Sergejs Volodins

Vikipēdijas lapa
Sergejs Volodins
Personas dati
Dzimis 1982. gada 11. februārī (42 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Augums 176 cm
Svars 64 kg (vieglais)
Izglītība
Augstskola Latvijas Sporta un Pedagoģijas akadēmija (LSPA)
Profesionālā informācija
Pārstāvētā valsts Karogs: Latvija Latvija
Sporta veids bokss
Bijušie treneri Andrejs Dolgovs
Karjeras cīņas (uzv./zaud.) 26 uzvaras, 16 zaudējums

Sergejs Volodins (dzimis 1982. gada 11. februārī) ir Latvijas bokseris un boksa treneris.

Bērnību pavadījis Rīgā, Maskavas forštatē. Bērnībā sācis nodarboties ar karatē, bet 12 gadu vecumā pārgājis uz boksu. Aktīvi piedalījies dažādos bērnu un jauniešu boksa turnīros. Ieguvis pamatizglītību Rīgas 32. vidusskolā un metālapstrādātāja profesiju Rīgas 3. arodskolā. No 2000. gada oktobra līdz 2001. gada maijam iesaukts Latvijas armijā, pēc dienesta turpinājis nodarboties ar boksu. Turpinājis piedalīties dažādās sacensībās un turnīros. 2006. gadā kļuvis par Latvijas amatieru čempionu boksā svara kategorijā 64 kg. Pēc armijas ieguvis vidējo izglītību Rīgas 57. vidusskolā.

Karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Piedalījies gan vietēja mēroga, gan starptautiskos boksa turnīros un sacīkstēs. 2006. gadā pārgājis uz profesionālo sportu. Piedalījies starptautiskās sporta nometnēs dažādās Eiropas valstīs ar Hamburgas pilsētas (Vācija) boksa klubiem — Universum-Box Promotion un Arena-Box. Piedalījies sporta sacensībās un treniņos Eiropā un citur pasaulē.

Saskaņā ar portāla BOXREC sniegto informāciju S. Volodins bija pirmais numurs Latvijā starp profesionāļiem no 2006. līdz 2008. gadam, svarā 66.7 kg (welterweight). Starp amatieriem piedalījies 75 cīņās, no kurām 55 bija uzvaras. Starp profesionāļiem piedalījies 26 cīņās, no kurām 10 uzvaras. 2010. gadā pabeidzis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, iegūstot izglītības zinātņu bakalaura akadēmisko sportā, kā arī sporta trenera un sporta skolotāja kvalifikāciju.

Sergejs Volodins ir Starptautiskās klases sporta meistara Andreja Dolgova audzēknis. A. Dolgovs bija Eiropas Kausa uzvarētājs 1965. gadā un pirmais Latvijas bokseris, kuram piešķirts starptautiskās klases sporta meistara nosaukums.

Trenera karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sergejs Volodins no 2011. gada strādā un trenē jaunos sportistus boksa klubā "Legenda". Ir boksa kluba "Legenda"" līdzdibinātājs. S. Volodins kopā ar kolēģi — boksa treneri Viktoru Plavinski — boksa klubā "Legenda" ir izaudzinājuši bokserus, kuri ir kļuvuši par Latvijas čempioniem, Latvijas olimpiāžu uzvarētājiem un starptautisko A klases turnīru uzvarētājiem.

Sergejs Volodins ir pirmais Latvijas treneris, kurš pēc 1991. gada ir uzsācis programmu bērnu 10 līdz 15 gadu vecumā bezmaksas treniņiem Maskavas forštatē, 2020. gadā atverot jaunu boksa treniņu vietu “Maskachka Boxing”. Tāpat Sergejs trenē arī pieaugušos dažādās svara kategorijās gan vīriešu, gan sieviešu boksā.

Galerija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]