Mūsu tēvu karogi

Vikipēdijas lapa
Mūsu tēvu karogi
Oriģinālais
nosaukums
Flags of Our Fathers
Žanrs kara filma
Režisors Klints Īstvuds
Producents
Scenārija autors
Galvenajās
lomās
Mūzika Klints Īstvuds
Operators Toms Sterns
Studija
Izplatītājs
Izdošana
  • 2006. gada 20. oktobris
Ilgums 132 minūtes
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 90 miljoni US$[1]
Kopējie ienākumi 65.9 miljoni US$[1]
IMDb profils

"Mūsu tēvu karogi" (angļu: Flags of Our Fathers) ir 2006. gada ASV kara drāmas filma, kuras režisors, mūzikas autors un viens no producentiem ir Klints Īstvuds. Tā ir diloģijas daļa, kas stāsta par kaujām par Ivodzimas salu Otrā pasaules kara laikā. Filma "Mūsu tēvu karogi" parāda notikumus ar amerikāņu karavīru acīm, bet filma "Vēstules no Ivodzimas" — japāņu skatījumā.

Ivodzimas kaujas bija asiņainākās no visām sauszemes kaujām Klusā okeāna salās. Mazajā salā, kas ir mazāka par 9 km garumā un nepilnus 5 km platumā, iebruka 70 000 amerikāņu karavīru un virsnieku, kurus atbalstīja 220 000 jūrnieku. Salas japāņu garnizons sastāvēja no 20 tūkstošiem cilvēku. Neskatoties uz nopietno pārākumu, amerikāņi spēja pārņemt kontroli pār salu tikai mēnesi pēc desanta izcelšanas. Uzbrukums Ivodzimai bija viena no pēdējām amfībiju operācijām Otrā pasaules kara laikā.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ivodzimas kaujas laikā seši amerikāņu jūras kājnieki pacēla karogu salas augstākajā punktā Suribači kalnā. Fotogrāfija, kurā iemūžināts karoga pacelšanas brīdis, parastus puišus padarīja par varoņiem. Viņus atsauc uz Ameriku, kur politiķi cenšas iegūt papildu līdzekļus karam no Amerikas iedzīvotājiem, uz puišu popularitātes viļņa. Filmā mijas divas galvenās sižeta līnijas. Pirmā atspoguļo atmiņas par reālajiem šausmīgajiem notikumiem salas ieņemšanas laikā. Otrā ir trokšņains brauciens pa valsti, ko veic jauni karavīri, kuri kļuvuši par varoņu mīta dzīvu sastāvdaļu un aģitē par ieguldījumiem kara finansēšanā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 «Flags of Our Fathers (2006)». Box Office Mojo. Skatīts: 2023. gada 19. martā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]