Valērijs Maligins

Vikipēdijas lapa

Valērijs Maligins (krievu: Валерий Юрьевич Малыгин, 1965–2017) bija Latvijas krievu uzņēmējs. AS „Olainfarm” valdes priekšsēdētājs (1997–2017).

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis 1965. gada 5. maijā. 1997. gadā Valērijs Maligins pēc Olaines ķīmiski-farmaceitiskās rūpnīcas privatizācijas kļuva par AS „Olainfarm” valdes priekšsēdētāju. 1998. gadā viņš absolvēja biznesa studijas RISEBA, 2002. gadā biznesas studijas Latvijas Universitātē,[1] 2007. gadā papildinājās Losandželosas tirdzniecības koledžā (Trade School Los Angeles - NIU College, Woodland Hills, CA).

Līdztekus studijām nodarbojās ar uzņēmējdarbību. Viņa vadībā AS „Olainfarm” attīstījās par vienu no vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā ar apgrozījumu virs 100 miljoniem eiro un eksportu uz vairāk nekā 50 valstīm. Maligins bija arī AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" padomes priekšsēdētājs, farmācijas kompānijas "Aroma Baltfarm" un SIA "Alfa-Denta" direktors, kā arī "Endokrininiai Preparatai" (Lietuva) valdes priekšsēdētājs un daudzu citu uzņēmumu vadītājs un īpašnieks. 2017. gadā laikraksta "Dienas Bizness" veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maliginu ierindoja 7. vietā ar 70 miljonu eiro turību.[2] Olainē par Valērija Maligina ziedotajiem līdzekļiem cēla jaunu pareizticīgo dievnamu par godu svētajam Soluņas Dimitrijam.[3]

Miris 2017. gada 9. decembrī Jūrmalā, testamentā savu mantu sadalot trim meitām. Viņa atraitne Elīna Maligina tiesā apstrīdēja vīra testamentu.

Apbalvojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Personiskā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bija precējies ar Elīnu Dzelmi (1986), pirms tam ar Signi Balderi-Sildedzi (1975). Meitas Nika, Irina un Anna.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]