X-cilvēki: Tumšais Fēnikss

Vikipēdijas lapa
X-cilvēki: Tumšais Fēnikss
Oriģinālais
nosaukums
Dark Phoenix
Režisors Saimons Kinbergs
Producents
Scenārija autors Saimons Kinbergs
Galvenajās
lomās
Mūzika Hanss Cimmers
Studija
Izplatītājs Walt Disney Studios
Motion Pictures
Izdošana
  • 2019. gada 4. jūnijs (Holivuda)
  • 2019. gada 7. jūnijs (ASV)
Ilgums 114 minūtes[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda Angļu
Budžets 200 miljoni US$
Iepriekšējā filma X-cilvēki: Apokalipse
IMDb profils

"X-cilvēki: Tumšais Fēnikss" (angļu: Dark Phoenix) ir 2019. gada amerikāņu supervaroņu filma, kuras režisors, scenārija autors un viens no producentiem ir Saimons Kinbergs. Filma balstīta uz Marvel Comics komiksiem ar tādu pašu nosaukumu. Filma ir turpinājums 2016. gada filmai "X-cilvēki: Apokalipse".

Galvenās lomas filmā atveido Maikls Fasbenders, Džeimss Makevojs, Nikolass Holts, Tajs Šeridans, Sofija Tērnere un Džesika Česteina. Filmas pirmizrāde notika 2019. gada 4. jūnijā Losandželosā.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

X-cilvēki dodas misijā kosmosā, lai izglābtu kosmosa kuģa Endeavour astronautus, kuri cietuši saules uzliesmojumā. Kamēr X-cilvēki glābj astronautus, Džīna Greja sevī absorbē uzliesmojumu, kā rezultātā viņa sāk attīstīt neredzētas spējas un kļūst par "Tumšo Fēniksu", kurš apdraud visu pasauli. Nu X-cilvēkiem jāizvēlas, ko glābt - savu komandas biedru vai visu pasauli.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Dark Phoenix». Britu filmu klasifikācijas padome. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 28. maijā. Skatīts: 2019. gada 7. jūnijs.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]