Tyler, The Creator

Vikipēdijas lapa
Tyler, The Creator
Tyler, The Creator 2022. gadā
Galvenā informācija
Dzimis Tailers Gregorijs Okonma
1991. gada 6. martā (31 gadi)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Havtrona, Kalifornija, ASV
Žanri Hiphops · eksperimentāls hiphops · popmūzika
Nodarbošanās Reperis · mūzikas autors
Darbības gadi 2007–pašlaik
Izdevēji
Mājaslapa golfwang.com

Tailers Gregorijs Okonma (angļu: Tyler Gregory Okonma; dzimis 1991. gada 6. martā), profesionāli pazīstams kā Tyler, The Creator, ir amerikāņu reperis un ierakstu producents. Viņš ir viens no mūzikas kolektīva Odd Future dibinātājiem.

Okonma pats izdeva savu debijas miksteipu Bastard 2009. gadā un strauji ieguva tiešsaistes mūzikas preses uzmanību ar savu šausmu radīto skanējumu un vardarbīgo, transgresīvo lirisko saturu. Viņa debijas studijas albums Goblin (2011) atnesa viņam galveno ekspozīciju, ko veicināja singla "Yonkers" un tam pievienotā mūzikas video popularitāte. Šajā periodā Odd Future ieguva strauju popularitāti, un Okonma saskārās ar strīdiem par viņa dziesmu tekstiem. Sākot ar savu otro albumu Wolf (2013), Okonma sāka virzīties prom no sava stilistiskā šausmu stāsta uz alternatīvāku hip hop skanējumu. Viņa 2015. gada albumā Cherry Bomb bija vairāk uzmanības pievērsta melodijām un džeza skaņām, kas turpinājās visā viņa vēlākajā diskogrāfijā. Okonmas vēlākie albumi Flower Boy (2017), IGOR (2019) un Call Me If You Get Lost (2021) tika izdoti ar plašu kritiķu atzinību, pēdējie divi debitēja Billboard 200 pirmajā vietā un katrs ieguva labākā repa titulu. Albums attiecīgi 2020. un 2022. gada Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā.

Kā vizuālais mākslinieks Okonma ir veidojis vāka noformējumu Odd Future izdevumiem, viņu apģērbiem un citām precēm. 2011. gadā Okonma nodibināja ielu apģērbu zīmolu Golf Wang un pēc tam 2012. gadā sāka ikgadējo mūzikas festivālu Camp Flog Gnaw Carnival. No 2015. gada līdz 2018. gadam Okonma arī nodibināja un vadīja straumēšanas pakalpojumu Golf Media, kurā bija oriģinālās Tailera skriptu sērijas un tiešraide katrs Camp Flog Gnaw Carnival.

Okonma ir ieguvusi divas Grammy balvas, trīs BET Hip Hop Awards, BRIT balvu un MTV Video mūzikas balvu.

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]