Minerālu uzskaitījums no Š līdz Ž

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search

Pēdējoreiz atjaunots 2006. gada 15. septembrī.

Nav iespējams sastādīt precīzu un nekļūdīgu "pasaules minerālu sarakstu". Ar jaunu minerālu reģistrāciju, aprakstīšanu un nosaukumu došanu nodarbojas Starptautiskā Mineraloģijas asociācija. Tomēr pirms 1959. gada atklātie minerāli nav izgājuši mūsdienās pieņemto oficiālo nosaukuma došanas procedūru - kopš šī laika daļa no šiem agrāk atklātajiem minerāliem ir apstiprināti kā atsevišķi minerāli, toties citi vairs netiek uzskatīti par atsevišķu minerāla veidu. Šajā sarakstā iekļauti dažādi minerālu nosaukumi - gan tie, kas apstiprināti pēc 1959. gada, gan arī agrāk aprakstītie minerāli, par kuriem joprojām pastāv uzskats, ka tie ir atsevišķi minerāli. Ja Jūs šeit neatrodat kādu literatūras avotā minētu minerālu, tas visdrīzāk ir ieguvis citu nosaukumu, sadalīts vairākos minerālos vai atzīts par neesošu.

Tā kā šis saraksta izmērs pārsniedz ērta Vikipēdijas saraksta izmērus, tas sadalīts alfabēta grupās. Minerāli ir grupēti pēc nosaukumiem šādā veidā: A-C - Č-G - Ģ-J - K-Ļ - M-P - R-S - Š-Ž.

Minerāli sakārtoti pēc to nosaukumiem latviešu valodas alfabēta secībā.


Š[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Šabaīts-(Nd) [1] [2]
  2. Šabazīts-Ca [3] [4]
  3. Šabazīts-K [5] [6]
  4. Šabazīts-Na [7] [8]
  5. Šabazīts-Sr [9] [10]
  6. Šabinīts [11] [12]
  7. Šaburneīts [13] [14]
  8. Šadlunīts [15] [16]
  9. Šafarzikīts [17] [18]
  10. Šafranovskīts [19] [20]
  11. Šahnerīts [21] [22]
  12. Šahovīts [23] [24]
  13. Šaibelijīts [25] [26]
  14. Šaijesīts [27] [28]
  15. Šairerīts [29] [30]
  16. Šallerīts [31] [32]
  17. Šameanīts [33] [34]
  18. Šamozīts [35] [36]
  19. Šandīts [37] [38]
  20. Šannonīts [39] [40]
  21. Šantalīts [41] [42]
  22. Šapbahīts [43] [44]
  23. Šarpīts [45] [46]
  24. Šaurteīts [47] [48]
  25. Šatukīts [49] [50]
  26. Ščerbakovīts [51] [52]
  27. Ščerbinaīts [53] [54]
  28. Šeldrikīts [55] [56]
  29. Šeniksīts [57] [58]
  30. Šerls [59] [60]
  31. Šertelīts [61] [62]
  32. Šēferīts [63] [64]
  33. Šēlīts [65] [66]
  34. Šēnflīzīts [67] [68]
  35. Šērvudīts [69] [70]
  36. Šiavinatoīts [71] [72]
  37. Šibkovīts [73] [74]
  38. Šigaīts [75] [76]
  39. Šimanskijīts [77] [78]
  40. Šimikīts [79] [80]
  41. Širmerīts [81] [82]
  42. Široksinīts [83] [84]
  43. Širozulīts [85] [86]
  44. Šīfelinīts [87] [88]
  45. Škatulkalīts [89] [90]
  46. Šlemaīts [91] [92]
  47. Šlēgelīts [93] [94]
  48. Šlosmaherīts [95] [96]
  49. Šmiterīts [97] [98]
  50. Šmīderīts [99] [100]
  51. Šneiderhonīts [101] [102]
  52. Šnēbergīts [103] [104]
  53. Šoderīts [105] [106]
  54. Šoepīts [107] [108]
  55. Šolcīts [109] [110]
  56. Šollhornīts [111] [112]
  57. Šomiokīts-(Y) [113] [114]
  58. Šomolnokīts [115] [116]
  59. Šonerīts [117] [118]
  60. Šortīts [119] [120]
  61. Špinelis [121] [122]
  62. Šreibersīts [123] [124]
  63. Šreijerīts [125] [126]
  64. Šrilankīts [127] [128]
  65. Šrokingerīts [129] [130]
  66. Štrokajīts [131] [132]
  67. Šuanfengīts [133] [134]
  68. Šubnelīts [135] [136]
  69. Šubņikovīts [137] [138]
  70. Šueteīts [139] [140]
  71. Šuilingīts-(Nd) [141] [142]
  72. Šuiskīts [143] [144]
  73. Šulenbergīts [145] [146]
  74. Šultenīts [147] [148]
  75. Šūmaherīts [149] [150]
  76. Švarcembergīts [151] [152]
  77. Švertmanīts [153] [154]


T[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Tadeujīts [155] [156]
  2. Tadžikīts-(Ce) [157] [158]
  3. Tadžikīts-(Y) [159] [160]
  4. Taenīts [161] [162]
  5. Taharanīts [163] [164]
  6. Tahihidrīts [165] [166]
  7. Taikanīts [167] [168]
  8. Taimirīts [169] [170]
  9. Tainiolīts [171] [172]
  10. Takanelīts [173] [174]
  11. Takedaīts [175] [176]
  12. Takeučijīts [177] [178]
  13. Takovīts [179] [180]
  14. Talenīts-(Y) [181] [182]
  15. Talfenizīts [183] [184]
  16. Talks [185] [186]
  17. Talkuzīts [187] [188]
  18. Talmesīts [189] [190]
  19. Talnahīts [191] [192]
  20. Tamaīts [193] [194]
  21. Tamarugīts [195] [196]
  22. Tanejamalīts [197] [198]
  23. Tankoīts [199] [200]
  24. Tantalīts [201] [202]
  25. Tantālešinīts-(Y) [203] [204]
  26. Tantālkarbīds [205] [206]
  27. Tanteuksenīts-(Y) [207] [208]
  28. Tantīts [209] [210]
  29. Taramelīts [211] [212]
  30. Taramīts [213] [214]
  31. Taranakīts [215] [216]
  32. Tarapakaīts [217] [218]
  33. Tarbutīts [219] [220]
  34. Tarkianīts [221] [222]
  35. Tasekvīts [223] [224]
  36. Tatarskīts [225] [226]
  37. Tatjanaīts [227] [228]
  38. Tausonīts [229] [230]
  39. Tavorīts [231] [232]
  40. Taumazīts [233] [234]
  41. Tazheranīts [235] [236]
  42. Tealīts [237] [238]
  43. Tedhadlejīts [239] [240]
  44. Tefroīts [241] [242]
  45. Tegengrenīts [243] [244]
  46. Teineīts [245] [246]
  47. Teizīts [247] [248]
  48. Tejepleīts [249] [250]
  49. Telargpalīts [251] [252]
  50. Telurīts [253] [254]
  51. Telurobismutīts [255] [256]
  52. Telurohaučekornīts [257] [258]
  53. Teluroņevskīts [259] [260]
  54. Teluropalladinīts [261] [262]
  55. Telūrantimons [263] [264]
  56. Telūrs [265] [266]
  57. Teļjušenkoīts [267] [268]
  58. Temagamīts [269] [270]
  59. Tenardīts [271] [272]
  60. Tengčongīts [273] [274]
  61. Tennantīts [275] [276]
  62. Tenorīts [277] [278]
  63. Tenžerīts-(Y) [279] [280]
  64. Teofrastīts [281] [282]
  65. Teoparacelzīts [283] [284]
  66. Terčīts [285] [286]
  67. Terēzmagnanīts [287] [288]
  68. Terlinguaīts [289] [290]
  69. Termonatrīts [291] [292]
  70. Ternezīts [293] [294]
  71. Ternovīts [295] [296]
  72. Terranovaīts [297] [298]
  73. Terskīts [299] [300]
  74. Terugīts [301] [302]
  75. Testibiopaladīts [303] [304]
  76. Tešemaherīts [305] [306]
  77. Tetraaurikuprīds [307] [308]
  78. Tetradimīts [309] [310]
  79. Tetraferoplatīns [311] [312]
  80. Tetrahedrīts [313] [314]
  81. Tetrarūzveltīts [315] [316]
  82. Tetrataenīts [317] [318]
  83. Tetravikmanīts [319] [320]
  84. Tērnebēmīts-(Ce) [321] [322]
  85. Tērnebēmīts-(La) [323] [324]
  86. Tihīts [325] [326]
  87. Tihoņenkovīts [327] [328]
  88. Tijemanīts [329] [330]
  89. Tijenšanīts [331] [332]
  90. Tijetaīts [333] [334]
  91. Tilasīts [335] [336]
  92. Tillejīts [337] [338]
  93. Tinaksīts [339] [340]
  94. Tincenīts [341] [342]
  95. Tinkalconīts [343] [344]
  96. Tinsleīts [345] [346]
  97. Tinticīts [347] [348]
  98. Tintinaīts [349] [350]
  99. Tiptopīts [351] [352]
  100. Tiragaloīts [353] [354]
  101. Tireckīts [355] [356]
  102. Tirelīts [357] [358]
  103. Tirkīzs [359] [360]
  104. Tirolīts [361] [362]
  105. Tišendorfīts [363] [364]
  106. Titanīts [365] [366]
  107. Titanovodžinīts [367] [368]
  108. Titāntaramelīts [369] [370]
  109. Tivanīts [371] [372]
  110. Tizinalīts [373] [374]
  111. Tjujamunīts [375] [376]
  112. Tlalocīts [377] [378]
  113. Tlapalīts [379] [380]
  114. Tobelīts [381] [382]
  115. Tobermorīts [383] [384]
  116. Točilinīts [385] [386]
  117. Todorokīts [387] [388]
  118. Tojohaīts [389] [390]
  119. Tokijoīts [391] [392]
  120. Tokoīts [393] [394]
  121. Tolbahīts [395] [396]
  122. Tolovkīts [397] [398]
  123. Tomasklārkīts-(Y) [399] [400]
  124. Tombartīts-(Y) [401] [402]
  125. Tometzekīts [403] [404]
  126. Tomičīts [405] [406]
  127. Tomsenolīts [407] [408]
  128. Tomsonīts-Ca [409] [410]
  129. Tongbaīts [411] [412]
  130. Topāzs [413] [414]
  131. Torbastnazīts [415] [416]
  132. Torbernīts [417] [418]
  133. Toreaulīts [419] [420]
  134. Torianīts [421] [422]
  135. Torikozīts [423] [424]
  136. Torīts [425] [426]
  137. Tornasīts [427] [428]
  138. Torogumīts [429] [430]
  139. Torostīnstrupīns [431] [432]
  140. Torreijīts [433] [434]
  141. Tortveitīts [435] [436]
  142. Torutīts [437] [438]
  143. Toskanīts [439] [440]
  144. Tosudīts [441] [442]
  145. Tounkīts [443] [444]
  146. Trabzonīts [445] [446]
  147. Trankvilitijīts [447] [448]
  148. Traskīts [449] [450]
  149. Tratnerīts [451] [452]
  150. Trehmanīts [453] [454]
  151. Trembatīts [455] [456]
  152. Tremolīts [457] [458]
  153. Trevorīts [459] [460]
  154. Trezurīts [461] [462]
  155. Triangulīts [463] [464]
  156. Tridimīts [465] [466]
  157. Trifilīts [467] [468]
  158. Trigonīts [469] [470]
  159. Trikalsilīts [471] [472]
  160. Trilitionīts [473] [474]
  161. Trimerīts [475] [476]
  162. Trimonsīts-(Y) [477] [478]
  163. Tripkeīts [479] [480]
  164. Triplīts [481] [482]
  165. Triploidīts [483] [484]
  166. Tripuhijīts [485] [486]
  167. Tristramīts [487] [488]
  168. Tritomīts-(Ce) [489] [490]
  169. Tritomīts-(Y) [491] [492]
  170. Trogtalīts [493] [494]
  171. Trolleīts [495] [496]
  172. Trona [497] [498]
  173. Truskotīts [499] [500]
  174. Tucekīts [501] [502]
  175. Tugarinovīts [503] [504]
  176. Tugtupīts [505] [506]
  177. Tuhualīts [507] [508]
  178. Tujīts [509] [510]
  179. Tulamejenīts [511] [512]
  180. Tuliokīts [513] [514]
  181. Tumčaīts [515] [516]
  182. Tundrīts-(Ce) [517] [518]
  183. Tundrīts-(Nd) [519] [520]
  184. Tunelīts [521] [522]
  185. Tungstenīts [523] [524]
  186. Tungstibīts [525] [526]
  187. Tungstīts [527] [528]
  188. Tungusīts [529] [530]
  189. Tunisīts [531] [532]
  190. Tupersuaciaīts [533] [534]
  191. Turanīts [535] [536]
  192. Turkestanīts [537] [538]
  193. Turneaureīts [539] [540]
  194. Turtmanīts [541] [542]
  195. Tusionīts [543] [544]
  196. Tuzlaīts [545] [546]
  197. Tūleīts [547] [548]
  198. Tvalhrelidzeīts [549] [550]
  199. Tvedalīts [551] [552]
  200. Tvedilīts [553] [554]
  201. Tveitīts-(Y) [555] [556]
  202. Tvinnīts [557] [558]


U[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Učučakuaīts [559] [560]
  2. Uitenbogārdīts [561] [562]
  3. Uklonskovīts [563] [564]
  4. Uleksīts [565] [566]
  5. Ulmanīts [567] [568]
  6. Ulrihīts [569] [570]
  7. Ulvošpinelis [571] [572]
  8. Umangīts [573] [574]
  9. Umbīts [575] [576]
  10. Umbozerīts [577] [578]
  11. Umohoīts [579] [580]
  12. Ungaretijīts [581] [582]
  13. Ungemahīts [583] [584]
  14. Upalīts [585] [586]
  15. Uralolīts [587] [588]
  16. Uramfīts [589] [590]
  17. Uraninīts [591] [592]
  18. Uranocirkīts [593] [594]
  19. Uranofans [595] [596]
  20. Uranofans-beta [597] [598]
  21. Uranopilīts [599] [600]
  22. Uranopolikrāze [601] [602]
  23. Uranosilīts [603] [604]
  24. Uranospatīts [605] [606]
  25. Uranotungstīts [607] [608]
  26. Urālborīts [609] [610]
  27. Urānkalcarīts [611] [612]
  28. Urānmikrolīts [613] [614]
  29. Urānpirohlors [615] [616]
  30. Uricīts [617] [618]
  31. Ursilīts [619] [620]
  32. Urusovīts [621] [622]
  33. Urvancevīts [623] [624]
  34. Usingīts [625] [626]
  35. Usonīts [627] [628]
  36. Ustarasīts [629] [630]
  37. Uškovīts [631] [632]
  38. Uvanīts [633] [634]
  39. Uvarovīts [635] [636]
  40. Uvīts [637] [638]
  41. Uzonīts [639] [640]
  42. Uzovīts [641] [642]


V[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Vadalīts [643] [644]
  2. Vadeīts [645] [646]
  3. Vadslejīts [647] [648]
  4. Vaesīts [649] [650]
  5. Vaidakīts [651] [652]
  6. Vaidenmanīts [653] [654]
  7. Vailandīts [655] [656]
  8. Vairakīts [657] [658]
  9. Vairauīts [659] [660]
  10. Vaitmanīts [661] [662]
  11. Vakabajašilīts [663] [664]
  12. Valentaīts [665] [666]
  13. Valentinīts [667] [668]
  14. Valfordīts [669] [670]
  15. Valisīts [671] [672]
  16. Valkildelīts [673] [674]
  17. Valkildelīts-(Fe) [675] [676]
  18. Vallerijīts [677] [678]
  19. Valstromīts [679] [680]
  20. Valtierīts [681] [682]
  21. Vanadinīts [683] [684]
  22. Vanadiokarpolīts [685] [686]
  23. Vanādijdravīts [687] [688]
  24. Vanadomalajīts [689] [690]
  25. Vanalīts [691] [692]
  26. Vandenbrandeīts [693] [694]
  27. Vandendrīsšeīts [695] [696]
  28. Vanmēršeīts [697] [698]
  29. Vanoksīts [699] [700]
  30. Vantaselīts [701] [702]
  31. Vanthofīts [703] [704]
  32. Vanuralīts [705] [706]
  33. Vardīts [707] [708]
  34. Vardsmitīts [709] [710]
  35. Varenesīts [711] [712]
  36. Varikānīts [713] [714]
  37. Variscīts [715] [716]
  38. Varš [717] [718]
  39. Varulīts [719] [720]
  40. Varvikīts [721] [722]
  41. Vasilīts [723] [724]
  42. Vasiļjevīts [725] [726]
  43. Vašegijīts [727] [728]
  44. Vatanabejīts [729] [730]
  45. Vatatsumijīts [731] [732]
  46. Vaterīts [733] [734]
  47. Vatersīts [735] [736]
  48. Vatevillīts [737] [738]
  49. Vatkinsonīts [739] [740]
  50. Vavaijandaīts [741] [742]
  51. Vavelīts [743] [744]
  52. Vāgnerīts [745] [746]
  53. Vedelīts [747] [748]
  54. Vegšaiderīts [749] [750]
  55. Veibulīts [751] [752]
  56. Veikfīldīts-(Ce) [753] [754]
  57. Veikfīldīts-(Y) [755] [756]
  58. Veilīts [757] [758]
  59. Veinebeneīts [759] [760]
  60. Veisbergīts [761] [762]
  61. Veisīts [763] [764]
  62. Veišanīts [765] [766]
  63. Vejenīts [767] [768]
  64. Velikīts [769] [770]
  65. Velinīts [771] [772]
  66. Veloganīts [773] [774]
  67. Velsīts [775] [776]
  68. Velšīts [777] [778]
  69. Vendvilsonīts [779] [780]
  70. Venkīts [781] [782]
  71. Verbejekīts [783] [784]
  72. Verdingīts [785] [786]
  73. Vergasovaīts [787] [788]
  74. Verijīts [789] [790]
  75. Vermikulīts [791] [792]
  76. Vermlandīts [793] [794]
  77. Vernadīts [795] [796]
  78. Verplankīts [797] [798]
  79. Versiliaīts [799] [800]
  80. Vertumnīts [801] [802]
  81. Vescelijīts [803] [804]
  82. Veselsīts [805] [806]
  83. Vesiņiejīts [807] [808]
  84. Vesterveldīts [809] [810]
  85. Vestmanlandīts-(Ce) [811] [812]
  86. Vevelīts [813] [814]
  87. Vezuvianīts [815] [816]
  88. Vēberīts [817] [818]
  89. Viaeneīts [819] [820]
  90. Viartīts [821] [822]
  91. Vičeprūfīts [823] [824]
  92. Vidžiemūltalīts [825] [826]
  93. Vigezīts [827] [828]
  94. Vihorlatīts [829] [830]
  95. Vijitaniemijīts [831] [832]
  96. Vikanīts-(Ce) [833] [834]
  97. Vikenburgīts [835] [836]
  98. Vikingīts [837] [838]
  99. Vikmanīts [839] [840]
  100. Viksīts [841] [842]
  101. Vilhelmfīrlingīts [843] [844]
  102. Vilhelmkleinīts [845] [846]
  103. Vilhelmramzaīts [847] [848]
  104. Vilhendersonīts [849] [850]
  105. Viliejīts [851] [852]
  106. Viljamīts [853] [854]
  107. Vilkinsonīts [855] [856]
  108. Vilkmanīts [857] [858]
  109. Vilkoksīts [859] [860]
  110. Villemīts [861] [862]
  111. Villemseīts [863] [864]
  112. Villiallenīts [865] [866]
  113. Villamaninīts [867] [868]
  114. Villiaumīts [869] [870]
  115. Viļujīts [871] [872]
  116. Vimzīts [873] [874]
  117. Vincentīts [875] [876]
  118. Vinčienīts [877] [878]
  119. Vinčīts [879] [880]
  120. Vinogradovīts [881] [882]
  121. Vinstenleīts [883] [884]
  122. Violarīts [885] [886]
  123. Virgilīts [887] [888]
  124. Viseīts [889] [890]
  125. Viserīts [891] [892]
  126. Vismirnovīts [893] [894]
  127. Visockīts [895] [896]
  128. Vistepīts [897] [898]
  129. Višņevīts [899] [900]
  130. Viteīts-(CaFeMg) [901] [902]
  131. Viteīts-(CaMnMg) [903] [904]
  132. Viteīts-(MnFeMg) [905] [906]
  133. Viterīts [907] [908]
  134. Vitimīts [909] [910]
  135. Vitišenīts [911] [912]
  136. Vitīts [913] [914]
  137. Vitlokīts [915] [916]
  138. Vitmoreīts [917] [918]
  139. Vitusīts-(Ce) [919] [920]
  140. Vivanīts [921] [922]
  141. Vīksīts [923] [924]
  142. Vītčīts [925] [926]
  143. Vītčīts-A [927] [928]
  144. Vītčīts-p [929] [930]
  145. Vītlejīts [931] [932]
  146. Vjačeslavīts [933] [934]
  147. Vjalsovīts [935] [936]
  148. Vjunspahīts-(Y) [937] [938]
  149. Vladimirīts [939] [940]
  150. Vlasovīts [941] [942]
  151. Vlodavecīts [943] [944]
  152. Vočtenīts [945] [946]
  153. Vodžinīts [947] [948]
  154. Voganīts [949] [950]
  155. Vogīts [951] [952]
  156. Voglīts [953] [954]
  157. Voksīts [955] [956]
  158. Vokvelinīts [957] [958]
  159. Volbortīts [959] [960]
  160. Volerīts [961] [962]
  161. Volfeīts [963] [964]
  162. Volinskīts [965] [966]
  163. Volkonskoīts [967] [968]
  164. Volkovskīts [969] [970]
  165. Vollastonīts [971] [972]
  166. Voltaīts [973] [974]
  167. Volzendorfīts [975] [976]
  168. Vonbezingīts [977] [978]
  169. Vonezīts [979] [980]
  170. Vonsenīts [981] [982]
  171. Vožminīts [983] [984]
  172. Vrbaīts [985] [986]
  173. Vroevolfeīts [987] [988]
  174. Vuagnatīts [989] [990]
  175. Vulfenīts [991] [992]
  176. Vulfingīts [993] [994]
  177. Vulkanīts [995] [996]
  178. Vuonemīts [997] [998]
  179. Vuorelainenīts [999] [1 000]
  180. Vuorijarvīts-K [1 001] [1 002]
  181. Vupatkijīts [1 003] [1 004]
  182. Vurcīts [1 005] [1 006]
  183. Vustīts [1 007] [1 008]
  184. Vūdalīts [1 009] [1 010]
  185. Vūdhauzeīts [1 011] [1 012]
  186. Vūdrufīts [1 013] [1 014]
  187. Vūdvardīts [1 015] [1 016]
  188. Vūldridžeīts [1 017] [1 018]


Z[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Zabujelīts [1 019] [1 020]
  2. Zaharovīts [1 021] [1 022]
  3. Zaherīts [1 023] [1 024]
  4. Zairīts [1 025] [1 026]
  5. Zajacīts-(Ce) [1 027] [1 028]
  6. Zakagnaīts [1 029] [1 030]
  7. Zalcburgīts [1 031] [1 032]
  8. Zaļesijīts [1 033] [1 034]
  9. Zanazijīts [1 035] [1 036]
  10. Zapatalīts [1 037] [1 038]
  11. Zaratīts [1 039] [1 040]
  12. Zavarickīts [1 041] [1 042]
  13. Zālinīts [1 043] [1 044]
  14. Zdenekīts [1 045] [1 046]
  15. Zeamanīts [1 047] [1 048]
  16. Zederholmīts [1 049] [1 050]
  17. Zeidīts-(Ce) [1 051] [1 052]
  18. Zeifertīts [1 053] [1 054]
  19. Zekcerīts [1 055] [1 056]
  20. Zelts [1 057] [1 058]
  21. Zemannīts [1 059] [1 060]
  22. Zemkorīts [1 061] [1 062]
  23. Zenzenīts [1 063] [1 064]
  24. Zēligerīts [1 065] [1 066]
  25. Zēlīts [1 067] [1 068]
  26. Zigismundīts [1 069] [1 070]
  27. Ziherīts [1 071] [1 072]
  28. Zikaīts [1 073] [1 074]
  29. Ziklerīts [1 075] [1 076]
  30. Zimbabveīts [1 077] [1 078]
  31. Zipeīts [1 079] [1 080]
  32. Zīgenīts [1 081] [1 082]
  33. Zīleckijīts [1 083] [1 084]
  34. Zlatogorīts [1 085] [1 086]
  35. Znukalīts [1 087] [1 088]
  36. Zodacīts [1 089] [1 090]
  37. Zongeīts [1 091] [1 092]
  38. Zorīts [1 093] [1 094]
  39. Zoubekīts [1 095] [1 096]
  40. Zusmanīts [1 097] [1 098]
  41. Zvjagincevīts [1 099] [1 100]


Ž[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Žadeīts [1 101] [1 102]
  2. Žakdītrihīts [1 103] [1 104]
  3. Žanghengīts [1 105] [1 106]
  4. Žarčikīts [1 107] [1 108]
  5. Žemčužnikovīts [1 109] [1 110]
  6. Žoakinīts-(Ce) [1 111] [1 112]
  7. Žonghuacerīts-(Ce) [1 113] [1 114]
  8. Žuravskīts [1 115] [1 116]

Ieteicam apmeklēt[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]