Dalībnieks:Tfonds/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa
Borisa un Ināras Teterevu fonds
Veids Labdarības fonds
Dibināts 2010
Galvenais birojs Rīga, Latvija
Mājaslapa http://www.teterevfond.org

Apraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Mecenāti Boriss un Ināra Teterevi ir nodibinājuši fondu 2010. gadā ar nolūku atbalstīt izcilas un sabiedrībai noderīgas labdarības iniciatīvas.
Īpašu uzmanību Teterevu ģimene pievērš un atbalsta - kultūru, izglītību, uzlabojumus publiskajā pilsētvidē, sniedz atbalstu kopienu attīstības organizācijām pilsētās un lauku apvidos, dzīvnieku aizsardzībai un palīdz maznodrošinātu un trūcīgu personu grupām.
Mecenātu Teterevu ģimene vēlas ar sava ģimenes labdarības fonda darbības paraugu izplatīt un veicināt labdarības idejas uzņēmēju vidū Latvijā.

Atbalsts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Teterevu ģimenes labdarības fonds sniedz atbalstu Rundāles pils restaurācijas pabeigšanas programmai līdz 2014. gadam, pieminekļa izveidei leģendārajam baletdejotājam Mārim Liepam Rīgā (sadarbībā ar LR Kultūras ministriju un Rīgas domi), V.Šekspīra lugas „Divpadsmitā nakts” uzvešanai Rīgas Krievu teātrī. Sadarbībā ar Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds finansiāli atbalsta programmu „Atbalsts Rīgas senioriem”, savukārt Latvijas reģionos – programmas „Veselībai un dzīvotpriekam” un „Palīdzēsim māmiņai”[1], kā arī sniedz atbalstu zupas virtuvju darbībai vairākos desmitu Latvijas apdzīvoto vietu un programmai „Paēdušai Latvijai – sirmgalvjiem”[2] (sadarbībā ar fondu „Ziedot”). Sabiedrības izglītošanai Latvijas Televīzijas 1. kanālā pārraida TV raidījumu par humānu attieksmi pret dzīvniekiem „Ķepa uz sirds”; sniedz atbalstu dzīvnieku aizsardzības projektiem Taizemes Karalistē, Ruandā un dzīvnieku patversmei „Dzīvnieku draugs” Rīgā. Tāpat atbalsta Rīgas Stradiņa universitātes projektus[3], kas veicina starptautiski konkurētspējīgas medicīnas un veselības aprūpes izglītības apguvi.
Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, UNESCO Latvijas Nacionālās komisija un biedrība „ICOMOS Latvija” 2011. gadā piešķīra fondam Kultūras mantojuma Gada balvas Īpašo balvu par mecenātismu[4].

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kategorija:Labdarības iestādes