Priežu iela (Ilūkste)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par ielu Ilūkstē. Par citām jēdziena Priežu iela nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu.
Priežu iela
Pamatinformācija
Pilsēta Ilūkste
Garums 1013 m
Joslu skaits 2
Segums asfalts
Sabiedriskais transports
Autobuss 6165., 7493., 7897.

Priežu iela ir vietējas nozīmes iela[1] Ilūkstē, daļa no reģionālā autoceļa P72 Ilūkste (Virsaiši)—Bebrene—Birži. Tā sākas krustojumā ar Brīvības ielu pilsētas dienvidu daļā un beidzas pie pilsētas robežas un turpinās tālāk kā autoceļš P72. Kopējais ielas garums — 1013 metri.[2] Visā garumā klāta ar asfalta segumu un autotransporta satiksmei atvēlētas pa vienai braukšanas joslai katrā virzienā.

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Priežu iela sākas Y veida krustojumā ar Brīvības ielu un virzās kā divu joslu asfaltēts ceļš dienvidu virzienā, abās pusēs izbūvētas gājēju ietves un tiešā ielas tuvumā atrodas vien dažas vienstāvu saimniecības ēkas. Šajā posmā abos virzienos kabatiņās izbūvētas arī starppilsētu autobusu pieturvietas, no kurām pilsētas virziena pietura aprīkota ar soliņu, bet ārpilsētas virziena pietura — ar nojumi un soliņu. Atļautais braukšanas ātrums noteikts 50 km/h, izņemot īsi pirms Brīvības ielas un Priežu ielas krustojuma tas samazināts līdz 30 km/h.

Pēc aptuveni 140 metriem no ielas sākuma seko krustojums ar Patversmes ielu, pa kuru iespējams nokļūt uz Katoļu kapiem un Vecticībnieku kapiem. Pēc iepriekšminētā ielu pieslēguma abās pusēs — mežs un gājēju ietves vairs neturpinās. Aptuveni 150 metrus tālāk no pēdējās krustošanās vietas uzstādītas ceļazīmes, kas liecina par apdzīvotas vietas beigām, līdz ar to tālāk atļautais braukšanas ātrums palielināts uz 90 km/h.

Vēl viens savienojums ielai ir apmēram 170 metrus pirms tās beigām, kur vienā no meža masīva pusēm tai klāt pieslēdzas 4. maija gatve. Priežu iela beidzas pie Ilūkstes pilsētas robežas, pēc kā turpinās kā reģionālais autoceļš P72 Augšdaugavas novada Sventes pagastā.

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Priežu iela ir savienota ar šādām ielām:

  • Brīvības iela (neregulējams Y veida krustojums)
  • Patversmes iela (neregulējams krustojums)
  • 4. maija gatve (neregulējams T veida krustojums)
  • autoceļš P72 (ielas turpinājums aiz Ilūkstes pilsētas robežas)

Infrastruktūra[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc 2023. gada Zemesgrāmatas datiem Priežu ielā, tās minimālās apbūves dēļ, nav reģistrēta neviena adrese.

Sabiedriskais transports[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ielas sākumā, kvartālā starp Brīvības ielu un Patversmes ielu, atrodas starppilsētu autobusu pietura "Bez nosaukuma", kurā pēc pieprasījuma pasažierus izlaiž un uzņem autubusi starppilsētu maršrutos nr. 6165. Daugavpils—Randene—Ilūkste, nr. 7493. Rīga—Vecumnieki—Ilūkste—Daugavpils (abus apkalpo SIA "Daugavpils autobusu parks"), kā arī nr. 7897. Jēkabpils—Zasa—Ilūkste—Daugavpils (apkalpo SIA "Tukuma auto").

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]