2019. gada Grand Prix Cycliste de Québec

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search
2019. gada Grand Prix Cycliste de Québec Cycling (road) pictogram.svg
Grand Prix Cycliste de Québec 2019 04.jpg
Sacensību informācija
Sacensības10. Grand Prix Cycliste de Québec
Kategorija2019. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2019. gada 13. septembris
Distance201,6 km
ValstsCAN Kanāda
StartsKvebeka
FinišsKvebeka
Komandas21
Braucēji startā146
Braucēji finišā128
Vidējais ātrums38,643 km/h
Rezultāti
UzvarētājsAUS Maikls Metjūss (Sunweb)
OtraisSVK Peters Sagans (Bora-Hansgrohe)
TrešaisBEL Gregs Van Avermāts (CCC)
Kalnu karalisFRA Žiljēns Alafilips (Deceuninck-Quick-Step)
◀ 2018
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2019. gada Grand Prix Cycliste de Québec bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kas notika 13. septembrī. Tā bija 10. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Québec sacensības un tās bija 35. sacensības 2019. gada UCI Pasaules tūres kalendārā.[1]

Iepriekšējā gada uzvarētājs austrālietis Maikls Metjūss no Team Sunweb atkārtoja savu uzvaru un aizstāvēja titulu.[2]

Komandas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tā kā Grand Prix Cycliste de Québec bija UCI Pasaules tūres sacensības, visas 18 UCI WorldTeam komandas tika ielūgtas un dalība tām bija obligāta. Papildus tika uzaicinātas divas Profesionālās kontinentālās komandas un Kanādas nacionālā izlase. Katra komanda pieteica septiņus braucējus, izņemot Lotto-Soudal, kura pieteica sešus, kas nozīmēja, ka startēja 146 braucēji, no kuriem finišēja 128.[3]

WorldTeam komandas (18)
  1. FRA AG2R La Mondiale
  2. KAZ Astana Pro Team
  3. BRN Bahrain-Merida
  4. GER Bora-hansgrohe
  5. POL CCC
  6. BEL Deceuninck-Quick Step
  7. RSA Dimension Data
  8. USA EF Education First
  9. FRA Groupama-FDJ
  10. NED Jumbo-Visma
  11. BEL Lotto Soudal
  12. AUS Mitchelton-Scott
  13. ESP Movistar Team
  14. SUI Katusha-Alpecin
  15. GBR Team Ineos
  16. GER Team Sunweb
  17. USA Trek-Segafredo
  18. UAE UAE Team Emirates
Profesionālās kontinentālās komandas (2)
  1. USA Rally UHC Cycling
  2. ISR Israel Cycling Academy
Nacionālā izlase
  1. CAN Kanāda
Wikidata-logo S.svg

Rezultāti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

[4]

Wikidata-logo S.svgKopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Maikls Metjūss AUS AustrālijaSunweb5h 13' 01"
2. Peters Sagans SVK SlovākijaBora-Hansgrohe+ 0"
3. Gregs Van Avermāts BEL BeļģijaCCC+ 0"
4. Djego Ulisi ITA ItālijaUAE Team Emirates+ 0"
5. Jaspers Steivens BEL BeļģijaTrek-Segafredo+ 0"
6. Toms Jelte Slagters NED Nīderlandes KaralisteDimension Data+ 0"
7. Žiljēns Alafilips FRA FrancijaDeceuninck-Quick-Step+ 0"
8. Timo Rosens NED Nīderlandes KaralisteJumbo-Visma+ 0"
9. Tims Vellenss BEL BeļģijaLotto-Soudal+ 0"
10. Benuā Konfruā FRA FrancijaAG2R La Mondiale+ 0"
11. Derils Impijs RSA DienvidāfrikaMitchelton-Scott+ 0"
12. Alberto Betiols ITA ItālijaEF Education First+ 0"
13. Kristians Sbaralji ITA ItālijaIsrael Cycling Academy+ 0"
14. Bauke Mollema NED Nīderlandes KaralisteTrek-Segafredo+ 0"
15. Igo Uls CAN KanādaAstana+ 0"
Avots: ProCyclingStats


Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «UCI reveal WorldTour calendar for 2019». Cycling News. Skatīts: 2018. gada 23. oktobris.
  2. «Matthews wins Grand Prix Cycliste de Québec». CyclingNews. 2019. gada 13. septembris. Skatīts: 2019. gada 13. septembris.
  3. «Grand Prix Cycliste de Québec - Startlist». Pro Cycling Stats. Skatīts: 2019. gada 24. augusts.
  4. ProCyclingStats profils

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]