Arnold Layne

Vikipēdijas lapa
Arnold Layne
Arnold Layne
Pink Floyd singls
no albuma Relics
A puse Arnold Layne
B puse Candy and a Currant Bun
Izdots 1967. gada 11. martā
Formāts 7"
Ierakstīts EMI Studios un Sound Techniques Studios, Londona
Žanrs Psihodēliskais roks, psihodēliskais pops
Garums 2:52
Izdevējs Columbia/EMI/Tower/Capitol
Autors (i) Sids Barets
Producents (i) Džo Boids
Pink Floyd singlu hronoloģija


Arnold Layne
1967

See Emily Play
1967
Alternatīvs vāka attēls

Arnold Layne ir britu psihodēliskā roka grupas Pink Floyd singls. Dziesmu sarakstījis toreizējais līderis Sids Barets, tā ierakstīta tūlīt pēc ierakstu līguma noslēgšanas ar EMI Records. Lai gan dziesma nav iekļauta grupas debijas albumā The Piper at the Gates of Dawn, tā ir sastopama vairākās izlasēs, ieskaitot Relics un Echoes: The Best of Pink Floyd.

Pink Floyd versija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tematika[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dziesmas nosaukumā minētais vīrietis "Arnolds Leins" esot bijusi īsta persona. Viņš bijis transvestīts, kura galvenā nodarbe bijusi sieviešu veļas zagšana no veļas žāvētājiem. Rodžers Voterss ir teicis:

"Arnold Layne" bija par konkrētu cilvēku. Gan mana, gan Sida māte bija pieņēmušas studentes kā īrnieces, jo netālu atradās meiteņu koledža, tādēļ tur veļas žāvētāji vienmēr bija pilni ar krūšturiem un biksītēm. Un tas radīja iespēju "Arnoldam", lai kas viņš arī bija, raut nost drēbes no mūsu žāvētājiem.

Mūzikas video[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1967. gadā pieejams kļuva melnbalts video, ar visiem toreizējiem grupas dalībniekiem, kuri apģērba plastmasas manekenu, pirms "došanās pastaigā" uz pludmali. Vēlāk tika izlaists arī otrs videoklips. Tajā Pink Floyd bija redzami pastaigājamies; tas ir vienīgais materiāls, kurā redzams kā Barets šo dziesmu dzied.

Mūziķu sastāvs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Deivida Gilmora versija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Arnold Layne
Arnold Layne
Deivids Gilmors singls
A puse Arnold Layne
B puse Dark Globe
Izdots 2006. gada 26. decembrī
Formāts CD
Ierakstīts 2006. gada 29. maijā, Karaliskā Alberthola, Londona
Žanrs Psihodēliskais roks
Garums 3:30/3:23
Izdevējs EMI
Autors (i) Sids Barets
Producents (i) Deivids Gilmors

Deivids Gilmors, savas On an Island koncerttūres laikā, šo dziesmu, ar Rika Raita solovokālu, negaidīti pievienoja koncerta programmai Amerikas tūres beigās.

2006. gada 26. decembrī tika izdots singls ar divām šīs dziesmas versijām - vienu dziedāja Deivids Bovijs, bet otru jau minētais Riks Raits.

Mūziķu sastāvs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]


2007. gada Pink Floyd versija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2007. gada 10. maijā astoņdesmito un deviņdesmito gadu modeļa Pink Floyd (Deivids Gilmors, Riks Raits, Niks Meisons) izpildīja šo dziesmu Sida Bareta piemiņas koncertā The Madcaps Last Laugh, kuru organizēja dziesmas oriģinālās vesijas producents Džo Boids. Koncerta beigās viņi šo dziesmu spēlēja kā pārsteiguma viesi, Riks Raits izpildīja solovokālu.