Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

Vikipēdijas lapa
Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Izstrādātājs Obsidian Entertainmen
Izdevēji LucasArts
Ražotājs Chris Parker
Dizainers Chris Avellone
Programmētājs Chris Jones
Mākslinieks Aaron Meyers
Scenārists Chris Avellone
Sērija Star Wars: Knights of the Old Republic
Dzinis Odyssey Engine
Platformas
Izdots 2004. gada 6. decembrī
Žanrs Lomu spēle
Režīmi Single-player
Mājaslapa  

Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords ir lomu spēles videospēle, ko izstrādājusi Obsidian Entertainment un izdevusi LucasArts. Tas ir BioWare videospēles Star Wars: Knights of the Old Republic turpinājums, un tas tika izlaists Xbox 2004. gada 6. decembrī, Microsoft Windows 2005. gada 8. februārī, OS X un Linux 2015. gada 21. jūlijā, Android un iOS. 2020. gada 18. decembrī un Nintendo Switch — 2022. gada 8. jūnijā. Tāpat kā tās priekštecim, spēles darbība notiek "Zvaigžņu karu" visumā 4000 gadus pirms filmas "Zvaigžņu kari: Ļaunumu vēstošā ilūzija" notikumiem, un tās pamatā ir d20 sistēma, ko izstrādājusi Wizards of the Coast. Spēle izmanto Odyssey Engine, kas sākotnēji tika izmantots Knights of the Old Republic. Spēle veidošana sākās pirms oriģinālā Knights of the Old Republic izlaišanas, bet izstrāde 2003. gada oktobrī, pēc tam, kad BioWare piedāvāja Obsidian savu "Zvaigžņu karu" licenci, jo bija pārliecināts par savu iepriekšējo darbu.

Knights of the Old Republic II sākas piecus gadus pēc pirmās spēles notikumiem un seko stāstam par trimdinieku, džedu bruņinieku, kurš tika izraidīts no Džedu ordeņa. Šajā laikā Siti ir gandrīz pilnībā iznīcinājuši Džedu ordeni. Spēle sākas ar to, ka galvenais varonis pamostas no bezsamaņas asteroīdu ieguves objektā. Pēc tam, kad spēlētājs ar savu partijas biedru palīdzību aizbēg, viņi atrod cilvēku, kurš viņus izraidīja pirms desmit gadiem. Tas nosūta galveno varoni uz misiju, lai meklētu atlikušos džedus un cīnītos pret Sitiem.

Spēle novērtējums pēc tās izlaišanas kopumā bija pozitīvs; tika uzslavēts sižets, varoņi un raksti, kas tika atzīmēti kā pelēkāki nekā oriģinālie Knights of the Old Republic. Spēle tika iekļauta grāmatā 1001 Video Games You Must Play Before You Die. Īpaša atzinība tika veltīta Kreijas varonim, GameSpy nosaucot viņu par 2005. gada labāko videospēļu varoni. Tomēr spēle saņēma kritiku par to, ka tā grafikas un spēļu sistēmas ziņā ir pārāk līdzīga tās priekšgājējai, kā arī tika izlaista nepilnīgā stāvoklī.