Pāriet uz saturu

Liecinieks

Vikipēdijas lapa
Liecinieks
Oriģinālais
nosaukums
Witness
Žanrs neo-noir, krimināltrilleris
Režisors Pīters Vīrs
Galvenajās
lomās
Mūzika Moriss Žārs
Studija Edward S. Feldman Productions
Izplatītājs Paramount Pictures
Izdošana
  • 1985. gada 8. februāris
Ilgums 112 minūtes
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda
Budžets 12 miljoni US$
Kopējie ienākumi 116,1 miljons US$
IMDb profils

"Liecinieks" (angļu: Witness) ir 1985. gada ASV neo-noir krimināltrillera filma, kuras režisors ir Pīters Vīrs. Filmā galvenās lomas atveido Harisons Fords, Kellija Makgilisa, Aleksandrs Godunovs un Denijs Glovers. Filmā aktiera debiju piedzīvojis Vigo Mortensens.

Filma stāsta par policijas detektīvu, kurš aizsargā amišu sievieti un viņas dēlu, kurš kļūst par mērķi pēc tam, kad ir liecinieks nežēlīgai slepkavībai.

Filmas "Liecinieks" pirmizrāde notika 1985. gada 8. februārī un to izplatīja Paramount Pictures. Filma saņēma pozitīvas kritiķu atsauksmes un guva finansiālus panākumus, nopelnot 116 miljonus ASV dolāru. Filmu nominēja Amerikas Kinoakadēmijas balvai astoņās kategorijās, tai skatā kategorijās "Labākā filma", "Labākais režisors" un "Labākais aktieris galvenajā lomā" (Fords), saņemot to kategorijās "Labākais oriģinālscenārijs" un "Labākā montāža". Filmu nominēja arī BAFTA kino balvai septiņās kategorijās (saņemot vienu) un Zelta globusa balvai sešās kategorijās. Tīmekļa vietnē Rotten Tomatoes filmai ir 93% vērtējums.[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Witness | Rotten Tomatoes». www.rottentomatoes.com (angļu). Skatīts: 2024-05-25.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]