Pālmspringsa (filma)

Vikipēdijas lapa
Pālmspringsa
Oriģinālais
nosaukums
Palm Springs
Režisors Makss Barbakovs
Producents
Scenārija autors Endijs Siara
Galvenajās
lomās
Mūzika Metjū Komptons
Operators Kvīens Trans
Montāža
  • Metjū Frīdmens
  • Endrū Diklers
Studija
Izplatītājs
Izdošana
  • 2020. gada 26. janvāris (Sandensa)
  • 2020. gada 10. jūlijs (ASV)
  • 202. gada 14. augusts (Latvija)
Ilgums 90 minūtes
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 5 miljoni US$[1]
Kopējie ienākumi 1,5 miljoni US$[2]
IMDb profils

"Pālmspringsa" (angļu: Palm Springs) ir 2020. gada ASV zinātniskās fantastikas romantika kinokomēdija, Filmas režisors ir Makss Barbakovs, kuram tā ir pinmetrāžas debija, scenārija autors ir Endijs Siara. Galvenās lomas atveido Endijs Sembergs (arī filmas līdzproducents), Kristina Milioti un Dž. K. Simonss. Filmas sižets vēsta par diviem svešiniekiem, kuri iepazīstas kādās kāzās Pālmspringsā un ir iesprūduši laika cilpā.

Filmas "Pālmspringsa" pasaules pirmizrāde notika 2020. gada 26. janvārī Sandensas kinofestivālā, bet no 2020. gada 10. jūlija to vienlaicīgi izrādīja atsevišķos ASV kinoteātros un tā bija pieejama straumēšanas platformā Hulu. Filma saņēmusi pozitīvas atsauksmes par aktierspēli un scenārija oriģinalitāti. To nominēja 78. Zelta globusa balvai divās kategorijās: "Labākais mūzikls vai kinokomēdija" un " Labākais aktieris mūziklā vai kinokomēdijā" (Sembergs). Vēl filmu nominēta 46. Saturna balvai, Hugo balvai un Amerikas scenāristu ģildes balvai.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Mike Jr. Fleming. «Value Of Hulu/NEON 'Palm Springs' Deal Is Actually $22 Million; How Streamers Ruled 2020 Sundance». Deadline Hollywood, 2020. gada 3. februāris. Skatīts: 2020. gada 28. maijs.
  2. «Palm Springs (2020)». Box Office Mojo. Skatīts: 2022. gada 28. jūlijā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]