Artūrs Šēnhofs

Vikipēdijas lapa
Artūrs Šēnhofs
Personas dati
Dzimis 1984. gada 26. martā (40 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Augums 199 cm
Sporta veids basketbols
Pozīcija uzbrūkošais aizsargs
Izglītība
Universitāte Latvijas Universitāte
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Latvija Rīgas Zeļļi
Amats ģenerālmenedžeris

Artūrs Šēnhofs (dzimis 1984. gada 26. martā Rīgā) ir bijušais latviešu basketbolists, spēlēja uzbrūkošā aizsarga pozīcijā. Pēc spēlētāja karjeras beigām — spēlētāju aģents un basketbola funkcionārs. Šobrīd A. Šēnhofs ir Latvijas—Igaunijas Basketbola līgas un Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba Rīgas Zeļļi ģenerālmenedžeris.

Kā spēlētājs pārstāvējis LBL klubus ASK/Juniors un Rīgas ASK. Pēc spēlētāja karjeras beigām turpinājis darboties basketbolā kā spēlētāju aģents un sporta organizators. Darbojies tēva Gunta Šēnhofa izveidotajā Eiropas Jaunatnes basketbola līgā (EYBL). Bijis VEF skolas direktors un basketbola kluba VEF Rīga menedžeris un sporta direktors. Bijis basketbola komentētājs, viens no basketbola raidījuma "Ūdenszeļļi" dalībniekiem.[1]

Ieguvis jurista izglītību Latvijas Universitātē.[2]

2023. gadā A. Šēnhofs bija viens no Latvijas—Igaunijas Basketbola līgas un Latvijas Basketbola līgas kluba Rīgas Zeļļi dibinātājiem un kļuva par tā ģenerālmenedžeri.[3]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Rīgā briest LBL klubs "Zeļļi" ar interesantu sponsorēšanas piedāvājumu». Sportacentrs.com (latviešu). 2023-04-13. Skatīts: 2023-12-22.
  2. «Artūrs Šēnhofs | LinkedIn».
  3. «Basketbola klubs “Rīgas Zeļļi” uzsāk savu darbību | Sportazinas.com». www.sportazinas.com (en-US). 2023-07-13. Skatīts: 2023-12-22.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]