Rūdolfs Kugrēns

Vikipēdijas lapa
Rūdolfs Kugrēns
Personīgā informācija
Dzimis 1991. gada 9. augustā (32 gadi)
Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Dzīves vieta Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Nodarbošanās komiķis, TV raidījumu vadītājs, raidierakstu vadītājs
Darbības gadi 2014—pašlaik

Rūdolfs Kugrēns (dzimis 1991. gada 9. augustā Rīgā, Latvijā) ir latviešu komiķis un televīzijas raidījumu vadītājs, kā arī viens no raidieraksta "Paga Ko?" veidotājiem un komiķu apvienības Comedy Latvia dalībniekiem.[1]

Komiķa karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kugrēns savu stand-up komiķa karjeru sāka 2014. gadā ar stāvizrādi "Ikdieņi", uzstājoties dažādos bāros un klubos dzimtajā Rīgā. 2015. gada martā sekoja pirmā profesionālā izrāde "VS" un tā paša gada novembrī izrāde "Fiasko". 2016 gada nogalē izrāde ar nosaukumu "NēNuJā", kuras nosaukums radies no populāras frāzes latviešu vidū.[2] 2017. gada novembrī izrāde — "Prieks", 2018. gada 16. decembrī ar pirmizrādi Splendid Palace debitēja stāvizrādē "Plezīrs".[3] 2019. gada Augustā Rūdolfs Kugrēns uzstājās vienā no lielākajiem komēdijas un mākslas festivāliem pasaulē Edinburgh Festival Fringe. Tās ietvaros vairākas reizes kā viesmākslinieks uzstājās Comedy Club Estonia veidotajā priekšnesumā Straight Outta Estonia un citos.

2019. gadā bija galvenais izpildītājs Comedy Latvia tūres Tas Nav Nopietni ietvaros. 2019. gada 30. decembrī Rīgā Spīķeru koncertzālē pirmizrādi piedzīvoja Rūdolfa solo stāvizrāde "Kā to ņem". 2020. gada sākumā papildus izrādēm Rīgā, Kugrēns uzstājās arī citās Latvijas pilsētās: Valmierā, Cēsīs, Ventspilī u.c.

TV karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Īslaicīgi parādījies dažādos interneta televīziju un televīziju projektos — tā piemēram vadīja Latvijā populārā totalizatora Betsafe spēli "Gols, uj štanga" 2018. gada pasaules kausa futbola laikā un filmējies arī vienā epizodē Latvijas seriālā "Svešā seja", par atpazīstamāko projektu televīzijā uzskatāms raidījuma "Ūdenszeļļi" vadīšana — iknedēļas apskats par NBA un citiem basketbola notikumiem, kas vērojams gan Best4Sport TV televīzijas kanālā, gan sociālā tīkla Facebook tiešraidē. Kugrēns vadījis arī Latvijas "Ekstra faktoru" — populārā šova "X Faktors" pavadošo raidījumu un bijis vadītājs "Jameson Dīvāna Eksperti" interneta raidījumā.

Personīgā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Rūdolfs Kugrēns ir dzimis 1991. gada 9. augustā Rīgā. Jaunākais no trīs bērniem ģimenē, Rūdolfa bērnība pagāja Rīgā un vasaras mēnešos vecmāmiņas lauku mājā pie Viešūra ezera netālu no Gaiziņkalna. Absolvējis Rīgas Valsts vācu ģimnāziju, Rūdolfs bez dzimtās latviešu pārvalda arī angļu un vācu valodu. Galvenie vaļasprieki — basketbols un amerikāņu futbols. Šobrīd Rūdolfs ir amatieru basketbola komandas BK "Rimša" kapteinis un arī amerikāņu futbola "Riga Lions" spēlētājs. Kugrēns bijis viens no amerikāņu futbola pamatlicējiem, Latvijā piedaloties pirmās komandas "Mad Dogs" izveidē.[nepieciešama atsauce]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Comedy Latvia komiķi». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2020. gada 23. novembrī. Skatīts: 2020. gada 18. decembrī.
  2. «Komiķis Rūdolfs Kugrēns jaunā izrādē jokos par latviešu neizlēmību». Delfi. 2018. gada 24. decembrī. Skatīts: 2018. gada 22. decembrī.
  3. «Kugrēna pirmizrāde "Plezīrs" aizvadīta ar smieklu pilnu vakaru». tvnet.lv. 2018. gada 18. decembrī. Skatīts: 2018. gada 22. decembrī.