Viktors Tīcs

Vikipēdijas lapa
Viktors Tīcs
Viktor Tietz
Viktors Tīcs
Personīgā informācija
Dzimis 1859. gada 13. aprīlī
Valsts karogs: Austrijas impērija Rumburka, Austrijas impērija (tagad Karogs: Čehija Čehija)
Miris 1937. gada 8. decembrī (78 gadi)
Valsts karogs: Čehoslovākija Karlovi Vari, Čehoslovākija (tagad Karogs: Čehija Čehija)
Pilsonība Karogs: Austrija Austrija
Karogs: Čehoslovākija Čehoslovākija
Nodarbošanās šahists

Viktors Tīcs (čehu: Viktor Tietz; 1859. gada 13. aprīlis Rumburka1937. gada 8. decembris Karlovi Vari) bija Čehijas šahists.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Studējis Grācā un Vīnē, pēc augstskolas beigšanas strādājis kā nodokļu ierēdnis Prāgā. No 1890. gada strādājis Karlsbādē, ticis ievēlēts pilsētas domē, bet 1902. gadā atkāpies no civildienesta. Mūža pēdējos desmit gadus cietis no redzes problēmām.

Ar šahu iepazinies vidusskolā. Studiju laikā piedalījies Vīnes šaha turnīros, tajā pašā laikā daudz laika un spēka veltot šaha dzīves organizācijai. 1888. gada 1. martā bijis viens no "Jaunā Vīnes šaha kluba" (vācu: Der Neue Wiener Schachklub) dibinātājiem un vadības komitejas dalībniekiem. Vēlākajos gados šaha turnīros piedalījies tikai Karlsbādē, kur 1902. gadā uzvarējis nelielā četru šahistu turnīrā, apsteidzot Davidu Janovski un Moricu Porgesu. Bijis četru Karlsbādes šaha turnīru organizators (1907, 1911, 1923, 1929), kuros piedalījušies tā laika spēcīgākie šahisti. Godinot Tīca piemiņu, viņa vārdā mūsdienās ir nosaukts Karlovi Vari šaha klubs.[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]