Vikipēdija:Vikitikšanās/Rīga 2016. gada 15. septembris

Vikipēdijas lapa
Kopienas sanākšana

Datums: 2016. gada 15. septembrī
Laiks: 18.30
Vieta: Bufete "Gauja"
Apraksts: Biafra un Papuass stāsta par CEE konferenci Armēnijā, citi jaunumi.
Virtuve: uzkodas un dzērieni bārā
WiFi: Jā
Adrese: Stabu iela 32, Rīga (karte)
Dalībnieki (pieteikties):
Ieradās:

  1. Biafra
  2. Edgars2007
  3. Evita_wiki
  4. Feens
  5. Papuass
  6. Kikos
  7. Silraks

Oficiālā daļa[labot pirmkodu]

Wikimedia CEE Meeting atskaite[labot pirmkodu]

Papuass un Biafra ir sagatavojuši rakstisku atskaiti par notikušo Wikimedia CEE konferenci Armēnijā. Daļēji par šo runājām arī ceļā uz tikšanos ar igauņu vikipēdistiem, bet šī bija vēl viena iespēja dalīties iespaidos un uzdot jautājumus. Pamudinājums arī citiem izrādīt iniciatīvu doties uz nākamo WMCON Berlīnē un pēc gada uz CEE Meeting Polijā vai Čehijā (šobrīd notiek izvēle).

Izmaiņas Sākumlapā[labot pirmkodu]

Turpinājās diskusijas par izmaiņām Sākumlapas saturā, atteikšanos no portāliem, iespējām automatizēt dienas bildes kopēšanu no Commons. Nospriests, ka portāli, kuros jaunāko ziņu sadaļā ir 2011. gada fakti, nerada labu iespaidu, tāpēc būtu izvācamas saites. Vienīgais aktīvais portāls ir Portāls:Kosmonautika, kur darbojas Dainis, nepieciešams viņa viedoklis. Skatījumu statistikā redzams, ka pēdējo 90 dienu laikā lapa apskatīta 179 reizes.

Vikistipendijas[labot pirmkodu]

Kopā ar WLM granta pieteikumu tika sagatavots pieteikums vietējās "vikistipendiju" programmas izveidei, kam atvēlēti 400 EUR. Ir sagatavota informācijas lapa un noteikumi, kuri būtu jāapstiprina, kā arī dažas palīglapas un programmu varētu uzsākt.

Feens uzņemas veikt vienu no pirmajiem pieteikumiem, organizējot vikiekspedīciju. Evita_wiki interesētu projekts, kura mērķis būtu fotografēt tautastērpus, notiek apspriešana, kur to vislabāk darīt. Biafra interesētu projekts, kurā tiktu fotografētas mūsdienu Latvijas ievērojamas personības (aktieri, mūziķi, uzņēmēji, sportisti, zinātnieki).

Kultūras pieminekļi Vikipēdijā[labot pirmkodu]

Fotokonkurss "Kultūras pieminekļi Vikipēdijā" ir "pusceļā", ir jau vairāk kā 800 fotogrāfiju. Diskutējam, ka visai maz ir kvalitatīvo, apspriežam arī balvas, kas būtu piemērotākas - jauna fototehnika vai fotokursi (ne obligāti iesācējiem). Kikos piesakās palīdzēt fotogrāfiju atlasei pirms žūrijas, atlasot dažus simtus kvalitatīvāko.

Neoficiālā daļa[labot pirmkodu]

Brīvas tēmas diskusijas. Pamatā par ikdienas problēmām, īpašvārdu atveidošanu un Vikidatiem.

Pirms kopienas sanākšanas Papuass bija saruna ar izglītību saistītas biedrības pārstāvi par to, kā organizēt viņu vēlmi izveidot rakstus par visām Latvijas skolām. Tiek plānot prasīt šo informāciju sagatavot pašām skolām, bet Vikipēdijā to ievietotu biedrības brīvprātīgie (studenti?), kam būtu nepieciešama apmācība no mūsu puses.

Dienu iepriekš Papuass bijis LU FMF studentiem mācīt Vikipēdijas papildināšanu. Studiju ietvaros 17 studentiem būs jārada katram 2 raksti. Biafra plāno kaut ko līdzīgu LU Ģeogrāfijas fakultātē, kur ir sakari ar pasniedzējiem.

Apspriestas iespējas aizstāt rakstu infokastēs mainīgos parametrus ar parametriem no Vikidatiem tajās vietās, kur iespējams. Edgars2007 izvērtēs iespējas mainīt infokastes un robotizēti izdzēst aizpildītos laukus, lai to vietā ierastos Vikidati.