Diskusija:Jolanta Gulbe-Paškeviča

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

@Kikos: varbūt Tev -Paškevica traucē atcerēties viņu? :) --FRK (diskusija) 12:10, 5 novembrī, 2014 (EET)

Jebkurā gadījumā domāju, ka par šiem kungiem ir vismaz populārāka (ārpus nozares) un arī nozīmīgums ir lielāks, visticamāk. --FRK (diskusija) 14:40, 5 novembrī, 2014 (EET)

Akurāti izgāju cauri visam tekstam. Sakarā ar kuru teikumu man viņu vajadzētu atcerēties? Mis'98? --Kikos (diskusija) 16:31, 5 novembrī, 2014 (EET)
Es saprotu, ka tas ir sarkasms, un Kikos šeit ironizē par nepabeigto biogrāfiju. Ne jau pēkšņi viņš kādu iemeslu dēļ neatpazīs šo personu. Par viņu ir svarīgāki fakti, nekā tas, ko tā darīja tālajos 1990. gados, tāpēc izskatās jokaini. --GreenZeb (diskusija) — 2014. gada 6. novembrī, plkst. 04.41 (EET)
Laikam dažādās pasaulēs dzīvojam. Tā tak viena no zināmākajām Latvijas džeza dziedātājām. Kas ir Dagnis Skurbe gan nav ne jausmas. Esmu pret dzēšanu. --neonz (diskusija) 02:48, 13 novembrī, 2014 (EET)
Es arī esmu pret dzēšanu. Ja jau kasjauns.lv un delfi.lv par viņu raksta, tad jau nozīmīgums ir.--AgrisR (diskusija) 15:40, 18 novembrī, 2014 (EET)
Delfus nu noteikti nevar uzskatīt par nozīmības etalonu, bet kopumā piekrītu, ka nav dzēšams.--Wikipēdijas Dīdžejs (diskusija | devums) 18:19, 18 novembrī, 2014 (EET)

Tātad:

  • pabeigusi mācības Alsungas pamatskolā
  • Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas mūzikas teorijas nodaļā un vokālajā klasē
  • no 1991. līdz 1993. gadam mācījusies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (divus gadus - čoto pamaz)
  • Sadarbojusies ar vairākiem mūziķiem.
  • Piedalījusies dažādos džeza festivālos vairākās valstīs.
  • Bijusi vokālā pedagoģe vairākos televīzijas šovos.
  • 1998. gadā konkursā "Misis Latvija 98" ieguvusi 2. vietu.
  • Precējusies ar džeza mūziķi Denisu Paškevicu.

Kurš no šiem minētajiem faktiem vai to summa dod nozīmīgumu? Jeb jālasa stipri starp rindām?! --Kikos (diskusija) 18:23, 18 novembrī, 2014 (EET)

bet viņu rādīja televīzijā.. --Zemgalietis (diskusija) 18:31, 18 novembrī, 2014 (EET)
mani arī. un vēl tūkstošiem cilvēku. nepārliecina. vai arī jāpapildina raksts ar man nezināmiem faktiem, kas apstiprina šī subjekta nozīmīgumu. joprojām stingri pastāvu uz dzēšanu. diemžēl. --Kikos (diskusija) 18:34, 18 novembrī, 2014 (EET)
Iebilstu pret dzēšanu. Piekrītu gadījumā, ja Kikos spēj nosaukt 3 (trīs) latviešu džeza mūziķes, kuras populārākas par šo. --Feens (diskusija) 23:31, 18 novembrī, 2014 (EET)
Kikos nevar nosaukt 3 nekādas džeza mūziķes (vēl jo vairāk latviešu), bet no raksta NEKĀDI nevar izlobīt, ka šī ir tiešām tā vērta, lai par viņu būtu vērts rakstīt. Tiešām nekas nav uzrakstāms? Kur konkrēti piedalījusies, kādi panākumi, kurš kā novērtējis vai ko vēl pa tēmu. Piedalīties džeza festivālos un apprecēties ar džeza mūziķi - tas ir zīmīgi? Es jūtu, ka esmu šeit viens pret džezmanjaku kohortu un man nav izredžu, bet tad, lūgtum, ierakstiet tur kaut ko jēdzīgu, lai varam beigt šo kašķi. P.S. Arī es esmu piedalījies mūzikas festivālos, ja kas :D Protams, ne kā mūziķis. --Kikos (diskusija) 00:32, 19 novembrī, 2014 (EET)
Piekrītu. Piefiksējam sasniegumus, citādi raksts nepārliecina. --ScAvenger (diskusija) 00:47, 19 novembrī, 2014 (EET)

Iebilstu pret dzēšanu! Viņa taču ir ļoti populāra Jazz Vokāliste! Zināma ārpus Latvijas un sasniegumi ari zināmi... vajaga papildināt rakstu neviss dzēst! Kikos, Tev laikam nepatik Jazz :D - Soundofmelodies

Jā, ir sasniegumi, bet vajag tos sakarīgi aprakstīt un salikt atsauces. Uz ātru roku iemetot aci googlē, redzu pamatā soctīklu lapas un dzelteno portālu rakstus par precēšanos, bērnu dzimšanu u. tml. --ScAvenger (diskusija) 08:06, 20 novembrī, 2014 (EET)
Bet ko nozīmē "sasniegumi" mūsdienu populārajā mūzikā, seviški Latvijas kontekstā? --Feens (diskusija) 09:47, 20 novembrī, 2014 (EET)
Šo vai šo varētu pieskaitīt sasniegumiem. --ScAvenger (diskusija) 11:57, 20 novembrī, 2014 (EET)
Noteikti nevajag dzēst! Dukurs (diskusija) 21:32, 27 novembrī, 2014 (EET)
Diskusija vēlreiz vērš uzmanību uz mūsu dīvainajiem mūziķu nozīmīguma kritērijiem, pēc kuriem, piemēram, Eirovīzijas balagānā pazibējušas muzikālās niecības ir iz vikipēdijas neiznīdējamas, kamēr drusku sānis no meinstrīma esošajiem, arī desmitgadēm ilgusi top aprite nekādu nozīmīgumu še nedod:( Protams, ka Gulbe esošajiem NK atbilst. sk. 8. punkts --Gaujmalnieks (diskusija) 01:25, 6 decembrī, 2014 (EET)
Pēc Tevis teiktā šī atbilst arī 11. punktam (bet šim dabūt atsauci ir teiksim, ļoti pagrūti). Pēc 11. punkta arī daudzas citas [Latvijā] pazibējušas muzikālās niecības principā iekļūst Vikipēdijā, jo punktā nav teikts, ar cik dziesmām - tātad pietiek ar 1. Bet jā, protblēmas pastāv. Arī sportam tie kritēriji ir pilnīgs bullšits (nu izņemot hokejistus), bet labi - tas ir cits sarunu temats un problēmas pagaidām nav radušās :) --FRK (diskusija) 06:01, 6 decembrī, 2014 (EET)
Atvainojos, ja kļūdos, bet vai savukārt daudzu grupu dzēšanas iniciators nebija pats Gaujmalnieks? Izveidoju rakstus par, manuprāt, latviešu pazīstamāko "kristīgā poproka" grupu Xenos un "industriālā roka" grupu Deus Sex Machina, lai gan pats neklausos un nekāda sakara ar šīm grupām nav. Tas precīzi atbilda 7.punkta kritērijam un vēl noteikti pāris citiem, kā izdoti albumi, publikācijas neatkarīgajos avotos, radiostacijas un TV rotācija, bet tik un tā tika žigli izdzēsti. Saprotu gan, ka tie raksti nebija tie informatīvākie, jo atļāvos rakstīt agrāk daudz īsākus rakstus. --GreenZeb (diskusija) — 2014. gada 6. decembrī, plkst. 06.32 (EET)
Protams, ka es piekrītu, ka Eirodziesmas pusfinālos paspīdējušas vienas dienas zvaigznes bez jebkāda paliekoša pienesuma Latvijas mūzikas skatuvē nav atsevišķa raksta vērtas un nozīmīguma kritēriji to arī neparedz (vajadzīgas godalgotas vietas, 9.punkts), tāpēc izņemšu vismaz uz tiem norādītās sarkanās saites. --GreenZeb (diskusija) — 2014. gada 6. decembrī, plkst. 06.55 (EET)
Par linku dzēšanu — principā iebildumu nebija pret šo darbību, bet tomēr formāli, iespējams, kritērijiem atbilst - gan jau kādā radiostacijā cirkulēja eirodziesmas (vēl viens pamatojums kritēriju dīvainībai). Par DSM un Xenos piezīme (kas gan, iespējams, tāpat neko nemaina) — rakstus uz dzēšanu izvirzīja SpeedKing. --FRK (diskusija) 07:45, 6 decembrī, 2014 (EET)
Tādā gadījumā atvainojos Gaujmalniekam, izdzēstos rakstus man nav iespējas apskatīties. --GreenZeb (diskusija) — 2014. gada 6. decembrī, plkst. 08.07 (EET)
Nu bet Gaujmalnieks arī daudzus izvirzīja, tā ka īsti melots arī nebūs ;) Par noteikumu 7. punktu - nu labi, jā varbūt, bet tam arī vajadzētu (nopietnas) atsauces. Citādi iznāks līdzīgi kā ar tiem dizaineriem, ka nu, iespējams, jau tie čali ir normāli džeki (būtiskas personas savā jomā), bet īsti atsauču tam, ka viņi ir normāli džeki, nav. Dizaineriem "problēma" bija arī, ka neviens no aktīvajiem vikipēdistiem nebija par viņiem dzirdējis, šo kundzi (Gulbi) vismaz kāds zina :D --FRK (diskusija) 09:16, 6 decembrī, 2014 (EET)
Deus Sex Machina ir bijusī "Dzelzs Vilks" līdera Jura Kaukuļa grupa, kas principā darbojās tikai 1990. gados, līdzīgi kā Šlāgergrupai "Zilais lakatiņš" atsauču varētu būt maz. Par Xenos noteikti ir vairāk. Jautājums ir par to, arī saistībā par Eirodziesmas dalībniekiem, vai vispār par šiem mūziķiem kāds varēs uzrakstīt saturīgu, ar atsaucēm bagātu rakstu vairāk par 10 teikumiem, ko apšaubu. Iespēja ir arī šāda veida mūziķus apvienot vienā rakstā, piemēram, par Latvijas rokmūziku, kur būtu aprakstīts par muzikālo virzienu attīstību un arī pastāstīts par galvenajām grupām (tikai tāds ir jāizveido). Par Eirodziesmas dalībniekiem var pastāstīt attiecīgā konkursa rakstā. --GreenZeb (diskusija) — 2014. gada 6. decembrī, plkst. 09.33 (EET)
Gribētu piebilst tieši par Eirodziesmu, ka tās gadījumā pats formāts pieprasa to, ka svarīgākā ir dziesma, un autori sacer dziesmu, bet dziesmas prezentētāji, vokālisti, tiek izvēlēti pēc tam. Nav īsti saprotams, kāpēc būtu nozīmīgi sarkanās saites likt tieši uz šiem vokālistiem, kas ārpus konkursa var būt muzikāli neaktīvi. Tādēļ, ka pusnācijai patīk burvīgās acis un pupi, jau rakstu netaisīsim. Un, ja kāda dziesma konkursa nedēļā pa radio ieskanas, pēc konkursa uzvarētāju noskaidrošanas negodalotās dziesmas diemžēl vai par laimi tiek aizmirstas kā nebijušas. --GreenZeb (diskusija) — 2014. gada 6. decembrī, plkst. 10.20 (EET)
GreenZeb. Lūdzu vieglāk uz pagriezieniem, apsūdzot kādu tādās darbībās, pret ko šis tas, t.i., es, iestājas:) Es tiešām esmu vairākus latviešu vienas dienas izpildītājus nominējis dzēšanai - mums galu galā ir enciklopēdija, nevis televīzijas divu minūšu varoņu kolekcija. Simpātiskā Evija Sloka ir klasika;) --Gaujmalnieks (diskusija) 10:52, 6 decembrī, 2014 (EET)

Izskatās, ka mēs visi trīs piekrītam, ka pie mūzikas kritērijiem ir vēl nedaudz jāpiestrādā. --FRK (diskusija) 13:35, 6 decembrī, 2014 (EET)