Pēdējā detaļa

Vikipēdijas lapa
Pēdējā detaļa
Oriģinālais
nosaukums
The Last Detail
Žanrs komēdija, drāma
Režisors Hals Ešbijs
Galvenajās
lomās
Studija
  • Acrobat Productions
  • Bright-Persky Associates
Izplatītājs Columbia Pictures
Izdošana
  • 1973. gada 12. decembris
Ilgums 104 minūtes
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 2,3 miljoni US$
Kopējie ienākumi 10 miljoni US$[1]
IMDb profils

"Pēdējā detaļa" (angļu: The Last Detail) ir 1973. gada ASV komēdijdrāmas filma, kuras režisors ir Hals Ešbijs. Filmā galvenās lomas atveido Džeks Nikolsons, Otiss Jangs, Endijs Kveids, Kliftons Džeimss un Kerola Keina. Filma ir balstīta uz 1970. gada Derila Panisena romānu ar tādu pašu nosaukumu.

Filma stāsta par diviem karavīriem, kuriem tiek pavēlēts nogādāt cietumā jaunu karavīru, taču pa ceļam viņi nolemj viņam sniegt vēl pēdējo iespēju labi pavadīt laiku.

"Pēdējās detaļas" pirmizrāde notika 1973. gada 12. decembrī, un to izplatīja Columbia Pictures. Filma saņēma pozitīvas kritiķu atsauksmes, kuri slavēja Nikolsona un Kveida aktierspēli, kā arī scenāriju. Filma nominēta trim Amerikas Kinoakadēmijas balvām kategorijās "Labākais aktieris galvenajā lomā" (Nikolsons), "Labākais aktieris otrā plāna lomā" (Kveids) un "Labākais adaptētais scenārijs". "Pēdējā detaļa" nominēta arī divām Zelta globusa balvām, četrām BAFTA kino balvām (saņēma divas), kā arī Zelta palmas zaram 1974. gada Kannu kinofestivālā. Nikolsons par savu lomu saņēma festivāla labākā aktiera balvu.[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «The Last Detail (1973)». The Numbers. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2022. gada 21. augustā. Skatīts: 2022. gada 21. augustā.
  2. «THE LAST DETAIL - Festival de Cannes». www.festival-cannes.com (angļu). Skatīts: 2022-08-21.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]