Oskars Ozoliņš

Vikipēdijas lapa
Oskars Ozoliņš
Personīgā informācija
Dzimis Rīga, Karogs: Latvija Latvija
Pilsonība Karogs: Latvija Latvija
Tautība latvietis
Zinātniskā darbība
Zinātne inženierzinātnes
Alma mater Rīgas Tehniskā universitāte

Oskars Ozoliņš ir latviešu inženierzinātņu doktors (Dr.sc.ing.), RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes tenūrprofesors.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis Rīgā, kopš bērnības dzīvoja Krāslavā. 2004. gadā absolvēja mācībās Krāslavas ģimnāzijā. Studēja Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē, no 2004. līdz 2007. gadam saņēma Īras un Pētera Bolšaiša stipendiju. Kopš 2015. gada strādāja Zviedrijā, bija vadošais pētnieks Čistas Ātrgaitas datu transmisijas laboratorijā (Kista HST-Lab) un Zviedrijas Karaliskā Tehnoloģiju institūta Lietišķās fizikas nodaļā. 2019. gadā kļuva par LZA ārzemju locekli.

Pēc atgriešanās RTU bija Telekomunikāciju institūta vadošais pētnieks. 2022. gadā saņēma RTU balvu "Gada zinātnieks".[1] Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis (2023).

Pētījumu virzieni[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Optisko starpsavienojumu izstrāde un izpēte datu centriem un optiskai skaitļošanai; ciparu signālu apstrāde; bezvadu optiskās sakaru sistēmas; nākamās paaudzes mobilās sakaru sistēmas; optiskās apstrādes fizika; optiskie elementi un komponentes.[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]