Vess Borlands

Vikipēdijas lapa
Vess Borlands
Wes Borland
Limp Bizkit koncerta laikā 2021. gadā
Galvenā informācija
Dzimis Veslijs Loudens Borlands
1975. gada 7. februārī (49 gadi)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Ričmonda, Viskonsina, ASV
Žanri ņūmetāls
repkors
industriālais metāls
alternatīvais metāls
Nodarbošanās ģitārists
Instrumenti ģitāra
basģitāra
klavieres
taustiņinstrumenti
bungas
vijole
čells
Darbības gadi 1994—pašlaik
Izdevēji Interscope, Geffen
Darbība ar Marilyn Manson
Black Light Burns
From First to Last
Limp Bizkit
The Damning Well
Big Dumb Face
Goatslayer
Eat the Day

Vess Loudens Borlands (angļu: Wes Louden Borland; dzimis 1975. gada 7. februārī) ir amerikāņu mūziķis, kas plašāk pazīstams kā grupas Limp Bizkit ģitārists.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vess Borlands ir prezbiteriāņu ministra dēls, audzis Našvilā, Tenesī štatā. Vēlāk viņā ģimene pārvācās uz Džeksonvillu, Floridā. Psihiatrs konstatēja, ka Borlands cieta no uzmanības trūkuma un hiperaktivitātes.

2001. gadā neilgi pirms aiziešanas no Limp Bizkit, Vess ar savu brāli Skotu Borlandu, kurš bija diskžokejs Limp Bizkit pirmajos albumos, un citiem mūziķiem izveidoja grupu Big Dumb Face, pēc EP un studijas albuma iznākšanas, grupas darbība tika apturēta, un izveidota jauna grupa Eat the Day. Par šo grupu gandrīz nav nekādas informācijas internetā izņemot to, ka tai pieejami daži demo ieraksti.

Pēc kāda laika Vess ar draugu, ģitāristu un producentu Deniju Loneru (Nine Inch Nails), uzsāka darbu pie sava solo projekta. Kopā viņi izveido supergrupu The Damning Well, kuras dziesma atrodama filmas "Tumsas pasaule" (Underworld) skaņu celiņā. Pēc kā Vesam piedāvāja pievienoties grupai A Perfect Circle, bet vēlāk arī pie Nine Inch Nails, kuriem viņš atteica, paziņojot, ka meklē vokālistu savai grupai Eat The Day, taču vēlāk paziņoja, ka Eat The Day un The Damning Well ir izjukušas.

2003. gada beigās Vess piedalījās ASV elektrisko mūziķu The Crystal Method trešajā studijas albumā Legion of Boom, kā viens no producentiem un ģitārists. 2004. gada augustā atgriezās grupas Limp Bizkit sastāvā, lai Prāgā ierakstītu albumu The Unquestionable Truth, tomēr nesaskaņu dēļ Freds Dērsts izsakot neapmierinātību caur Myspace blogu padzina Vesu no grupas.

Pēc kā Vess paziņoja: "Man ir radusies tāda sajūta, ka viņi domā, ka neesmu viņiem pietiekami labs — piedrāzt!" ("I feel that they think I'm no good for them but fuck it.") un paziņoja, ka ir paša projekta Black Light Burns dalībnieks.

2008. gadā Vess piedalījās kā pieaicinātais ģitārists japāņu grupas X-Japan atgriešanās koncertos. Tā paša gada augustā Vess pievienojas grupai Marilyn Manson, kur viņa debija bija ETP FESTIVAL 15. augustā.

2009. gadā Vess pameta grupu Marilyn Manson, lai atkal apvienotos ar Limp Bizkit sekojošajiem koncertiem un jauna albuma ierakstīšanai.

Veslijs Borlands ir viens no atpazīstamākājiem grupas Limp Bizkit dalībniekiem, melno kontaktlēcu un ekstravaganto skatuves tērpu dēļ.

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Gads albums
Ar Limp Bizkit
1997 Three Dollar Bill, Yall$
1999 Significant Other
2000 Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
2001 New Old Songs
2005 The Unquestionable Truth (Part 1)
Greatest Hitz
2011 Gold Cobra
Ar Black Light Burns
2007 Cruel Melody
2008 Cover Your Heart and the Anvil Pants Odyssey
2009 2nd Studio Album
Ar Big Dumb Face
1998 Demo
2001 Big Dumb Metal EP
2001 Duke Lion Fights the Terror!!
Ar From First to Last
2006 Heroine

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]