Pāriet uz saturu

Lauri Silds

Vikipēdijas lapa
Lauri Silds
Lauri Silds 2006. gadā
Personas dati
Dzimis 1990. gada 28. maijā (34 gadi)
Valsts karogs: Igaunija Valga, Igaunija
Tautība igaunis
Augums 186 cm
Svars 77 kg
Izglītība
Augstskola Tartu Universitāte
Profesionālā informācija
Pārstāvētā valsts Karogs: Igaunija Igaunija
Sporta veids orientēšanās
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Igaunija EKJ SK
Valsts karogs: Somija Koovee
Valsts karogs: Latvija Alūksne

Lauri Silds (dzimis 1990. gada 28. maijā Valgā)[1] ir igauņu orientierists. Latvijā pārstāv klubu Alūksne, bet starptautiskajās sacensībās — Somijas klubu Koovee. Kopā ar brāli Timo viņi ir pēdējo gadu Igaunijas izlases līderi.

Ar orientēšanos nodarbojas kopš 1997. gada. Pasaules junioru čempionātos izcīnījis divas ceturtās vietas (2008. gadā stafetē un 2009. gadā garajā distancē).

Labāko rezultātu Pasaules čempionātā sasniedzis 2017. gadā, kad čempionāts notika Igaunijā, ieņemot 4. vietu kopā ar Igaunijas stafetes komandu (kopā ar Keni Kivikas un Timo Sildu).

Lielākajās sacensībās L. Silds pārstāv Somijas klubu Koovee, bet sacensībās, kas notiek Latvijā, — vietējo klubu OK Alūksne (līdz ar to visās Latvijas sacensībās L. Silds piedalās kā pilntiesīgs dalībnieks). Daudzreiz uzvarējis nozīmīgās sacensībās Latvijā, tostarp 2024. gadā kļuva par Kāpas trīsdienu kopvērtējuma uzvarētāju.

Privātā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

L. Silda tēvs Sikstens Silds savulaik bija viens no spēcīgākajiem orientieristiem pasaulē, pirmais PSRS sportists, kurš bija Pasaules čempionāta medaļnieks. Viņa māte Sarmīte ir latviete. Arī Lauri jaunākais brālis Timo Silds ir orientierists, kurš arī bieži startē sacensībās Latvijā, pārstāvot OK Alūksne.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «ESBL». esbl.ee. Skatīts: 2024-07-04.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]