Tilts (filma)

Vikipēdijas lapa
Tilts
Oriģinālais
nosaukums
Die Brücke
Žanrs drāma
Režisors Volfgangs Pancers
Scenārija autors Volfgangs Kirhners
Galvenajās
lomās
Fransuā Geske, Franka Potente, Larss Šteinhefels, Robert Hellers, Florians Heperts, u.c.
Izdošana
  • 2008. gads
Ilgums 100 minūtes
Valsts Vācija
IMDb profils

"Tilts" (vācu: Die Brücke) ir 2008. gadā uzņemta vācu spēlfilma. Filma uzņemta 2007. gada vasarā un rudenī Kuldīgā. Filmas "Tilts" režisors Tomass Makars skaidro, kāpēc tieši Kuldīga izvēlēta šīs filmas uzņemšanai. Kuldīga esot ļoti kinematogrāfiska pilsēta. Šīs pilsētas lielākā priekšrocība ir tā, ka tā kara laikā nav sagrauta, tajā ir saglabājušās senās ēkas, kas nav remontētas un restaurētas. Ja Kuldīgas vecpilsētas nami būtu atjaunoti mūsdienīgā veidolā, filmai tie nederētu. Turklāt Kuldīga ir ļoti līdzīga Vidusvācijas mazpilsētām.

Šīs filmas uzņemšanā tika iesaistīti ap 120 kuldīdznieku. Filmas "Tilts" uzņemšana prasīja papildināt Kuldīgas vecpilsētu ar butaforijām, ielaist vecpilsētā kara laika tehniku, uzstādīt armijas teltis un radīt kopējo vidi atbilstošu Otrā Pasaules kara laikam.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1945. gadā, pašās Otrā Pasaules kara beigās, kādai Vācijas mazpilsētai tuvojas amerikāņu karaspēks. Vairs nav neviena pieauguša vīrieša, kurš varētu aizstāvēt pilsētu, tāpēc tiek iesaukti skolēni — sešpadsmitgadīgi puikas, kuriem uzdots aizstāvēt mazpilsētas tiltu. Viņi to cenšas darīt varonīgi, bet cits pēc cita iet bojā. Pēc divām dienām pienāk Vācijas kapitulācijas diena. Jauniešu nāve bijusi bezjēdzīga un veltīga.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]