Latvija—Krievija (2000. gada Pasaules čempionāts hokejā)

Vikipēdijas lapa
Latvija—Krievija
123 Kopā
Flag of Latvija Latvija 030 3
Flag of Krievija Krievija 020 2
Datums 2000. gada 5. maijs
Arēna Sanktpēterburgas Ledus pils
Pilsēta Valsts karogs: Krievija Sanktpēterburga, Krievija
Apmeklētība 7500[1]

Latvija—Krievija bija hokeja spēle 2000. gada Pasaules čempionātā 2000. gada 5. maijā Sanktpēterburgas Ledus pilī, Sanktpēterburgā, Krievijā.

Spēlē ar 3—2 uzvarēja Latvijas izlase. Divus vārtus Latvijas labā guva Aleksandrs Semjonovs un vienus Aleksandrs Beļavskis, savukārt Krievijas izlases labā pa vieniem vārtiem guva Oļegs Petrovs un Pāvels Burē.

Šī bija Pasaules čempionāta otrās kārtas 5. grupas pirmā spēle. Šai kārtai Latvija kvalificējās no 1. grupas (2. vieta, trīs spēlēs divas uzvaras un viens zaudējums), Krievija — no 4. grupas (3. vieta, trīs spēlēs viena uzvara un divi zaudējumi). Otrās kārtas kopvērtējuma tabulā Latvija ierindojās 4. vietā (piecās spēlēs divas uzvaras, viens neizšķirts, divi zaudējumi) un kvalificējās ceturtdaļfinālam, savukārt Krievija ar vienu uzvaru un četriem zaudējumiem palika pēdējā vietā tabulā (6. vieta) un nekvalificējās ceturtdaļfinālam. Pēc PSRS sabrukuma šis Krievijas izlasei bija sliktākais starts Pasaules čempionātā.

Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Irbe, komentējot šo spēli, teica: "Es esmu dzīvojis 33 gadus šai saulē. Es dzīvoju visus šos 33 gadus šai dienai, šai spēlei. Un es būtu gatavs atdot vienkārši pus dzīvi... Vienkārši, vienam šādam hokeja mačam. Tur vairāk man liekas nav ko piebilst. Paldies visiem, kuri ticēja."

Sastāvi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Spēle[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2000. gada 5. maijs Latvija Flag of Latvija 3—2
(0—0, 3—2, 0—0)
Flag of Krievija Krievija Sanktpēterburgas Ledus pils, Sanktpēterburga
Skatītāji: 7500

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Group E, Games and Standing». Iihf.com. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2014. gada 22. februārī. Skatīts: 2014. gada 10. martā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]