Pāriet uz saturu

Dmitrijs Kiseļovs

Vikipēdijas lapa
Dmitrijs Kiseļovs
Дмитрий Константинович Киселёв
Dmitrijs Kiseļovs
Personīgā informācija
Dzimis 1954. gada 26. maijā (70 gadi)
Maskava, Karogs: Padomju Savienība PSRS
Pilsonība Karogs: Krievija Krievija
Tautība krievs
Augstskola Ļeningradas Valsts Universitāte

Dmitrijs Kiseļovs (krievu: Дмитрий Константинович Киселёв; dzimis 1954. gada 26. aprīlī Maskavā) ir Krievijas žurnālists. Plaši pazīstams kā viens no galvenajiem Krievijas propagandistiem, kas ieņem nozīmīgus amatus vairākos valsts plašsaziņas līdzekļos.

Kiseļovs vairākkārt apsūdzēts neobjektivitātē un faktu sagrozīšanā. 2014. gadā pēc Krimas aneksijas Kiseļovs tika pakļauts Eiropas Savienības un citām ārvalstu sankcijām par savu lomu Krievijas agresijas atbalstā pret Ukrainu.[1]

Dmitrijs Kiseļovs dzimis Maskavā, PSRS. 1978. gadā absolvējis Ļeņingradas Valsts universitātes Filoloģijas fakultāti.

1980. gados Kiseļovs sāka savu karjeru kā reportieris un korespondents. Viņš strādāja PSRS Valsts televīzijā un radio. 1991. gadā Kiseļovs kļuva par programmas "Vesti" vadītāju RTR kanālā. 1990. gadu laikā viņš turpināja strādāt televīzijā, kur ieņēma dažādus amatus.

2008. gadā Kiseļovs kļuva par VGTKR ģenerāldirektora vietnieku, un 2013. gadā viņš tika iecelts par informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoru. Viņa vadībā aģentūra aktīvi izplata Krievijas skatījumu starptautiskajā arēnā.

Dmitrijs Kiseļovs ir pazīstams ar saviem provokatīvajiem izteikumiem un asu retoriku. Viņš aktīvi atbalsta Krievijas valdības politiku un kritizē Rietumus. Kiseļova raidījumi kanālā "Rossija 1", īpaši "Vesti nedeli", kļuvuši par platformu propagandas materiālu izplatīšanai.

  1. «Dmitry Konstantinovich Kiselyov». OpenSanctions.org (angļu). 1954-04-26. Skatīts: 2024-10-12.

Ārējās saites

[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]