Jusufs Nurkičs

Vikipēdijas lapa
Jusufs Nurkičs
Jusuf Nurkić
Jusufs Nurkičs
Jusufs Nurkičs 2019. gadā
Personas dati
Dzimis 1994. gada 23. augustā (29 gadi)
Valsts karogs: Bosnija un Hercegovina Tuzla, Bosnija un Hercegovina
Augums 213 cm
Svars 132 kg
Sporta veids basketbols
Profesionāļa
karjera
2012—pašlaik
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Fīniksas "Suns"
Numurs 20
Līga Nacionālā basketbola asociācija
NBA drafts
16., pirmākārta, 2014
Drafta klubs Čikāgas "Bulls"
Profesionālie klubi
Sezonas Klubs
2012–2014 Valsts karogs: Horvātija Zagrebas "Cedevita"
2013 Valsts karogs: Horvātija KK Zadar
20142017 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Denveras "Nuggets"
20172023 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Portlendas "Trail Blazers"
2023–pašlaik Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Fīniksas "Suns"
Nacionālā izlase
Sezonas Valsts
  Flag of Bosnija un Hercegovina Bosnija un Hercegovina
Sasniegumi un apbalvojumi

Jusufs Nurkičs (Jusuf Nurkić; dzimis 1994. gada 23. augustā) ir Bosnijas un Hercegovinas basketbolists, spēlē centra pozīcijā, Bosnijas un Hercegovinas basketbola izlases dalībnieks. 2023. gadā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Fīniksas "Suns", bet lielāko karjeras daļu ir aizvadījis Portlendas "Trail Blazers".

Karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Basketbolā trenēties sācis 14 gadu vecumā, vēlāk pārcēlies trenēties no dzimtās Bosnijas uz Slovēniju, bet vēlāk nonācis Horvātijā, Zagrebas "Cedevita" sistēmā.

2014. gada NBA draftā J. Nurkiču pirmajā kārtā ar kopējo 16. numuru izraudzījās Čikāgas "Bulls", tomēr tiesības uz spēlētāju tika atdotas Denveras "Nuggets". Šajā pašā draftā "Nuggets" ar zemāku numuru izvēlējās citu centra spēlētāju no bijušās Dienvidslāvijas Nikolu Jokiču, kurš pamazām nostiprinājās vadošajā lomā komandā šajā pozīcijā, vēlāk divreiz kļūstot par NBA sezonas labāko spēlētāju. J. Nurkičs pieprasīja, lai komanda viņu aizmaina,[1] bet tas tika īstenots vien 2017. gada februārī, kad spēlētājs nokļuva Portlendas "Trail Blazers" (maiņas darījumā tika iesaistītas nākotnes drafta izvēles, kā arī Meisons Plamlī, kurš nokļuva "Nuggets"). Portlendas komandā J. Nurkičs uzreiz ieņēma sākuma piecinieka centra spēlētāja lomu, taču vēlākās sezonas ietekmējušas spēlētāja traumas, liekot izlaist daudz spēļu.

2023. gada septembrī J. Nurkičs tika iesaistīts plašā trīs komandu maiņas darījumā, kura rezultātā Demjens Lilards nonāca Milvoki "Bucks"; Džrū Holidejs, Deandrē Eitons, Tumani Kamara un nākotnes drafta izvēles pārcēlās uz Portlendas "Trail Blazers", savukārt Fīniksas "Suns" ieguva J. Nurkiču, Greisonu Allenu, Nasiru Litlu un Keonu Džonsonu.[2]

Spēlējis dažāda vecuma Bosnijas un Hercegovinas jaunatnes izlasēs, bet 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedzīvoja debiju nacionālajā pieaugušo izlasē.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]