Baltic Kristina

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no M/S Baltic Kristina)
Baltic Kristina
Vispārīgā informācija
Kuģa tips kruīza prāmis
Pirmais brauciens 1973. gads
Statuss darbībā
Tehniskā informācija
Garums 128 m
Platums 22 m
Iegrime 5,9 m
Līnijmetri 460 m
Pasažieri 578
Gultas vietas 433
Kajīšu skaits 196

Baltic Kristina (iepriekš "Iļjičs") ir pasažieru prāmis, kas 2002. gada 20. decembrī sāka kursēt maršrutā RīgaStokholma kuģniecības kompānijas "Rīgas Jūras Līnija" uzdevumā.

Baltic Kristina sākums Rīgā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc kruīza kuģa Russ darbības apturēšanas līnijā Rīga—Stokholma izveidojās situācija, ka uz Rīgu nebija nodrošināta satiksme, tāpēc ar Rīgas domes atbalstu tika nodibināta kuģniecības kompānija "Rīgas Jūras Līnija", kas iegādājās prāmi Baltic Kristina ņemot aizdevumu bankā "Parex".

Baltic Kristina darbība Rīgā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Prāmja darbības pirmajā pusgadā tika pārvadāti vairāk nekā 28 000 pasažieri, vairāk nekā 2000 vieglo automašīnu un 1990 kravas vienību. Tika pieņemts lēmums palaist līnijā Rīga—Nineshamna vēl vienu kravas prāmi — Gute, tiešajā konkurencē ar kuģniecības kompāniju Scandlines kurai līnijā Ventspils—Nineshamna kursēja kravas prāmis Fellow. VentspilsNineshamna maršruts ir turpat vai 2 reizes īsāks un līdz ar to stipri rentablāks, kā rezultātā kompānija "Rīgas Jūras Līnija" sāka ciest zaudējumus. Bankai vairs netika maksāts parāds, kompānijai parādījās nenomaksāti rēķini par degvielu un prāmis tika arestēts. Pēcāk kompānija "Rīgas Jūras Līnija" tika atzīta par bankrotējušu un kuģis Baltic Kristina tika pārdota izsolē.

Specifikācija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Baltic Kristina konstrukcijā ir iebūvētas divas atveres vieglo un kravas automašīnu ērtākai uzbraukšanai un nobraukšanai no prāmja. Viena atvere atrodās kuģa priekšgalā un otra kuģa aizmugurējā daļā. Kravas nodalījumā iebūvētā konstrukcija ļauj vieglās automašīnas pārvadāt vienu virs otras, tādā veidā ļaujot iegūt papildus līnijmetrus, kurus var izmantot dažādi, atkarībā no apstākļiem. Vasaras sezonā tos var izmantot pasažieriem un vieglajiem auto, bet ziemas sezonā uz kravas auto.