Minerālu uzskaitījums no M līdz P

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search

Pēdējoreiz atjaunots 2006. gada 15. septembrī.

Nav iespējams sastādīt precīzu un nekļūdīgu "pasaules minerālu sarakstu". Ar jaunu minerālu reģistrāciju, aprakstīšanu un nosaukumu došanu nodarbojas Starptautiskā Mineraloģijas asociācija. Tomēr pirms 1959. gada atklātie minerāli nav izgājuši mūsdienās pieņemto oficiālo nosaukuma došanas procedūru - kopš šī laika daļa no šiem agrāk atklātajiem minerāliem ir apstiprināti kā atsevišķi minerāli, toties citi vairs netiek uzskatīti par atsevišķu minerāla veidu. Šajā sarakstā iekļauti dažādi minerālu nosaukumi - gan tie, kas apstiprināti pēc 1959. gada, gan arī agrāk aprakstītie minerāli, par kuriem joprojām pastāv uzskats, ka tie ir atsevišķi minerāli. Ja Jūs šeit neatrodat kādu literatūras avotā minētu minerālu, tas visdrīzāk ir ieguvis citu nosaukumu, sadalīts vairākos minerālos vai atzīts par neesošu.

Tā kā šis saraksta izmērs pārsniedz ērta Vikipēdijas saraksta izmērus, tas sadalīts alfabēta grupās. Minerāli ir grupēti pēc nosaukumiem šādā veidā: A-C - Č-G - Ģ-J - K-Ļ - M-P - R-S - Š-Ž.

Minerāli sakārtoti pēc to nosaukumiem latviešu valodas alfabēta secībā.


M[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Mačatškijīts [1] [2]
  2. Madokīts [3] [4]
  3. Magadijīts [5] [6]
  4. Magbasīts [7] [8]
  5. Maghagendorfīts [9] [10]
  6. Maghemīts [11] [12]
  7. Magnezīts [13] [14]
  8. Magnetīts [15] [16]
  9. Magnetoplumbīts [17] [18]
  10. Magnēzioaksinīts [19] [20]
  11. Magnēzioarfvedsonīts [21] [22]
  12. Magnēzioaubertīts [23] [24]
  13. Magnēziodjumortjerīts [25] [26]
  14. Magnēzioferīts [27] [28]
  15. Magnēziofoitīts [29] [30]
  16. Magnēziohastingsīts [31] [32]
  17. Magnēziohēgbomīts-2N2S [33] [34]
  18. Magnēziohēgbomīts-2N3S [35] [36]
  19. Magnēziohēgbomīts-6N6S [37] [38]
  20. Magnēziohloritoīds [39] [40]
  21. Magnēziohromīts [41] [42]
  22. Magnēziohulzīts [43] [44]
  23. Magnēziokarpolīts [45] [46]
  24. Magnēziokatoforīts [47] [48]
  25. Magnēziokolumbīts [49] [50]
  26. Magnēziokulsonīts [51] [52]
  27. Magnēzionigerīts-2N1S [53] [54]
  28. Magnēzionigerīts-6N6S [55] [56]
  29. Magnēzioragmānis [57] [58]
  30. Magnēziosadanagaīts [59] [60]
  31. Magnēziostavrolīts [61] [62]
  32. Magnēziotaafeīts-2N’2S [63] [64]
  33. Magnēziotaafeīts-6N’3S [65] [66]
  34. Magnēziotantalīts [67] [68]
  35. Magnēziotaramīts [69] [70]
  36. Magnija astrofillīts [71] [72]
  37. Magnija hlorofenicīts [73] [74]
  38. Magnija zipeīts [75] [76]
  39. Magnolīts [77] [78]
  40. Magnusonīts [79] [80]
  41. Maijenīts [81] [82]
  42. Maijingīts [83] [84]
  43. Majakīts [85] [86]
  44. Majorīts [87] [88]
  45. Makallisterīts [89] [90]
  46. Makalpineīts [91] [92]
  47. Makaolaijīts [93] [94]
  48. Makaročkinīts [95] [96]
  49. Makatīts [97] [98]
  50. Makauslanīts [99] [100]
  51. Makbirneijīts [101] [102]
  52. Makdonaldīts [103] [104]
  53. Makfallīts [105] [106]
  54. Makfērsonīts [107] [108]
  55. Makgillīts [109] [110]
  56. Makginesīts [111] [112]
  57. Makgovernīts [113] [114]
  58. Makkajīts [115] [116]
  59. Makkelvejīts-(Y) [117] [118]
  60. Makkinavīts [119] [120]
  61. Makkinstrijīts [121] [122]
  62. Makkonellīts [123] [124]
  63. Makkrillisīts [125] [126]
  64. Makkvartīts [127] [128]
  65. Maknīrīts [129] [130]
  66. Makovickijīts [131] [132]
  67. Maksvelīts [133] [134]
  68. Maķedonīts [135] [136]
  69. Malahīts [137] [138]
  70. Malajaīts [139] [140]
  71. Malanīts [141] [142]
  72. Maldonīts [143] [144]
  73. Malinkoīts [145] [146]
  74. Malladrīts [147] [148]
  75. Mallardīts [149] [150]
  76. Mallestigīts [151] [152]
  77. Maļejevīts [153] [154]
  78. Mamutīts [155] [156]
  79. Manaksīts [157] [158]
  80. Manandonīts [159] [160]
  81. Manaseīts [161] [162]
  82. Mandarinoīts [163] [164]
  83. Mandžiroīts [165] [166]
  84. Manganīts [167] [168]
  85. Manganogrunerīts [169] [170]
  86. Manganohomjakovīts [171] [172]
  87. Manganohromīts [173] [174]
  88. Manganokolumbīts [175] [176]
  89. Manganokumingtonīts [177] [178]
  90. Manganolangbeinīts [179] [180]
  91. Manganonaujakasīts [181] [182]
  92. Manganonordīts-(Ce) [183] [184]
  93. Manganosegelerīts [185] [186]
  94. Manganostibīts [187] [188]
  95. Manganotantalīts [189] [190]
  96. Manganotapiolīts [191] [192]
  97. Manganotihīts [193] [194]
  98. Manganozīts [195] [196]
  99. Mangāna hērnesīts [197] [198]
  100. Mangānaksinīts [199] [200]
  101. Mangānarsīts [201] [202]
  102. Mangānbebingtonīts [203] [204]
  103. Mangānbeljankinīts [205] [206]
  104. Mangānbercelijīts [207] [208]
  105. Mangāngordonīts [209] [210]
  106. Mangānhumīts [211] [212]
  107. Mangānlotarmeijerīts [213] [214]
  108. Mangānpirosmalīts [215] [216]
  109. Mangānvesuvianīts [217] [218]
  110. Mannardīts [219] [220]
  111. Mansfīldīts [221] [222]
  112. Mantienneīts [223] [224]
  113. Mapimīts [225] [226]
  114. Marekotīts [227] [228]
  115. Margaritazīts [229] [230]
  116. Margarīts [231] [232]
  117. Margarosanīts [233] [234]
  118. Marialīts [235] [236]
  119. Maričīts [237] [238]
  120. Marikopaīts [239] [240]
  121. Marinellīts [241] [242]
  122. Markazīts [243] [244]
  123. Marokīts [245] [246]
  124. Marrīts [247] [248]
  125. Marsturīts [249] [250]
  126. Maršīts [251] [252]
  127. Martozīts [253] [254]
  128. Marumoīts [255] [256]
  129. Maskaņīts [257] [258]
  130. Maslovīts [259] [260]
  131. Masuidžīts [261] [262]
  132. Masutomilīts [263] [264]
  133. Matagamīts [265] [266]
  134. Mateucīts [267] [268]
  135. Mathedleīts [269] [270]
  136. Matiasīts [271] [272]
  137. Matildīts [273] [274]
  138. Matlokīts [275] [276]
  139. Matraīts [277] [278]
  140. Matulaīts [279] [280]
  141. Mausonīts [281] [282]
  142. Mavbijīts [283] [284]
  143. Mazetijīts [285] [286]
  144. Mazīts-(Mg) [287] [288]
  145. Mālmudīts [289] [290]
  146. Mānertīts [291] [292]
  147. Mbobomkulīts [293] [294]
  148. Medaīts [295] [296]
  149. Megaciklīts [297] [298]
  150. Megakalsilīts [299] [300]
  151. Meijerhoferīts [301] [302]
  152. Meijonīts [303] [304]
  153. Meiksnerīts [305] [306]
  154. Meimacīts [307] [308]
  155. Mekinenīts [309] [310]
  156. Melanocerīts-(Ce) [311] [312]
  157. Melanoflogīts [313] [314]
  158. Melanostibīts [315] [316]
  159. Melanotallīts [317] [318]
  160. Melanotekīts [319] [320]
  161. Melanovanadīts [321] [322]
  162. Melanterīts [323] [324]
  163. Melifanīts [325] [326]
  164. Melilīts [327] [328]
  165. Melkovīts [329] [330]
  166. Melondžozefīts [331] [332]
  167. Melonīts [333] [334]
  168. Mendipīts [335] [336]
  169. Mendozavilīts [337] [338]
  170. Mendozīts [339] [340]
  171. Meneghinīts [341] [342]
  172. Merkallīts [343] [344]
  173. Mereheadīts [345] [346]
  174. Mereiterīts [347] [348]
  175. Merenskijīts [349] [350]
  176. Merlinoīts [351] [352]
  177. Merrihueīts [353] [354]
  178. Mertieīts-I [355] [356]
  179. Mertieīts-II [357] [358]
  180. Mervinīts [359] [360]
  181. Meselīts [361] [362]
  182. Mesolīts [363] [364]
  183. Metaankoleīts [365] [366]
  184. Metaberillīts [367] [368]
  185. Metaborīts [369] [370]
  186. Metaceinerīts [371] [372]
  187. Metacellerīts [373] [374]
  188. Metacinobrs [375] [376]
  189. Metadelrioīts [377] [378]
  190. Metaheinričīts [379] [380]
  191. Metahjūvetīts [381] [382]
  192. Metahohmanīts [383] [384]
  193. Metakalciouranoīts [385] [386]
  194. Metakālerīts [387] [388]
  195. Metakētigīts [389] [390]
  196. Metakirhheimerīts [391] [392]
  197. Metalodevīts [393] [394]
  198. Metamunirīts [395] [396]
  199. Metanovačekīts [397] [398]
  200. Metaotunīts [399] [400]
  201. Metarosīts [401] [402]
  202. Metasideronatrīts [403] [404]
  203. Metastibnīts [405] [406]
  204. Metasvicerīts [407] [408]
  205. Metašoderīts [409] [410]
  206. Metašoepīts [411] [412]
  207. Metašudīts [413] [414]
  208. Metatjujamunīts [415] [416]
  209. Metatorbernīts [417] [418]
  210. Metauranopilīts [419] [420]
  211. Metavandendrīsšeīts [421] [422]
  212. Metavanmērsšeīts [423] [424]
  213. Metavanuralīts [425] [426]
  214. Metavariscīts [427] [428]
  215. Metavivianīts [429] [430]
  216. Metavoksīts [431] [432]
  217. Metavoltīns [433] [434]
  218. Metjūrodžersīts [435] [436]
  219. Meurigīts [437] [438]
  220. Mgrijīts [439] [440]
  221. Miasīts [441] [442]
  222. Mičejelsenīts [443] [444]
  223. Mičenerīts [445] [446]
  224. Miharaīts [447] [448]
  225. Mijersīts [449] [450]
  226. Mikasaīts [451] [452]
  227. Mikeīts [453] [454]
  228. Mikroklīns [455] [456]
  229. Mikrolīts [457] [458]
  230. Mikrosommīts [459] [460]
  231. Miksīts [461] [462]
  232. Milarīts [463] [464]
  233. Millerīts [465] [466]
  234. Millisīts [467] [468]
  235. Millosevičīts [469] [470]
  236. Mimetīts [471] [472]
  237. Minamijīts [473] [474]
  238. Minasragrīts [475] [476]
  239. Minasžeraisīts-(Y) [477] [478]
  240. Minehillīts [479] [480]
  241. Minejevīts-(Y) [481] [482]
  242. Minesotaīts [483] [484]
  243. Mingucīts [485] [486]
  244. Minjulīts [487] [488]
  245. Minrekordīts [489] [490]
  246. Mirabilīts [491] [492]
  247. Mitridatīts [493] [494]
  248. Mitrjajevaīts [495] [496]
  249. Mitšerličīts [497] [498]
  250. Mizenīts [499] [500]
  251. Mizerīts [501] [502]
  252. Mīnijs [503] [504]
  253. Mocartīts [505] [506]
  254. Moderīts [507] [508]
  255. Moganīts [509] [510]
  256. Mohīts [511] [512]
  257. Mohrīts [513] [514]
  258. Moidīts-(Y) [515] [516]
  259. Moisanīts [517] [518]
  260. Moktesumīts [519] [520]
  261. Molibdenīts [521] [522]
  262. Molibdīts [523] [524]
  263. Molibdofillīts [525] [526]
  264. Molibdofornacīts [527] [528]
  265. Molibdomenīts [529] [530]
  266. Molizīts [531] [532]
  267. Moluranīts [533] [534]
  268. Monacīts-(Ce) [535] [536]
  269. Monacīts-(La) [537] [538]
  270. Monacīts-(Nd) [539] [540]
  271. Monacīts-(Sm) [541] [542]
  272. Mončeīts [543] [544]
  273. Monetīts [545] [546]
  274. Mongolīts [547] [548]
  275. Monimolīts [549] [550]
  276. Monohidrokalcīts [551] [552]
  277. Montanīts [553] [554]
  278. Montbraijīts [555] [556]
  279. Montebrazīts [557] [558]
  280. Monteponīts [559] [560]
  281. Monteregianīts-(Y) [561] [562]
  282. Montesommaīts [563] [564]
  283. Montgomerijīts [565] [566]
  284. Montičellīts [567] [568]
  285. Montmorillonīts [569] [570]
  286. Montroidīts [571] [572]
  287. Montrojalīts [573] [574]
  288. Montrozeīts [575] [576]
  289. Mopungīts [577] [578]
  290. Moraesīts [579] [580]
  291. Mordenīts [581] [582]
  292. Morenozīts [583] [584]
  293. Morimotoīts [585] [586]
  294. Morozevičīts [587] [588]
  295. Mošelandsbergīts [589] [590]
  296. Motanaīts-(Ce) [591] [592]
  297. Motramīts [593] [594]
  298. Motukoreaīts [595] [596]
  299. Mounanaīts [597] [598]
  300. Mountainīts [599] [600]
  301. Mountkeithīts [601] [602]
  302. Mourīts [603] [604]
  303. Mozgovaīts [605] [606]
  304. Mpororoīts [607] [608]
  305. Mrazekīts [609] [610]
  306. Mrozeīts [611] [612]
  307. Muirīts [613] [614]
  308. Mukhinīts [615] [616]
  309. Mullīts [617] [618]
  310. Mummeīts [619] [620]
  311. Mundīts [621] [622]
  312. Mundrabillaīts [623] [624]
  313. Munirīts [625] [626]
  314. Murataīts [627] [628]
  315. Murdočīts [629] [630]
  316. Murmanīts [631] [632]
  317. Muromontīts [633]
  318. Murunskīts [634] [635]
  319. Muskoksīts [636] [637]
  320. Muskovīts [638] [639]
  321. Mušistonīts [640] [641]
  322. Muthmannīts [642] [643]
  323. Mutinaīts [644] [645]
  324. Muzeumīts [646] [647]
  325. Mūihoekīts [648] [649]
  326. Mūluīts [650] [651]
  327. Mūreīts [652] [653]
  328. Mūrhouzeīts [654] [655]


N[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Nabafīts [656] [657]
  2. Nabalamprofillīts [658] [659]
  3. Nabesīts [660] [661]
  4. Nabiasīts [662] [663]
  5. Nabokoīts [664] [665]
  6. Nadorīts [666] [667]
  7. Nafertizīts [668] [669]
  8. Nagašimalīts [670] [671]
  9. Nagelšmitīts [672] [673]
  10. Nagiagīts [674] [675]
  11. Nahkolīts [676] [677]
  12. Nahpoīts [678] [679]
  13. Nakafīts [680] [681]
  14. Nakareniobsīts-(Ce) [682] [683]
  15. Nakaurijīts [684] [685]
  16. Nakomarovīts [686] [687]
  17. Nakrīts [688] [689]
  18. Naldretīts [690] [691]
  19. Nalipoīts [692] [693]
  20. Namansilīts [694] [695]
  21. Nambulīts [696] [697]
  22. Namibīts [698] [699]
  23. Namuvīts [700] [701]
  24. Nanlingīts [702] [703]
  25. Nanpingīts [704] [705]
  26. Nantokīts [706] [707]
  27. Narsarsukīts [708] [709]
  28. Nasinīts [710] [711]
  29. Nasledovīts [712] [713]
  30. Nasonīts [714] [715]
  31. Nastrofīts [716] [717]
  32. Natalijīts [718] [719]
  33. Natanīts [720] [721]
  34. Natizīts [722] [723]
  35. Natrīts [724] [725]
  36. Natroalunīts [726] [727]
  37. Natroapofillīts [728] [729]
  38. Natrobistantīts [730] [731]
  39. Natrodufrenīts [732] [733]
  40. Natrofairčildīts [734] [735]
  41. Natrofilīts [736] [737]
  42. Natrofosfāts [738] [739]
  43. Natroglaukocerinīts [740] [741]
  44. Natrohalcīts [742] [743]
  45. Natrojarosīts [744] [745]
  46. Natroksalāts [746] [747]
  47. Natrolemoinīts [748] [749]
  48. Natrolīts [750] [751]
  49. Natromontebrazīts [752] [753]
  50. Natronambulīts [754] [755]
  51. Natroniobīts [756] [757]
  52. Natrons [758] [759]
  53. Natrosilīts [760] [761]
  54. Natrotantīts [762] [763]
  55. Naujakasīts [764] [765]
  56. Navajoīts [766] [767]
  57. Nātrija antofillīts [768] [769]
  58. Nātrija boltvudīts [770] [771]
  59. Nātrija farmakosiderīts [772] [773]
  60. Nātrija feriklinoferoholmkvistīts [774] [775]
  61. Nātrija feripedricīts [776] [777]
  62. Nātrija feroantofilīts [778] [779]
  63. Nātrija ferogedrīts [780] [781]
  64. Nātrija gedrīts [782] [783]
  65. Nātrija zipeīts [784] [785]
  66. Nčvaningīts [786] [787]
  67. Nealīts [788] [789]
  68. Nefedovīts [790] [791]
  69. Nefelīns [792] [793]
  70. Neiborīts [794] [795]
  71. Neijīts [796] [797]
  72. Nekoīts [798] [799]
  73. Nekrasovīts [800] [801]
  74. Nelenīts [802] [803]
  75. Neltnerīts [804] [805]
  76. Nenadkevičīts [806] [807]
  77. Neotocīts [808] [809]
  78. Nepovīts [810] [811]
  79. Nepskoeīts [812] [813]
  80. Neptunīts [814] [815]
  81. Neskevāraīts-(Fe) [816] [817]
  82. Neskvehonīts [818] [819]
  83. Nevadaīts [820] [821]
  84. Nežilovīts [822] [823]
  85. Niahīts [824] [825]
  86. Nierīts [826] [827]
  87. Nifontovīts [828] [829]
  88. Niglijīts [830] [831]
  89. Nihromīts [832] [833]
  90. Nijerereīts [834] [835]
  91. Nijigataīts [836] [837]
  92. Nikelīns [838] [839]
  93. Nikeničīts [840] [841]
  94. Nikišerīts [842] [843]
  95. Niķelis [844] [845]
  96. Niķeļalumīts [846] [847]
  97. Niķeļbišofīts [848] [849]
  98. Niķeļfosfīds [850] [851]
  99. Niķeļheksahidrīts [852] [853]
  100. Niķeļlotārmeijerīts [854] [855]
  101. Niķeļostinīts [856] [857]
  102. Niķeļskuterudīts [858] [859]
  103. Niķeļšnēbergīts [860] [861]
  104. Niķeļzipeīts [862] [863]
  105. Nimīts [864] [865]
  106. Ningijoīts [866] [867]
  107. Niningerīts [868] [869]
  108. Niobofillīts [870] [871]
  109. Niobokarbīds [872] [873]
  110. Niobokupletskīts [874] [875]
  111. Niokalīts [876] [877]
  112. Nisbīts [878] [879]
  113. Nisonīts [880] [881]
  114. Nitratīns [882] [883]
  115. Nitrobarīts [884] [885]
  116. Nitrokalcīts [886] [887]
  117. Nitromagnezīts [888] [889]
  118. Nīdermairīts [890] [891]
  119. Nobleīts [892] [893]
  120. Noelbensonīts [894] [895]
  121. Noištetelīts [896] [897]
  122. Nolanīts [898] [899]
  123. Nontronīts [900] [901]
  124. Norbergīts [902] [903]
  125. Nordenšoldīns [904] [905]
  126. Nordīts-(Ce) [906] [907]
  127. Nordīts-(La) [908] [909]
  128. Nordstrandīts [910] [911]
  129. Nordstrēmīts [912] [913]
  130. Norišīts [914] [915]
  131. Norsetīts [916] [917]
  132. Nortupīts [918] [919]
  133. Nozeāns [920] [921]
  134. Novačekīts [922] [923]
  135. Novakijīts [924] [925]
  136. Novakīts [926] [927]
  137. Novgorodovaīts [928] [929]
  138. Nsutīts [930] [931]
  139. Nufieldīts [932] [933]
  140. Nukundamīts [934] [935]
  141. Nullaginīts [936] [937]

Ņ[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Ņevskīts [938] [939]
  2. Ņūberijīts [940] [941]


O[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Obojerīts [942] [943]
  2. Obradovicīts [944] [945]
  3. Odanielīts [946] [947]
  4. Odincovīts [948] [949]
  5. Odinīts [950] [951]
  6. Odžuelaīts [952] [953]
  7. Oenīts [954] [955]
  8. Ofretīts [956] [957]
  9. Ogdensburgīts [958] [959]
  10. Ohmilīts [960] [961]
  11. Ohotskīts [962] [963]
  12. Oijelīts [964] [965]
  13. Okajamalīts [966] [967]
  14. Okanoganīts-(Y) [968] [969]
  15. Okenīts [970] [971]
  16. Okermanīts [972] [973]
  17. Oksamīts [974] [975]
  18. Oldhamīts [976] [977]
  19. Olenīts [978] [979]
  20. Olgīts [980] [981]
  21. Olimpīts [982] [983]
  22. Olivenīts [984] [985]
  23. Olmsteadīts [986] [987]
  24. Olšanskijīts [988] [989]
  25. Olzaherīts [990] [991]
  26. Oļekminskīts [992] [993]
  27. Oļhonskīts [994] [995]
  28. Omeijīts [996] [997]
  29. Omfacīts [998] [999]
  30. Ominelīts [1 000] [1 001]
  31. Oneilīts [1 002] [1 003]
  32. Onoratoīts [1 004] [1 005]
  33. Opāls [1 006] [1 007]
  34. Orcelīts [1 008] [1 009]
  35. Ordonezīts [1 010] [1 011]
  36. Oregonīts [1 012] [1 013]
  37. Orfeīts [1 014] [1 015]
  38. Orickīts [1 016] [1 017]
  39. Orientīts [1 018] [1 019]
  40. Orlandijīts [1 020] [1 021]
  41. Orlimanīts [1 022] [1 023]
  42. Orpiments [1 024] [1 025]
  43. Oršalīts [1 026] [1 027]
  44. Ortobrannerīts [1 028] [1 029]
  45. Ortoeriksonīts [1 030] [1 031]
  46. Ortohrizotils [1 032] [1 033]
  47. Ortoklazs [1 034] [1 035]
  48. Ortominasragrīts [1 036] [1 037]
  49. Ortopinakiolīts [1 038] [1 039]
  50. Ortoserpierīts [1 040] [1 041]
  51. Ortošamozīts [1 042] [1 043]
  52. Ortovalpurgīts [1 044] [1 045]
  53. Ortožoakvinīts-(Ce) [1 046] [1 047]
  54. Ortožoakvinīts-(La) [1 048] [1 049]
  55. Osarizavaīts [1 050] [1 051]
  56. Osarsīts [1 052] [1 053]
  57. Osbornīts [1 054] [1 055]
  58. Osmijs [1 056] [1 057]
  59. Osterbosčīts [1 058] [1 059]
  60. Ostinīts [1 060] [1 061]
  61. Osumilīts [1 062] [1 063]
  62. Osumilīts-(Mg) [1 064] [1 065]
  63. Osvaldpētersīts [1 066] [1 067]
  64. Otavīts [1 068] [1 069]
  65. Otdžisumeīts [1 070] [1 071]
  66. Otemanīts [1 072] [1 073]
  67. Otrelīts [1 074] [1 075]
  68. Otunīts [1 076] [1 077]
  69. Otvaijīts [1 078] [1 079]
  70. Ouraijīts [1 080] [1 081]
  71. Oursinīts [1 082] [1 083]
  72. Ovamboīts [1 084] [1 085]
  73. Ovensīts [1 086] [1 087]
  74. Overīts [1 088] [1 089]
  75. Ovihējīts [1 090] [1 091]


P[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Pabstīts [1 092] [1 093]
  2. Paceīts [1 094] [1 095]
  3. Paderaīts [1 096] [1 097]
  4. Padmaīts [1 098] [1 099]
  5. Paganoīts [1 100] [1 101]
  6. Pahasapaīts [1 102] [1 103]
  7. Pahnolīts [1 104] [1 105]
  8. Painīts [1 106] [1 107]
  9. Paksīts [1 108] [1 109]
  10. Palarstanīds [1 110] [1 111]
  11. Palenzonaīts [1 112] [1 113]
  12. Palermoīts [1 114] [1 115]
  13. Paligorskīts [1 116] [1 117]
  14. Pallādijs [1 118] [1 119]
  15. Pallādoarsenīds [1 120] [1 121]
  16. Pallādobismutarsenīds [1 122] [1 123]
  17. Pallādodimīts [1 124] [1 125]
  18. Pallādseīts [1 126] [1 127]
  19. Palmierīts [1 128] [1 129]
  20. Panaskveiraīts [1 130] [1 131]
  21. Panetīts [1 132] [1 133]
  22. Panunzīts [1 134] [1 135]
  23. Paolovīts [1 136] [1 137]
  24. Papagoīts [1 138] [1 139]
  25. Parabariomikrolīts [1 140] [1 141]
  26. Parabrandīts [1 142] [1 143]
  27. Parabutlerīts [1 144] [1 145]
  28. Paracelziāns [1 146] [1 147]
  29. Paradamīts [1 148] [1 149]
  30. Paradokrasīts [1 150] [1 151]
  31. Paradžeimsonīts [1 152] [1 153]
  32. Parafransoletīts [1 154] [1 155]
  33. Paragonīts [1 156] [1 157]
  34. Paraguanahuatīts [1 158] [1 159]
  35. Parahinīts [1 160] [1 161]
  36. Parahopeīts [1 162] [1 163]
  37. Parahrizotils [1 164] [1 165]
  38. Parakeldišīts [1 166] [1 167]
  39. Parakokvimbīts [1 168] [1 169]
  40. Parakostibīts [1 170] [1 171]
  41. Paralaurionīts [1 172] [1 173]
  42. Paralstonīts [1 174] [1 175]
  43. Paramelakonīts [1 176] [1 177]
  44. Paramendozavilīts [1 178] [1 179]
  45. Paramontrozeīts [1 180] [1 181]
  46. Paranatizīts [1 182] [1 183]
  47. Paranatrolīts [1 184] [1 185]
  48. Paranijīts-(Y) [1 186] [1 187]
  49. Paraotvaijīts [1 188] [1 189]
  50. Parapjerotīts [1 190] [1 191]
  51. Pararammelsbergīts [1 192] [1 193]
  52. Pararealgārs [1 194] [1 195]
  53. Pararobertsīts [1 196] [1 197]
  54. Pararsenolamprīts [1 198] [1 199]
  55. Parasibirskīts [1 200] [1 201]
  56. Parasimplesīts [1 202] [1 203]
  57. Paraskorodīts [1 204] [1 205]
  58. Paraspurīts [1 206] [1 207]
  59. Parašahnerīts [1 208] [1 209]
  60. Parašoepīts [1 210] [1 211]
  61. Parašolcīts [1 212] [1 213]
  62. Paratakamīts [1 214] [1 215]
  63. Paratelurīts [1 216] [1 217]
  64. Paraumbīts [1 218] [1 219]
  65. Paravoksīts [1 220] [1 221]
  66. Paravinogradovīts [1 222] [1 223]
  67. Pargasīts [1 224] [1 225]
  68. Parizīts-(Ce) [1 226] [1 227]
  69. Parizīts-(Nd) [1 228] [1 229]
  70. Parkinsonīts [1 230] [1 231]
  71. Parnavīts [1 232] [1 233]
  72. Parsetensīts [1 234] [1 235]
  73. Parsonsīts [1 236] [1 237]
  74. Parteīts [1 238] [1 239]
  75. Partcīts [1 240] [1 241]
  76. Parvelīts [1 242] [1 243]
  77. Parvovinčīts [1 244] [1 245]
  78. Paskoīts [1 246] [1 247]
  79. Patronīts [1 248] [1 249]
  80. Paulingīts-Ca [1 250] [1 251]
  81. Paulingīts-K [1 252] [1 253]
  82. Pautovīts [1 254] [1 255]
  83. Pavonīts [1 256] [1 257]
  84. Pārīts [1 258] [1 259]
  85. Pārkerīts [1 260] [1 261]
  86. Pecotaīts [1 262] [1 263]
  87. Peislejīts [1 264] [1 265]
  88. Pekoīts [1 266] [1 267]
  89. Pekoraīts [1 268] [1 269]
  90. Pekovīts [1 270] [1 271]
  91. Pektolīts [1 272] [1 273]
  92. Pellijīts [1 274] [1 275]
  93. Pelouksīts [1 276] [1 277]
  94. Penfīldīts [1 278] [1 279]
  95. Penikizīts [1 280] [1 281]
  96. Penkvilksīts [1 282] [1 283]
  97. Pennantīts [1 284] [1 285]
  98. Penobskvizīts [1 286] [1 287]
  99. Penrozeīts [1 288] [1 289]
  100. Pentagonīts [1 290] [1 291]
  101. Pentahidrīts [1 292] [1 293]
  102. Pentahidroborīts [1 294] [1 295]
  103. Pentlandīts [1 296] [1 297]
  104. Penžinīts [1 298] [1 299]
  105. Peprosijīts-(Ce) [1 300] [1 301]
  106. Percevīts [1 302] [1 303]
  107. Peretajīts [1 304] [1 305]
  108. Perhamīts [1 306] [1 307]
  109. Perijīts [1 308] [1 309]
  110. Periklazs [1 310] [1 311]
  111. Perīts [1 312] [1 313]
  112. Perjerīts-(Ce) [1 314] [1 315]
  113. Perklevejīts-(Ce) [1 316] [1 317]
  114. Perlialīts [1 318] [1 319]
  115. Perlofīts [1 320] [1 321]
  116. Permingeatīts [1 322] [1 323]
  117. Peroltīts [1 324] [1 325]
  118. Peroudīts [1 326] [1 327]
  119. Perovskīts [1 328] [1 329]
  120. Petalīts [1 330] [1 331]
  121. Petarazīts [1 332] [1 333]
  122. Petedunnīts [1 334] [1 335]
  123. Peterbeilisīts [1 336] [1 337]
  124. Peterdīts [1 338] [1 339]
  125. Petersenīts-(Ce) [1 340] [1 341]
  126. Petersīts-(Y) [1 342] [1 343]
  127. Peteviljamsīts [1 344] [1 345]
  128. Petitžeanīts [1 346] [1 347]
  129. Petrovicīts [1 348] [1 349]
  130. Petrovskaīts [1 350] [1 351]
  131. Petrukīts [1 352] [1 353]
  132. Petšekīts [1 354] [1 355]
  133. Petzīts [1 356] [1 357]
  134. Pēkūnenīts [1 358] [1 359]
  135. Pigeonīts [1 360] [1 361]
  136. Pijipīts [1 362] [1 363]
  137. Pikeringīts [1 364] [1 365]
  138. Pikotpaulīts [1 366] [1 367]
  139. Pikrofarmakolīts [1 368] [1 369]
  140. Pikromerīts [1 370] [1 371]
  141. Pillaīts [1 372] [1 373]
  142. Pilzenīts [1 374] [1 375]
  143. Pimelīts [1 376] [1 377]
  144. Pinakiolīts [1 378] [1 379]
  145. Pinalīts [1 380] [1 381]
  146. Pinčīts [1 382] [1 383]
  147. Pingvīts [1 384] [1 385]
  148. Pinnoīts [1 386] [1 387]
  149. Pintadoīts [1 388] [1 389]
  150. Pirargirīts [1 390] [1 391]
  151. Piretīts [1 392] [1 393]
  152. Pirhotīts [1 394] [1 395]
  153. Pirīts [1 396] [1 397]
  154. Pirkvitazīts [1 398] [1 399]
  155. Piroaurīts [1 400] [1 401]
  156. Pirobelonīts [1 402] [1 403]
  157. Pirofanīts [1 404] [1 405]
  158. Pirofillīts [1 406] [1 407]
  159. Pirohlors [1 408] [1 409]
  160. Pirohroīts [1 410] [1 411]
  161. Piroksferoīts [1 412] [1 413]
  162. Piroksmangīts [1 414] [1 415]
  163. Piroluzīts [1 416] [1 417]
  164. Pirops [1 418] [1 419]
  165. Pirsonīts [1 420] [1 421]
  166. Pīrseīts [1 422] [1 423]
  167. Pjatenkoīts-(Y) [1 424] [1 425]
  168. Pjemontīts [1 426] [1 427]
  169. Pjerotīts [1 428] [1 429]
  170. Plagionīts [1 430] [1 431]
  171. Plaifairīts [1 432] [1 433]
  172. Planerīts [1 434] [1 435]
  173. Planšeīts [1 436] [1 437]
  174. Platarsīts [1 438] [1 439]
  175. Platīns [1 440] [1 441]
  176. Platnerīts [1 442] [1 443]
  177. Plombierīts [1 444] [1 445]
  178. Plumbobetafīts [1 446]

[1 447]

  1. Plumbocumīts [1 448] [1 449]
  2. Plumboferīts [1 450] [1 451]
  3. Plumbogumīts [1 452] [1 453]
  4. Plumbojarozīts [1 454] [1 455]
  5. Plumbomikrolīts [1 456] [1 457]
  6. Plumbonakrīts [1 458] [1 459]
  7. Plumbopalladinīts [1 460] [1 461]
  8. Plumbopirohlors [1 462] [1 463]
  9. Plumbotelurīts [1 464] [1 465]
  10. Poitevinīts [1 466] [1 467]
  11. Pojarkovīts [1 468] [1 469]
  12. Pokrovskīts [1 470] [1 471]
  13. Polarīts [1 472] [1 473]
  14. Poldervārtīts [1 474] [1 475]
  15. Polhemusīts [1 476] [1 477]
  16. Polibazīts [1 478] [1 479]
  17. Polidimīts [1 480] [1 481]
  18. Polifīts [1 482] [1 483]
  19. Polihalīts [1 484] [1 485]
  20. Polikrāzs-(Y) [1 486] [1 487]
  21. Polilitionīts [1 488] [1 489]
  22. Polkanovīts [1 490] [1 491]
  23. Polkellerīts [1 492] [1 493]
  24. Polkerrīts [1 494] [1 495]
  25. Polkovicīts [1 496] [1 497]
  26. Pollucīts [1 498] [1 499]
  27. Polmūreīts [1 500] [1 501]
  28. Poļakovīts-(Ce) [1 502] [1 503]
  29. Ponomarevīts [1 504] [1 505]
  30. Portlandīts [1 506] [1 507]
  31. Potarīts [1 508] [1 509]
  32. Potosijīts [1 510] [1 511]
  33. Potsīts [1 512] [1 513]
  34. Poudreteīts [1 514] [1 515]
  35. Pougīts [1 516] [1 517]
  36. Povellīts [1 518] [1 519]
  37. Povondraīts [1 520] [1 521]
  38. Pozņakīts [1 522] [1 523]
  39. Praiderīts [1 524] [1 525]
  40. Praiseīts [1 526] [1 527]
  41. Preisverkīts [1 528] [1 529]
  42. Preizingerīts [1 530] [1 531]
  43. Preobraženskīts [1 532] [1 533]
  44. Pretulīts [1 534] [1 535]
  45. Prēnīts [1 536] [1 537]
  46. Pringleīts [1 538] [1 539]
  47. Prizmatīns [1 540] [1 541]
  48. Probertīts [1 542] [1 543]
  49. Prosperīts [1 544] [1 545]
  50. Protasīts [1 546] [1 547]
  51. Protoanthofillīts [1 548] [1 549]
  52. Protoferoantofilīts [1 550] [1 551]
  53. Protomanganoferoantofilīts [1 552] [1 553]
  54. Proudīts [1 554] [1 555]
  55. Prustīts [1 556] [1 557]
  56. Prževaļskīts [1 558] [1 559]
  57. Pseidoboleīts [1 560] [1 561]
  58. Pseidobrūkīts [1 562] [1 563]
  59. Pseidograndrīfīts [1 564] [1 565]
  60. Pseidokotunnīts [1 566] [1 567]
  61. Pseidolaueīts [1 568] [1 569]
  62. Pseidomalahīts [1 570] [1 571]
  63. Pseidootunīts [1 572] [1 573]
  64. Pseidorutils [1 574] [1 575]
  65. Pseidosinhalīts [1 576] [1 577]
  66. Pucīts [1 578] [1 579]
  67. Pumpellijīts-(Fe2+) [1 580] [1 581]
  68. Pumpellijīts-(Fe3+) [1 582] [1 583]
  69. Pumpellijīts-(Mg) [1 584] [1 585]
  70. Purpurīts [1 586] [1 587]
  71. Puščarovskīts [1 588] [1 589]
  72. Putoranīts [1 590] [1 591]
  73. Pūbaīts [1 592] [1 593]
  74. P-Vīčīts [1 594] [1 595]

Ieteicam apmeklēt[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]