Nintendo 3DS

Vikipēdijas lapa
Nintendo 3DS
Nintendo 3DS "aqua" gaiši zilā krāsā
Izgatavotājs Nintendo
Produktu ģimene Nintendo 3DS ģimene
Paaudze Astotā paaudze
Pārdošanas sākums
Pārdošanas beigas Septembrī 16, 2020
Mediji
Kontrolieri 2 GB
Pārdoto konsoļu skaits Visi modeļi: ~75 miljons
Priekštecis
Pēctecis Wii U
Operētājsistēma Nintendo 3DS sistēmas programmatūra
Ražotājs Nintendo, Foxconn

Nintendo 3DS ir pārnēsājama spēļu konsole, ko ražo Nintendo. Sistēmai ir savietojama ar vecākām Nintendo DS videospēlēm. Kā astotās paaudzes konsolei tās galvenais konkurents bija Sony PlayStation Vita.

Visspilgtākā iezīme ir tā spēja parādīt stereoskopiskus 3D efektus, neizmantojot 3D brilles vai papildu piederumus; māka filmēt un fotografēt stereoskopiskus video un bildes, izmantojot speciālu kameru kas jau konsole iebūvēta. Arī kamera izmantojās papildinātas realitātes redzēšanai.

Nintendo 3DS tika izlaists Japānā 2011. gada 26. februārī un visā pasaulē, sākot ar 2011. gada martu. Nepilnu pusgadu vēlāk, 2011. gada 28. jūlijā, Nintendo paziņoja par ievērojamu cenu samazinājumu no 249 līdz 169 ASV dolāriem, sarūgtinošo izlaižu pārdošanas laikā. Uzņēmums piedāvāja desmit bezmaksas Nintendo Entertainment System spēles un desmit bezmaksas Game Boy Advance spēles no Nintendo eShop patērētājiem, kuri nopirka sistēmu par sākotnējo palaišanas cenu.

Spēles[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Spēļu kartes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nintendo 3DS spēļu karte ir multivides formāts, ko izmanto, lai fiziski izplatītu videospēles Nintendo 3DS sistēmām. 3DS spēļu karte pēc dizaina ir līdzīga Nintendo DS spēļu kartei, taču kartes augšējā kreisajā stūrī ir neliela cilne, kas neļauj 3DS spēļu kartes ievietot Nintendo DS. Šīs spēļu kartes var saturēt līdz pat 1 GB, 2 GB vai 4 GB spēļu datu atkarībā no spēles, kas ir attiecīgi 2, 4 un 8 reizes vairāk vietas nekā lielākās Nintendo DS spēļu kartes ietilpība 512 MB. Daži avoti apgalvo, ka 8 GB versija varētu tikt ražota, ja spēle kādreiz to pieprasītu.