Spēlē savā burvju flautā

Vikipēdijas lapa

"Spēlē savā burvju flautā" ir Intara Busuļa albums, kas izdots 2023. gada 25. oktobrī. Tas ierakstīts kopā ar komponistu Kārli Lāci un "Abonementa orķestri".

Tapšana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Spēlē savā burvju flautā" ir izdots sešus gadus pēc iepriekšējā Busuļa albuma "Nākamā pietura". Albumā apkopotas trīspadsmit Kārļa Lāča un Intara Busuļa sarakstītas dziesmas ar Kārļa Vērdiņa, Marta Pujāta, Imanta Ziedoņa, Kates Elpo, Elīnas Sproģes, Jāņa Elsberga un Māras Zālītes vārdiem.

Albumu ierakstījis "Abonementa orķestris", kura sastāvā ir Kārlis Lācis (taustiņinstrumenti), Kaspars Zemītis (ģitāra), Kaspars Grigalis (sitaminstrumenti), Edvīns Ozols (bass), Māris Jēkabsons (saksofons), pavadošās vokālistes Vineta Elksne, Karīna Tropa, Alise Kante-Onzule un Kristīne Pastare, kā arī Sinfonietta Riga un Latvijas Radio bigbenda mūziķi. Šī albuma producēšanā iesaistījušies Jānis Aišpurs un Reinis Sējāns.[1]

10. oktobrī izdots pirmais singls no albuma, tā tituldziesma "Spēlē savā burvju flautā", kuras videoklipu veidojis Toms Harjo.

Albums izdots 2023. gada 25. oktobrī, tā atklāšanas koncerts notika Rīgā, kinoteātrī Splendid Palace. Tam sekoja dokumentālās filmas "Mans tētis – Intars Busulis" pirmizrāde, kurā par I. Busuli stāsta viņa ģimenes locekļi.[2] 2024. gada martā un aprīlī paredzēti albuma tūres koncerti dažādās Latvijas pilsētās.

Albums saņēma trīs balvas "Zelta mikrofons 2024" nominācijas: "Popmūzikas albums", "Albuma dizains", tā tituldziesma "Spēlē savā burvju flautā" iekļuva nominācijā "Elvi gada dziesma".

Dziesmu saraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Lopkautuves disko (K. Lācis, K. Vērdiņš) 4:00
  2. Spēlē savā burvju flautā (I. Busulis, M. Pujāts) 3:30
  3. Re, kā nu atkal sāp (K. Lācis, I. Ziedonis) 3:31
  4. Līnijas (K. Lācis, E. Sproģe) 4:46
  5. Piekāp (I. Busulis, M. Pujāts) 3:55
  6. Ar sakostiem zobiem (K. Lācis, K. Vērdiņš) 4:13
  7. Atsaucies (I. Busulis, M. Pujāts) – piedalās Jānis Aišpurs 4:25
  8. Tu neatnāksi (K. Lācis, J. Elsbergs) 3:42
  9. Skaistās meitenes (K. Lācis, K. Vērdiņš) 5:07
  10. Tikai (I. Busulis, M. Zālīte) – piedalās Karīna Tropa 4:20
  11. Gaisma tuneļa galā (I. Busulis, J. Elsbergs) 4:12
  12. Tinderis (K. Lācis, K. Vērdiņš) 4:33
  13. Es dodos ārā (I. Busulis, M. Pujāts) 3:37

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]