Vladimirs Krikunovs

Vikipēdijas lapa
Vladimirs Krikunovs
Владимир Крикунов
Personas dati
Dzimis 1950. gada 24. martā (74 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Kirovočepecka, Kirovas apgabals, KPFSR, PSRS (tagad Karogs: Krievija Krievija)
Sporta veids Hokejs
Pozīcija aizsargs
Profesionāļa karjera 1972—1984

Infokaste atjaunota 2013. gada 17. februārī.

Vladimirs Krikunovs (krievu: Владимир Васильевич Крикунов, dzimis 1950. gada 24. martā) ir bijušais krievu hokeja aizsargs, tagad hokeja treneris. Kā spēlētājs spēlējis PSRS čempionātā klubos Saratovas "Kristall", Maskavas "Kriļja Sovetov" un Rīgas "Dinamo", kopumā aizvadot 382 spēles un gūstot 47 rezultativitātes punktus.

Trenera karjeru sāka kā Minskas "Dinamo" spēlējošais treneris. Pēc tam trenējis Slovēnijas klubu HK Acroni Jesenice, ar kuru kļuva par divkārtēju Slovēnijas čempionu, Slovēnijas hokeja izlasi, Kazaņas "Ak Bars", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Baltkrievijas hokeja izlasi, ar kuru sasniedza tās lielāko sasniegumu vēsturē, iekļūstot olimpisko spēļu pusfinālā, Maskavas "Dinamo", ar ko uzvarēja 2005. gada Krievijas čempionātā, Krievijas hokeja izlasi, ar ko ieguva bronzas medaļas pasaules čempionātā, Astanas "Baris" un Kazahstānas hokeja izlasi.

2021. gada 29. novembrī Vladimirs Krikunovs tika iecelts Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā.[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. DELFI Sports. «Rīgas 'Dinamo' galvenā trenera amatā negaidīti iecelts pieredzējušais Krikunovs». delfi.lv (latviešu), 2021-11-29. Skatīts: 2021-11-29.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]