Minerālu uzskaitījums no R līdz S

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search

Pēdējoreiz atjaunots 2006. gada 15. septembrī.

Nav iespējams sastādīt precīzu un nekļūdīgu "pasaules minerālu sarakstu". Ar jaunu minerālu reģistrāciju, aprakstīšanu un nosaukumu došanu nodarbojas Starptautiskā Mineraloģijas asociācija. Tomēr pirms 1959. gada atklātie minerāli nav izgājuši mūsdienās pieņemto oficiālo nosaukuma došanas procedūru - kopš šī laika daļa no šiem agrāk atklātajiem minerāliem ir apstiprināti kā atsevišķi minerāli, toties citi vairs netiek uzskatīti par atsevišķu minerāla veidu. Šajā sarakstā iekļauti dažādi minerālu nosaukumi - gan tie, kas apstiprināti pēc 1959. gada, gan arī agrāk aprakstītie minerāli, par kuriem joprojām pastāv uzskats, ka tie ir atsevišķi minerāli. Ja Jūs šeit neatrodat kādu literatūras avotā minētu minerālu, tas visdrīzāk ir ieguvis citu nosaukumu, sadalīts vairākos minerālos vai atzīts par neesošu.

Tā kā šis saraksta izmērs pārsniedz ērta Vikipēdijas saraksta izmērus, tas sadalīts alfabēta grupās. Minerāli ir grupēti pēc nosaukumiem šādā veidā: A-C - Č-G - Ģ-J - K-Ļ - M-P - R-S - Š-Ž.

Minerāli sakārtoti pēc to nosaukumiem latviešu valodas alfabēta secībā.

R[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Rabdofans-(Ce) [1] [2]
  2. Rabdofans-(La) [3] [4]
  3. Rabdofans-(Nd) [5] [6]
  4. Rabejacīts [7] [8]
  5. Rabitīts [9] [10]
  6. Radakrišnaīts [11] [12]
  7. Radkeīts [13] [14]
  8. Radovanīts [15] [16]
  9. Radžīts [17] [18]
  10. Ragvinīts [19] [20]
  11. Raidžīts [21] [22]
  12. Rajīts [23] [24]
  13. Ralstonīts [25] [26]
  14. Rambergīts [27] [28]
  15. Ramdorīts [29] [30]
  16. Rameauīts [31] [32]
  17. Rammelsbergīts [33] [34]
  18. Ramsbekīts [35] [36]
  19. Ranciejīts [37] [38]
  20. Rankačīts [39] [40]
  21. Rankamaīts [41] [42]
  22. Rankinīts [43] [44]
  23. Ransomīts [45] [46]
  24. Ranunkulīts [47] [48]
  25. Rapidkrīkīts [49] [50]
  26. Rapoldīts [51] [52]
  27. Rascvetajevīts [53] [54]
  28. Raslakīts [55] [56]
  29. Raspīts [57] [58]
  30. Rasvumīts [59] [60]
  31. Ratīts [61] [62]
  32. Rauentalīts [63] [64]
  33. Rauvīts [65] [66]
  34. Ravatīts [67] [68]
  35. Rādeīts [69] [70]
  36. Realgars [71] [72]
  37. Reblingīts [73] [74]
  38. Rebulīts [75] [76]
  39. Recians-(Ce) [77] [78]
  40. Recians-(La) [79] [80]
  41. Recians-(Nd) [81] [82]
  42. Redgillīts [83] [84]
  43. Redingīts [85] [86]
  44. Redingtonīts [87] [88]
  45. Redledgeīts [89] [90]
  46. Refikīts [91] [92]
  47. Reidīts [93] [94]
  48. Reihenbahīts [95] [96]
  49. Reijerīts [97] [98]
  50. Reinerīts [99] [100]
  51. Reinhardbraunsīts [101] [102]
  52. Rentgenīts-(Ce) [103] [104]
  53. Rektorīts [105] [106]
  54. Remondīts-(Ce) [107] [108]
  55. Remondīts-(La) [109] [110]
  56. Rengeīts [111] [112]
  57. Renjerīts [113] [114]
  58. Repiaīts [115] [116]
  59. Retgersīts [117] [118]
  60. Revdīts [119] [120]
  61. Rezerfordīns [121] [122]
  62. Rēderīts [123] [124]
  63. Ribeīts [125] [126]
  64. Ričelīts [127] [128]
  65. Ričetīts [129] [130]
  66. Rihelsdorfīts [131] [132]
  67. Rihterīts [133] [134]
  68. Rikardīts [135] [136]
  69. Rilandīts [137] [138]
  70. Rimkorolgīts [139] [140]
  71. Rinersonīts [141] [142]
  72. Ringvudīts [143] [144]
  73. Rinkīts [145] [146]
  74. Rinmanīts [147] [148]
  75. Riomarinaīts [149] [150]
  76. Ritmanīts [151] [152]
  77. Rivadavīts [153] [154]
  78. Riversideīts [155] [156]
  79. Rībekīts [157] [158]
  80. Rīderīts-(Y) [159] [160]
  81. Rīdmergnerīts [161] [162]
  82. Rīvezīts [163] [164]
  83. Roaldīts [165] [166]
  84. Robertsīts [167] [168]
  85. Robinsonīts [169] [170]
  86. Rodalkvilarīts [171] [172]
  87. Rodarsenīds [173] [174]
  88. Rodezīts [175] [176]
  89. Rodijs [177] [178]
  90. Rodizīts [179] [180]
  91. Rodohrozīts [181] [182]
  92. Rodolicoīts [183] [184]
  93. Rodonīts [185] [186]
  94. Rodostannīts [187] [188]
  95. Rodplumzīts [189] [190]
  96. Rogianīts [191] [192]
  97. Rohaīts [193] [194]
  98. Rokbridžeīts [195] [196]
  99. Roksbijīts [197] [198]
  100. Rokvezīts [199] [200]
  101. Romanešīts [201] [202]
  102. Romaršīts [203] [204]
  103. Romboklazs [205] [206]
  104. Romeīts [207] [208]
  105. Romerīts [209] [210]
  106. Rondorfīts [211] [212]
  107. Ronneburgīts [213] [214]
  108. Rorizīts [215] [216]
  109. Rosickijīts [217] [218]
  110. Roskoelīts [219] [220]
  111. Roslerīts [221] [222]
  112. Rosmanīts [223] [224]
  113. Rossīts [225] [226]
  114. Rostīts [227] [228]
  115. Rošerīts [229] [230]
  116. Rošhinīts [231] [232]
  117. Rošinīts [233] [234]
  118. Rouaīts [235] [236]
  119. Roubaultīts [237] [238]
  120. Roukselīts [239] [240]
  121. Roulandīts-(Y) [241] [242]
  122. Routierīts [243] [244]
  123. Rouvileīts [245] [246]
  124. Rouzeīts [247] [248]
  125. Roveīts [249] [250]
  126. Rozazīts [251] [252]
  127. Rozelīts [253] [254]
  128. Rozemarijīts [255] [256]
  129. Rozenbergīts [257] [258]
  130. Rozenbušīts [259] [260]
  131. Rozenhānīts [261] [262]
  132. Rozenīts [263] [264]
  133. Roziaīts [265] [266]
  134. Ruarsīts [267] [268]
  135. Rubiklīns [269] [270]
  136. Rudenkīts [271] [272]
  137. Ruitenbergīts [273] [274]
  138. Ruizīts [275] [276]
  139. Ruklidžeīts [277] [278]
  140. Rusakovīts [279] [280]
  141. Rusellīts [281] [282]
  142. Rustenburgīts [283] [284]
  143. Rustumīts [285] [286]
  144. Rutēnarsenīts [287] [288]
  145. Rutēnijs [289] [290]
  146. Rutēniridosmīns [291] [292]
  147. Rutils [293] [294]
  148. Rūzveltīts [295] [296]


S[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Sabatierīts [297] [298]
  2. Sabellijīts [299] [300]
  3. Sabieīts [301] [302]
  4. Sabinaīts [303] [304]
  5. Sabugalīts [305] [306]
  6. Sadanagaīts [307] [308]
  7. Sadberijīts [309] [310]
  8. Sadlebakīts [311] [312]
  9. Safirīns [313] [314]
  10. Sahaīts [315] [316]
  11. Sahamalīts-(Ce) [317] [318]
  12. Saharovaīts [319] [320]
  13. Sailaufīts [321] [322]
  14. Sainfeldīts [323] [324]
  15. Sairīts [325] [326]
  16. Sakrofanīts [327] [328]
  17. Sakuraijīts [329] [330]
  18. Saleejīts [331] [332]
  19. Salesīts [333] [334]
  20. Saliotīts [335] [336]
  21. Salpetris [337] [338]
  22. Samarskīts-(Y) [339] [340]
  23. Samfoulerīts [341] [342]
  24. Sampleīts [343] [344]
  25. Samsonīts [345] [346]
  26. Samuelsonīts [347] [348]
  27. Sanbornīts [349] [350]
  28. Sanderīts [351] [352]
  29. Saneroīts [353] [354]
  30. Sanidīns [355] [356]
  31. Sanhuanīts [357] [358]
  32. Sanmartinīts [359] [360]
  33. Santabarbaraīts [361] [362]
  34. Santafeīts [363] [364]
  35. Santaklaraīts [365] [366]
  36. Santanaīts [367] [368]
  37. Santīts [369] [370]
  38. Saponīts [371] [372]
  39. Sarabauīts [373] [374]
  40. Sariarkīts-(Y) [375] [376]
  41. Sarkinīts [377] [378]
  42. Sarkolīts [379] [380]
  43. Sarkopsīds [381] [382]
  44. Sarmjentīts [383] [384]
  45. Sartorīts [385] [386]
  46. Sasaīts [387] [388]
  47. Saseksīts [389] [390]
  48. Sasolīts [391] [392]
  49. Saterlijīts [393] [394]
  50. Satimolīts [395] [396]
  51. Satpaevīts [397] [398]
  52. Saukonīts [399] [400]
  53. Sazikinaīts-(Y) [401] [402]
  54. Sažinīts-(Ce) [403] [404]
  55. Sborgīts [405] [406]
  56. Searlezīts [407] [408]
  57. Sebaīts-(Ce) [409] [410]
  58. Sebaīts-(Nd) [411] [412]
  59. Sebolīts [413] [414]
  60. Sedovīts [415] [416]
  61. Segelerīts [417] [418]
  62. Segnitīts [419] [420]
  63. Seidozerīts [421] [422]
  64. Seinajokīts [423] [424]
  65. Sekaninaīts [425] [426]
  66. Selenostefanīts [427] [428]
  67. Selēns [429] [430]
  68. Seligmanīts [431] [432]
  69. Sellaīts [433] [434]
  70. Selvinīts [435] [436]
  71. Semsejīts [437] [438]
  72. Senaīts [439] [440]
  73. Senarmontīts [441] [442]
  74. Senegalīts [443] [444]
  75. Sengierīts [445] [446]
  76. Sepiolīts [447] [448]
  77. Serandīts [449] [450]
  78. Serendibīts [451] [452]
  79. Sergejevīts [453] [454]
  80. Serpierīts [455] [456]
  81. Servantīts [457] [458]
  82. Serveleīts [459] [460]
  83. Sevardīts [461] [462]
  84. Sērs [463] [464]
  85. Sfalerīts [465] [466]
  86. Sfeniscidīts [467] [468]
  87. Sferoberandīts [469] [470]
  88. Sferobismoīts [471] [472]
  89. Sferokobaltīts [473] [474]
  90. Sibirskīts [475] [476]
  91. Siderazots [477] [478]
  92. Siderīts [479] [480]
  93. Siderofillīts [481] [482]
  94. Sideronatrīts [483] [484]
  95. Siderotils [485] [486]
  96. Sidorenkīts [487] [488]
  97. Sidpītersīts [489] [490]
  98. Sidvilīts [491] [492]
  99. Sigloīts [493] [494]
  100. Silhidrīts [495] [496]
  101. Silinaīts [497] [498]
  102. Silīcijs [499] [500]
  103. Sillenīts [501] [502]
  104. Sillimanīts [503] [504]
  105. Silvanīts [505] [506]
  106. Silvialīts [507] [508]
  107. Silvīts [509] [510]
  108. Simesīts [511] [512]
  109. Simferīts [513] [514]
  110. Simonelīts [515] [516]
  111. Simonīts [517] [518]
  112. Simonkoleīts [519] [520]
  113. Simonsīts [521] [522]
  114. Simplesīts [523] [524]
  115. Simplotīts [525] [526]
  116. Simpsonīts [527] [528]
  117. Sinadelfīts [529] [530]
  118. Singenīts [531] [532]
  119. Sinhalīts [533] [534]
  120. Sinhizīts-(Ce) [535] [536]
  121. Sinhizīts-(Nd) [537] [538]
  122. Sinhizīts-(Y) [539] [540]
  123. Sinkankasīts [541] [542]
  124. Sinkozīts [543] [544]
  125. Sinnerīts [545] [546]
  126. Sinoīts [547] [548]
  127. Sitinakīts [549] [550]
  128. Sinžarīts [551] [552]
  129. Sjaņdžiangīts [553] [554]
  130. Sjerrabrankaīts [555] [556]
  131. Sjogrenīts [557] [558]
  132. Skačīts [559] [560]
  133. Skainijīts [561] [562]
  134. Skandiobabingtonīts [563] [564]
  135. Skarbroīts [565] [566]
  136. Skavtīts [567] [568]
  137. Skērgardīts [569] [570]
  138. Skinnerīts [571] [572]
  139. Skipenīts [573] [574]
  140. Sklarīts [575] [576]
  141. Sklodovskīts [577] [578]
  142. Skolecīts [579] [580]
  143. Skorcalīts [581] [582]
  144. Skorodīts [583] [584]
  145. Skotlandīts [585] [586]
  146. Skrutinijīts [587] [588]
  147. Skuterudīts [589] [590]
  148. Slavikīts [591] [592]
  149. Slavsonīts [593] [594]
  150. Smirnīts [595] [596]
  151. Smitīts [597] [598]
  152. Smitīts [599] [600]
  153. Smitsonīts [601] [602]
  154. Smoļjaņinovīts [603] [604]
  155. Smrkovecīts [605] [606]
  156. Soboļevīts [607] [608]
  157. Soboļevskīts [609] [610]
  158. Sodalīts [611] [612]
  159. Sodijīts [613] [614]
  160. Sofijīts [615] [616]
  161. Sogdianīts [617] [618]
  162. Solongoīts [619] [620]
  163. Sonolīts [621] [622]
  164. Sonoraīts [623] [624]
  165. Sopčeīts [625] [626]
  166. Sorbijīts [627] [628]
  167. Sorensenīts [629] [630]
  168. Sorozīts [631] [632]
  169. Sosedkoīts [633] [634]
  170. Spadaīts [635] [636]
  171. Spangolīts [637] [638]
  172. Spenserīts [639] [640]
  173. Sperilīts [641] [642]
  174. Spertinijīts [643] [644]
  175. Spesartīns [645] [646]
  176. Spionkopīts [647] [648]
  177. Spirofīts [649] [650]
  178. Spodiozīts [651] [652]
  179. Spodumens [653] [654]
  180. Sprigīts [655] [656]
  181. Springkrīkīts [657] [658]
  182. Spurīts [659] [660]
  183. Srebrodoļskīts [661] [662]
  184. Sredgoldīts [663] [664]
  185. Stalderīts [665] [666]
  186. Stanekīts [667] [668]
  187. Stannīts [669] [670]
  188. Stannoidīts [671] [672]
  189. Stannomikrolīts [673] [674]
  190. Stannopalladinīts [675] [676]
  191. Starkeijīts [677] [678]
  192. Stavrolīts [679] [680]
  193. Steacijīts [681] [682]
  194. Stefanīts [683] [684]
  195. Steigerīts [685] [686]
  196. Stellerīts [687] [688]
  197. Stenfildīts [689] [690]
  198. Stenhugarīts [691] [692]
  199. Stenlejīts [693] [694]
  200. Stenonīts [695] [696]
  201. Stenstrupīns-(Ce) [697] [698]
  202. Stepanovīts [699] [700]
  203. Sterkorīts [701] [702]
  204. Sterlinghillīts [703] [704]
  205. Sternbergīts [705] [706]
  206. Sterrijīts [707] [708]
  207. Stetefeldīts [709] [710]
  208. Stevensīts [711] [712]
  209. Stjuartīts [713] [714]
  210. Stibarsēns [715] [716]
  211. Stibikonīts [717] [718]
  212. Stibiobetafīts [719] [720]
  213. Stibiokolumbīts [721] [722]
  214. Stibiokoluzīts [723] [724]
  215. Stibiomikrolīts [725] [726]
  216. Stibiopalladinīts [727] [728]
  217. Stibiotantalīts [729] [730]
  218. Stibivanīts [731] [732]
  219. Stibnīts [733] [734]
  220. Stihtīts [735] [736]
  221. Stilbīts-Ca [737] [738]
  222. Stilbīts-Na [739] [740]
  223. Stilleīts [741] [742]
  224. Stillvaterīts [743] [744]
  225. Stillvelīts-(Ce) [745] [746]
  226. Stilpnomelāns [747] [748]
  227. Stistaīts [749] [750]
  228. Stišovīts [751] [752]
  229. Stoiberīts [753] [754]
  230. Stokesīts [755] [756]
  231. Stolcīts [757] [758]
  232. Stopanijīts [759] [760]
  233. Stotīts [761] [762]
  234. Stracekīts [763] [764]
  235. Strahovīts [765] [766]
  236. Stranskijīts [767] [768]
  237. Strašimirīts [769] [770]
  238. Strelkinīts [771] [772]
  239. Strengīts [773] [774]
  240. Stretlingīts [775] [776]
  241. Stringhamīts [777] [778]
  242. Stromeijerīts [779] [780]
  243. Stronalsīts [781] [782]
  244. Stroncianīts [783] [784]
  245. Stroncija apatīts [785] [786]
  246. Stroncioborīts [787] [788]
  247. Stronciočevkinīts [789] [790]
  248. Stronciodreserīts [791] [792]
  249. Stroncioginorīts [793] [794]
  250. Stronciomelāns [795] [796]
  251. Stronciopirohlors [797] [798]
  252. Stronciopjemontīts [799] [800]
  253. Stronciovitlokīts [801] [802]
  254. Stronciožoakinīts [803] [804]
  255. Struncīts [805] [806]
  256. Struvīts [807] [808]
  257. Studenicīts [809] [810]
  258. Studtīts [811] [812]
  259. Stumpflīts [813] [814]
  260. Sturmanīts [815] [816]
  261. Sturtīts [817] [818]
  262. Suanīts [819] [820]
  263. Sucekīts [821] [822]
  264. Sudrabs [823] [824]
  265. Sudoīts [825] [826]
  266. Sudovikovīts [827] [828]
  267. Suesīts [829] [830]
  268. Sugilīts [831] [832]
  269. Sulfocumoīts [833] [834]
  270. Sulfohalīts [835] [836]
  271. Sulvanīts [837] [838]
  272. Sundiusīts [839] [840]
  273. Suolunīts [841] [842]
  274. Suredaīts [843] [844]
  275. Surinamīts [845] [846]
  276. Surīts [847] [848]
  277. Sursasīts [849] [850]
  278. Suzalīts [851] [852]
  279. Suzanīts [853] [854]
  280. Suzukijīts [855] [856]
  281. Svaknoīts [857] [858]
  282. Svamboīts [859] [860]
  283. Svanbergīts [861] [862]
  284. Svarcīts [863] [864]
  285. Svābīts [865] [866]
  286. Svedenborgīts [867] [868]
  287. Svejīts [869] [870]
  288. Svenekīts [871] [872]
  289. Sverigejīts [873] [874]
  290. Svicerīts [875] [876]
  291. Svina amalgama [877] [878]
  292. Svina oksīds (minerāls) [879] [880]
  293. Svinefordīts [881] [882]
  294. Svins [883] [884]
  295. Svītīts [885] [886]
  296. Svjatoslavīts [887] [888]
  297. Svjažinīts [889] [890]


Ieteicam apmeklēt[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]