Pagalms

Vikipēdijas lapa
Tipisks priekšpilsētu pagalms ASV austrumos

Pagalms ir zemes platība blakus mājai vai dzīvojamām un saimniecības telpām.

Ciematā tas ir parasti iežogots zemes gabals blakus mājai, uz kura atrodas saimniecības ēkas.

Pagalmi tiek izmantoti dažādām vajadzībām, piemēram:

  1. Dārza darbi: Daudzi cilvēki izmanto pagalmu, lai iestādītu un audzētu ziedus, dārza augus un stādus. Tā var būt gan puķu dobes, gan dārzs ar dārzeņiem un augļiem.
  2. Atelpa: Pagalms var būt lieliska vieta atpūtai un relaksācijai. Cilvēki bieži izvieto dīvānus, soliņus vai gultas āra terasē, lai baudītu svaigo gaisu un sauli.
  3. Grilēšana un pikniks: Daudzi izmanto pagalmu, lai sarīkotu grilēšanu vai pikniku ar draugiem un ģimeni. Tas ir populārs pavasara un vasaras laikā.
  4. Bērnu rotaļas: Ģimenes ar bērniem bieži izmanto pagalmu kā vietu bērnu rotaļām. Bērni var spēlēt bumbas spēles, šūpoties vai rīkoties ar citām rotaļlietām.
  5. Dārza pasākumi: Dažreiz pagalms tiek izmantots priekš dārza pasākumiem vai svinībām, piemēram, dzimšanas dienām, kāzām, bērēm un citiem svinīgiem notikumiem.
  6. Autostāvvieta: Dažās mājsaimniecībās pagalms var būt izmantots kā autostāvvieta ģimenes automašīnai vai automašīnām.
  7. Dārza izklaides: Pagalms var būt arī vieta mājdzīvnieku izklaidei, kur viņi var brīvi pastaigāties un baudīt atklāto gaisu.

Kopumā pagalms ir elastīga telpa, kas var kalpot dažādām vajadzībām, un tas bieži ir svarīga daļa no ģimenes dzīves un mājas iekārtojuma.