Ramans Halovčenka

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Ramans Halovčanka)
Ramans Halovčenka
Раман Галоўчэнка
R. Halovčenka 2020. gadā
R. Halovčenka 2020. gadā
Personīgā informācija
Dzimis 1973. gada 10. augustā (50 gadi)
Žodzina, Baltkrievijas PSR, Karogs: Padomju Savienība PSRS (tagad Karogs: Baltkrievija Baltkrievija)
Pilsonība Karogs: Baltkrievija Baltkrievija
Augstskola Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūts, Baltkrievijas Republikas prezidenta pārvaldības akadēmija
Valsts amati
Baltkrievijas premjerministrs
Amata sākums 2020. gada 3. jūnijs

Ramans Halovčenka (baltkrievu: Раман Аляксандравіч Галоўчэнка dzimis 1973. gada 10. augustā) ir Baltkrievijas diplomāts, ekonomists. Kopš 2020. gada viņš ir Baltkrievijas premjerministrs.

Ramans Halovčenka piedzima 1973. gada 10. augustā Žodzinā Minskas apgabalā. Viņš bija vienīgais bērns ģimenē. Tēvs Aļaksandrs Halovčenka strādāja par inženieri traktoru rūpnīcas MTZ konstruktoru birojā. 1983. gadā ģimene pārcēlās uz Minsku, kur viņš absolvēja vidusskolu.

1996. gadā Halovčenka absolvēja Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas Starptautisko attiecību institūtu specialitātē "starptautiskās attiecības". 1997. gadā. viņš kļuva par Baltkrievijas Drošības padomes Valsts sekretariāta galveno speciālistu. 2002. gadā Halovčenku iecēla par Ģenerālprokuratūras pārvaldes priekšnieka vietnieku. 2003. gadā viņš absolvēja Baltkrievijas Republikas prezidenta pārvaldības akadēmiju specialitātē "ekonomika un ārējās ekonomiskās darbības pārvalde". 2005. gadā Halovčenka kļuva par Prezidenta administrācijas Ārpolitikas departamenta galveno padomnieku. 2006. gadā viņš kļuva par Starptautiskās sabiedrības departamenta galveno padomnieku drošības jautājumos, vēlāk bija Drošības padomes Valsts sekretariāta Starptautiskās drošības departamenta galvenais padomnieks.

2009. gada jūlijā Ramans Halovčenka tika iecelts par padomnieku vēstnieku Baltkrievijas vēstniecībā Polijā. 2009. gada decembrī viņš kļuva par Baltkrievijas Valsts militārās rūpniecības komitejas priekšsēdētāja pirmo vietnieku. 2013. gada 22. aprīlī viņš tika iecelts par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Apvienotajos Arābu Emirātos, arī Saūda Arābijā un Katarā.

2018. gada 18. augustā Halovčenka kļuva par Sjarheja Rumasa vadītās valdības Valsts militārās rūpniecības komitejas priekšsēdētāju.

2020. gada 4. jūnijā prezidents Aleksandrs Lukašenko par premjerministru iecēla Ramanu Halovčenku, nomainot Sjarheju Rumasu.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]


Politiskie un sabiedriskie amati un pozīcijas
Priekštecis:
Sjarhejs Rumass
Baltkrievijas premjerministrs
Kopš 2020. gada
Pēctecis:
'