Ilze Ose-Hlebovicka

Vikipēdijas lapa
Ilze Ose-Hlebovicka
Ilze Ose-Hlebovicka
Ilze Ose-Hlebovicka 2010. gadā
Personas dati
Dzimusi 1975. gada 17. janvārī (49 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Tautība latviete
Augums 175 cm
Sporta veids basketbols
Pozīcija saspēles vadītājs
Profesionāles
karjera
?—2007
Izglītība
Augstskola LSPA
Kluba informācija
Klubs BK Latvijas Universitāte
Amats galvenā trenere
Līga LSBL
Nacionālā izlase
Sezonas Valsts
1994—2007 Flag of Latvija Latvija

Ilze Ose-Hlebovicka (dzimusi 1975. gada 17. janvārī Rīgā) ir bijusī latviešu basketboliste, spēlēja saspēles vadītājas pozīcijā. Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības bijusī spēlētāja. Pēc spēlētājas karjeras beigām — trenere.

Spēlētājas karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Valstsvienībā spēlēja laikposmā no 1994. līdz 2007. gadam, kopā piedaloties 103 spēlēs. Kopā ar Latvijas sieviešu izlasi ir izcīnījusi 9. vietu 1999. gada Eiropas čempionātā Polijā un 4. vietu 2007. gada Eiropas čempionātā Itālijā.

2003. gada Polijas sieviešu basketbola līgas čempione Gdiņas "Lotos VBW Clima" sastāvā, bijusi arī Latvijas čempione. Karjeras laikā spēlējusi Latvijas, Polijas, Spānijas, Itālijas, Vācijas un Somijas klubu sastāvos.[1]

Treneres karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc spēlētājas karjeras beigām kļuvusi par treneri. Trenējusi Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību. Kopā ar SK Cēsis kļuvusi par Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempioni.

2016. gada februārī Ilze Ose-Hlebovicka kļuva par pirmo sievieti Latvijas Basketbola līgas (vīriešu) kluba treneri, uzsākot trenēt BK Latvijas Universitāte komandu.[2] Paralēli turpināja vadīt arī BK Latvijas Universitāte Latvijas Sieviešu basketbola līgas komandu.

Ilze Ose-Hlebovicka pašlaik trenē 2002./2003. gadā dzimušās meitenes Igora Miglinieka sporta skolā Ikšķilē un Salaspilī.

Privātā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

I. Oses māte Ingrīda Ose ir bijusī basketboliste, spēlējusi Rīgas TTT.[3] Tāpat basketbolists ir arī viņas tēvs, spēlējis Rīgas ASK.

I. Ose-Hlebovicka ir precējusies ar bijušo Polijas basketbolistu Mihalu Hlebovicki, kas ir spēlējis arī Polijas izlasē un dažādos Latvijas klubos. Viņu dēls Oskars Hlebovickis arī ir basketbolists, tāpat jaunākais dēls Luka arī trenējas basketbolā.[4]

Sasniegumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Kreipāns, Anatolijs (2010. gada 20. aprīlī). "Mācās, audzina dēlus, organizē, grib spēlēt...". Sporta Avīze (Rīga: SIA "Mediju nams") 16 (741): 54. lpp. ISSN 1691-0451.
  2. Ilze Ose-Hlebovicka kļūst par pirmo sievieti-LBL treneri[novecojusi saite] lu.lv
  3. «Par Igora Miglinieka Sporta Skolu». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2016. gada 24. oktobrī. Skatīts: 2016. gada 29. novembrī.
  4. "VEF skolai" pievienojas Oskars Hlebovickis Arhivēts 2016. gada 8. aprīlī, Wayback Machine vietnē. vefriga.com

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]