Portāls:Sports

Vikipēdijas lapa

 Sports    Basketbols    Formula 1    Futbols    Hokejs  

Laipni lūdzam sporta portālā,

kuru arī Tu vari papildināt!

Šajā portālā var atrast informāciju par sporta veidiem, sportistiem, sporta komandām un citām ar sportu saistītām lietām.
izmainīt  

Sporta portāls

Sports and games
Sports and games

Sports ir fiziskas aktivitātes, kas tiek veiktas saskaņā ar publiski pieņemtiem noteikumiem atpūtas nolūkā: sacensībai, pašpriekam, lai gūtu atzinību, spēju izkopšanai. Sports ir visu veidu individuālās vai organizētās aktivitātes fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai un uzlabošanai, kā arī panākumu gūšanai sporta sacensībās. Ir ļoti daudz sporta veidu, un cilvēki tam tērē daudz laika un naudas, ja ne kā dalībnieki, tad kā skatītāji.

izmainīt  

Izmeklēts raksts

Stambulas "Galatasaray" (turku: Galatasaray Spor Kulübü, Galatasarajas sporta klubs), arī Galatasaray SK, Galatasaray AS vai vienkārši Galatasaray ir Turcijas sporta klubs, kas bāzēts Stambulā un tas kļuvis populārs ar tā futbola komandu. Kluba futbolisti 17 reizes ir izcīnījuši Turcijas čempionu titulu. Sporta klubu 1905. gadā dibināja Ali Sami Jens ar saviem līdzgaitniekiem no prestižā Galatasarajas Liceja. Turcijas futbola vēsturē Galatasarajas sporta klubs ir bijis visveiksmīgākais un tas ir izcīnīgis vairāk apbalvojumus, nekā jebkurš cits Turcijas sporta klubs.

Galatasarajas klubam pieder arī labākie pasaules rekordi no visiem turku klubiem. Klubs bija pirmais no Turcijas, kas ieguvis ievērojamu UEFA titulu, kad pārspēja Anglijas Arsenal UEFA kausa izcīņā (1999-2000). Otrs lielākais sasniegums bija uzvara 2000. gada UEFA čempionu līgā pār Los Galácticos uzvarētājiem Real Madrid. 2001. gada janvārī kluba iekļuva "Labāko Pasaules futbola klubu" topa sarakstā.

Galatasarajas sporta klubs aptver arī mazākas sporta sekcijas - vieglatlētika, basketbols, ratiņkrēslu basketbols, volejbols, ūdens polo, peldēšana, airēšana, burāšana, džudo, bridžs un motosports. Tagad šīs nozares gandrīz netiek attīstītas, neskatoties uz to, ka 1987. gadā Galatasarajas sporta klubs bija ieguvis godalgotās vietas 16 dažādos sporta veidos.

izmainīt  

Kategorijas un galvenie temati

izmainīt  

Izmeklēts attēls

Autors: K. P. Storms

Kristofs Šuberts pārspēj Martinu Brodēru 2006./07. gada NHL regulārās sezonas spēlē.

izmainīt  

Saistītie portāli

Ar portālu Sports ir saistīti šādi portāli:

Basketbols
Formula 1
Futbols
Hokejs
izmainīt  

Izmeklēta biogrāfija

Deniss Klaivs "Denijs" Halms (angļu: Denis Clive "Denny" Hulme; 1936. gada 18. jūnijs1992. gada 4. oktobris) bija Formula 1 pilots. Viņš izcīnīja čempiona titulu 1967. gadā ar Brabham formulu. Viņš ir arī divkārtējs Can-Am sacīkšu čempions. Viņš nomira 56 gadu vecumā braucot Bathurst 1000 sacīkstē. "Conrod" taisnē viņš piedzīvoja sirdslēkmi un, lai gan neietriecās sienā, nomira, atrodoties mašīnā.

Halms piedzima un tika uzaudzināts tabakas fermā, Jaunzēlandes dienvidos. Viņa tēvs, Alfrēds, ieguva Viktorijas krustu, cīnoties Krētā, 1941. gadā. Nepabeidzot skolu, Denijs devās strādāt kādā garāžā. Par sakrāto naudu viņš nopirka MG TF un ar to piedalījās kalnbraukšanas sacīkstēs. Viņam bija ievērojams progress un viņš iegādājās Cooper-Climax. Halms tika izvēlēts Jaunzēlandes braucēju programmā, kuras mērķis bija nogādāt kādu jaunzēlandiešu pilotu uz Eiropas sacensībām. Viņš nomira 56 gadu vecumā no sirdstriekas.

izmainīt  

Vai tu zināji...

izmainīt  

Lietas, ko tu varētu darīt

  • Rakstīt jaunus rakstus, kas saistīti ar sportu, un papildināt esošos.
  • Atjaunot sen neatjaunotas biogrāfijas, atjaunot informāciju par sportistu pašreizējo klubu vai pēdējiem sasniegumiem, kā arī, protams, atjaunot dažādu klubu sastāvus.
  • Trūkst arī daudz izsmeļošu rakstu par dažādiem sportistiem, sporta klubiem, Olimpiskajām spēlēm un sporta veidiem.
izmainīt  

Vikiprojekti