FoxPro

Vikipēdijas lapa
FoxPro
Izstrādātājs Microsoft
Neturpināta v9.0 SP2
Izstrādes statuss Discontinued
Operētājsistēma Windows 2000, Windows XP and Windows Server 2003
Platforma IA-32
Valoda IDE: English, German, Spanish
Runtime: Above plus French, Chinese, Russian, Czech, Korean
Veids programmēšanas valoda
Licence komerciāla
Tīmekļa vietne msdn.microsoft.com/vfoxpro

Fox Pro/Visual Fox Pro sākotnēji bija teksta bāzēta procedūru orientēta programmēšanas valoda un datu bāzu pārvaldības sistēma (DBPS), kuru 1984. gadā izveidoja Fox Software.

1992. gadā Fox Software apvienojās ar Microsoft korporāciju un šo projektu pēc apvienošanās pārņēma Microsoft korporācija. Kā FoxPro tā eksistēja līdz FoxPro 2.6 versijai un vēlāk pēc apvienošanās projekts jau tika saukts par Visual FoxPro (VFP). Pēdējo Visual Fox Pro versiju (v.9.0) Microsoft korporācija izdeva 2004. gadā un pēdējos lielos labojumus (SP2) 2007. gadā. Microsoft turpināja VFP 9.0 atbalstu līdz 2015. gadam.

Pirmās FoxPro versijas atbalstīja Mac OS, DOS, Windows un Unix vides, kamēr pēdējā tikai Windows vidi. 2002. gadā gan, izmantojot Wine, tika demonstrētas VFP iespējas Linux vidē, tomēr tam sekoja Microsoft paziņojums, ka VFP izmantošana uz ne-windows operētājsistēmas darbstacijām ir pretrunā ar licencēšanas noteikumiem un gala lietotāja vienošanos.

Fox Pro ir pieskaitāma xBase grupas valodai, kas veidota, par pamatu ņemot dBase programmēšanas valodu. Kā citu atpazīstamu šīs grupas valodu var minēt Clipper. VFP ir cieši sasaistīta ar savu relāciju datubāzu modeli, kas paplašina xBase iespējas un atbalsta SQL.