Mykoob

Vikipēdijas lapa
Mykoob
Izstrādātājs Mykoob SIA
Stabilā versija v1.2.3.14
Izstrādes statuss Active
Operētājsistēma Web based
Veids Skolu pārvaldes sistēma
Tīmekļa vietne www.mykoob.lv

Mykoob [Maikūb] ir sociālais tīkls, daudzvalodu skolu un augstskolu pārvaldes sistēma, kura izstrādāta ar mērķi uzlabot un atvieglot mācību procesu. Sistēmas izstrādātājs ir uzņēmums, kas dibināts Latvijā - SIA "Mykoob". Sistēmas nosaukums ir anagramma no angļu vārdu salikuma My Book. Kopumā pasaulē šo sistēmu lieto ap 900 skolu, no kurām Latvijā 125 skolas dažādās pilsētās.

Projekts ir uzsākts ar mērķi palielināt vecāku informētību par skolā notiekošajiem procesiem, strukturizēt bērnu skolas gaitas, atvieglot skolotājiem darbu plānošanu un atskaišu sagatavošanu, kā arī automatizēt skolas ikdienas darbus.

Mykoob ir bezmaksas datu apstrādes rīks, kas izpilda visu mācību procesā iesaistīto pušu (skolotāju, skolēnu, vecāku un skolu vadības) nepieciešamību. Mykoob dod iespēju veidot un sekot līdzi mācību stundu plānam, atzīmēm un kavējumiem, mājas uzdevumiem, mācību materiālu reģistram, kā arī ļauj veikt detalizētu analīzi un atvieglo saziņu starp visām lietotāju grupām.

Mykoob funkcionalitāte[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nodarbību saraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Skolas var manuāli sastādīt stundu plānu, ievadot nodarbību laikus. Nodarbību plāns tiek attēlots skolēniem, vecākiem un pašiem pasniedzējiem. Līdz ar to vecāki ir vienmēr informēti par izmaiņām bērna dienas plānā. Balstoties uz šo plānotāju, pasniedzēji var saplānot savu darbu visa mācību gada garumā.

Atzīmes un nodarbību apmeklējums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pasniedzēji vai kāda skolas autorizēta persona ievada gan skolēnu apmeklējumu gan atzīmes, tāpat kā tas tiek darīts tradicionālajos mācību žurnālos ikdienu. Visa informācija tiek attēlota gan grafiku veidā gan tabulāri visām mācību procesā iesaistītajām pusēm. Papildus, vecākiem ir iespēja saņemt informāciju par bērna nokavētu stundu uz mobilo tālruni (īsziņu veidā). Pēc izvēles var saņemt arī pārskatus par atzīmēm. Pasniedzējiem semestru noslēgumos automatizēti aprēķinās visas vidējās atzīmes, tādā veidā atvieglojot liecību veidošanu.

Mājasdarbi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sadaļas galvenā funkcija ir uzskatāmi attēlot vecākiem kādi mājasdarbi vai kursa darbi bērnam tuvākajā laikā ir jāizpilda, lai varētu pamudināt skolēnu uz mājasdarbu pildīšanu. Katram mājasdarbam vai kursa darbam tiek norādīts izpildīšanas datums, tematika un apraksts.

Apmaiņa ar mācību materiāliem[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tā kā skolēni sāk pierast pie informācijas meklēšanas internetā, tad pasniedzējiem ir iespējams pievienot mācību materiālu visdažādākajos formātos — dokumentus, attēlus, tabulas. Tādā veidā skolēnam mācību materiāls būs pieejams pie jebkura datora ar interneta pieslēgumu. Arī paši skolēni veiktos mājasdarbus var ielādēt sistēmā un iesniegt tos pasniedzējam.

Iekšēja saziņas sistēma[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šis ir veids, kā veicināt skolotāju un bērnu vecāku savstarpējo saziņu. Tiklīdz vecāki nosūta ziņu pasniedzējiem, informācija par to parādās pasniedzēja profilā. Iekšējā saziņas sistēma nodrošina to, lai vecāki un pasniedzēji savstarpēji viens otru varētu sasniegt.

Sistēmas darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Lai lietotu Mykoob, nav jāveic serveru konfigurāciju vai programmatūras instalāciju. Sistēmā ir iespējams brīvi reģistrēties un sākt sistēmas lietošanu uz jebkura datora ar interneta pieslēgumu. Nākamajā solī ir nepieciešams ievadīt pamatdatus par skolu, klasēm, audzēkņiem, pasniedzējiem un priekšmetiem. Visu šo informāciju (kas skolām ir pieejama LIIS datubāzē) ir iespējams importēt sistēmā. Lietotāju pienākumus un tiesības var konfigurēt/deleģēt, piemēram, klases audzinātājs var aizpildīt datus par savu audzināmo klasi (gan par skolēniem gan par vecākiem). Lietotājs sistēmā var būt vienlaikus reģistrēts vairākās skolās un vairākās lietotāja grupās, līdz ar to ir iespējams strādāt izmantojot vienu lietotājvārdu un paroli.

Nākotnē paredzamās iespējas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Pārbaudes darbu, testu un eksāmenu rakstīšana tiešsaistē;
  • Skolas bibliotēkas un digitālo mācību materiālu pārvalde;
  • Skolu katalogs, kur vecāki piesaka bērnu mācībām;
  • Personalizētu skolas informatīvo un pierakstīšanās lapu ar savu domēna nosaukumu, u.c.
  • Interešu grupu un forumu veidošana starp skolēniem un skolotājiem;
  • Vienota autorizēšanās sistēma, lai atvieglotu sistēmu integrēšanu;

Citas analoģiskas sistēmas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pasaulē:

Latvijā:

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]