Krimināllieta iesācējam

Vikipēdijas lapa
Krimināllieta iesācējam
Scenāristi
Režisors Armands Zvirbulis
Lomās
Komponists (-i) Titas Petrikis
Valoda(s) latviešu, krievu
Sēriju skaits 7
Izstrāde
Producents Arta Ģiga
Kinematogrāfs Gints Bērziņš
Kompānija Red Dot Media
Translācija
Pirmoreiz pārraidīts
  • 2022. gada 24. februāris (Splendid Palace)
  • 2022. gada 11. marts (LMT Viedtelevīzija)

"Krimināllieta iesācējam" ir Latvijas daudzsēriju krimināldrāma, kuras sižeta pamatā ir latviešu detektīvu rakstnieka Andra Kolberga kriminālromāns "Meklējiet sievieti". Visu sēriju režisors ir Armands Zvirbulis.

Filmas darbība norisinās 1995. gadā, neilgi pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, un sižeta centrā ir kādas ietekmīgas sievietes nāve, kuras lietu uztic izmeklēt jaunam policijas darbiniekam. Lomas atveido latviešu aktieri Madara Zviedre, Diāna Krista Stafecka, Ritvars Logins, Ģirts Krūmiņš, Mārcis Maņjakovs, Jurijs Djakonovs un Uldis Dumpis, kā arī ārvalstu aktieri Aleksejs Gorbunovs (Ukraina), Hrants Tokhatjans (Armēnija), Valentīns Novopoļskis (Lietuva), Jurijs Curilo (Krievija) un Andrejs Iļjins (Krievija).[1]

Daudzsēriju kriminālfilma no 2022. gada 11. marta bija pieejama LMT Viedtelevīzijas lietotnē, bet rudenī to translēja Latvijas Televīzija. Filma bija nominēta septiņām Lielā Kristapa balvām, no kurām ieguva divas balvas — labākā daudzsēriju filma un labākais scenārijs.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «VIDEO: Publicēts daudzsēriju mākslas filmas «Krimināllieta iesācējam» treileris». lsm.lv. 2022. gada 17. februārī. Skatīts: 2022. gada 21. jūnijā.