Minerālu uzskaitījums no A līdz C

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search

Pēdējoreiz atjaunots 2006. gada 15. septembrī.

Nav iespējams sastādīt precīzu un nekļūdīgu "pasaules minerālu sarakstu". Ar jaunu minerālu reģistrāciju, aprakstīšanu un nosaukumu došanu nodarbojas Starptautiskā Mineraloģijas asociācija. Tomēr pirms 1959. gada atklātie minerāli nav izgājuši mūsdienās pieņemto oficiālo nosaukuma došanas procedūru - kopš šī laika daļa no šiem agrāk atklātajiem minerāliem ir apstiprināti kā atsevišķi minerāli, toties citi vairs netiek uzskatīti par atsevišķu minerāla veidu. Šajā sarakstā iekļauti dažādi minerālu nosaukumi - gan tie, kas apstiprināti pēc 1959. gada, gan arī agrāk aprakstītie minerāli, par kuriem joprojām pastāv uzskats, ka tie ir atsevišķi minerāli. Ja Jūs šeit neatrodat kādu literatūras avotā minētu minerālu, tas visdrīzāk ir ieguvis citu nosaukumu, sadalīts vairākos minerālos vai atzīts par neesošu.

Tā kā šis saraksta izmērs pārsniedz ērta Vikipēdijas saraksta izmērus, tas sadalīts alfabēta grupās. Minerāli ir grupēti pēc nosaukumiem šādā veidā: A-C - Č-G - Ģ-J - K-Ļ - M-P - R-S - Š-Ž.

Minerāli sakārtoti pēc to nosaukumiem latviešu valodas alfabēta secībā.

A[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Abenakijīts-(Ce) [1] [2]
  2. Abernatijīts [3] [4]
  3. Abhurīts [5] [6]
  4. Absvurmbahīts [7] [8]
  5. Acetamīds [9] [10]
  6. Adamīns [11] [12]
  7. Adamsīts-(Y) [13] [14]
  8. Adelīts [15] [16]
  9. Admontīts [17] [18]
  10. Adžoīts [19] [20]
  11. Afganīts [21] [22]
  12. Afvilīts [23] [24]
  13. Agardīts-(Ce) [25] [26]
  14. Agardīts-(Dy) [27] [28] (nav apstiprināts)
  15. Agardīts-(La) [29] [30]
  16. Agardīts-(Nd) [31] [32] (nav apstiprināts)
  17. Agardīts-(Y) [33] [34]
  18. Agrelīts [35] [36]
  19. Agrinierīts [37] [38]
  20. Agvilarīts [39] [40]
  21. Aheilīts [41] [42]
  22. Ahtenskīts [43] [44]
  23. Aijovaīts [45] [46]
  24. Aikinīts [47] [48]
  25. Akaganeīts [49] [50]
  26. Akantīts [51] [52]
  27. Akatoreīts [53] [54]
  28. Akdalaīts [55] [56]
  29. Akimotoīts [57] [58]
  30. Akrohordīts [59] [60]
  31. Aksaīts [61] [62]
  32. Aktašīts [63] [64]
  33. Aktinolīts [65] [66]
  34. Akuminīts [67] [68]
  35. Alabandīts [69] [70]
  36. Alakranīts [71] [72]
  37. Alamozīts [73] [74]
  38. Alanīts-(Ce) [75] [76]
  39. Alanīts-(La) [77] [78]
  40. Alanīts-(Y) [79] [80]
  41. Alarsīts [81] [82]
  42. Albīts [83] [84]
  43. Albrehtšraufīts [85] [86]
  44. Aldermanīts [87] [88]
  45. Aleksīts [89] [90]
  46. Alforsīts [91] [92]
  47. Algodonīts [93] [94]
  48. Alietīts [95] [96]
  49. Allabogdanīts [97] [98]
  50. Allaktīts [99] [100]
  51. Allargentums [101] [102]
  52. Alleganijīts [103] [104]
  53. Alloklazīts [105] [106]
  54. Alluaivīts [107] [108]
  55. Alluaudīts [109] [110]
  56. Almandīns [111] [112]
  57. Almarudīts [113] [114]
  58. Alofans [115] [116]
  59. Alsaharovīts-Zn [117] [118]
  60. Alstonīts [119] [120]
  61. Altajīts [121] [122]
  62. Althauzīts [123] [124]
  63. Altizīts [125] [126]
  64. Altupīts [127] [128]
  65. Aluminīts [129] [130]
  66. Aluminokopiapīts [131] [132]
  67. Aluminomagneziohulzīts [133] [134]
  68. Aluminoseladonīts [135] [136]
  69. Alumīnijs [137] [138]
  70. Alumofarmakosiderīts [139] [140]
  71. Alumohidrokalcīts [141] [142]
  72. Alumokļučevskīts [143] [144]
  73. Alumotantīts [145] [146]
  74. Alumotungstīts [147] [148]
  75. Alunīts [149] [150]
  76. Alunogens [151] [152]
  77. Alva [153] [154]
  78. Alvanīts [155] [156]
  79. Amakinīts [157] [158]
  80. Amarantīts [159] [160]
  81. Amarillīts [161] [162]
  82. Ameginīts [163] [164]
  83. Amezīts [165] [166]
  84. Amicīts [167] [168]
  85. Aminofīts [169] [170]
  86. Amonioalunīts [171] [172]
  87. Amonioborīts [173] [174]
  88. Amoniojarozīts [175] [176]
  89. Amonioleicīts [177] [178]
  90. Amstalīts [179] [180]
  91. Analcims [181] [182]
  92. Anandīts [183] [184]
  93. Anapaīts [185] [186]
  94. Anatazs [187] [188]
  95. Ancilīts-(Ce) [189] [190]
  96. Ancilīts-(La) [191] [192]
  97. Andaluzīts [193] [194]
  98. Andersonīts [195] [196]
  99. Andorīts [197] [198]
  100. Andradīts [199] [200]
  101. Andremeijerīts [201] [202]
  102. Androzīts-(La) [203] [204]
  103. Anduoīts [205] [206]
  104. Angelellīts [207] [208]
  105. Anglezīts [209] [210]
  106. Angelaīts [211] [212]
  107. Anhidrīts [213] [214]
  108. Anilīts [215] [216]
  109. Ankangīts [217] [218]
  110. Ankerīts [219] [220]
  111. Ankinovičīts [221] [222]
  112. Annabergīts [223] [224]
  113. Annīts [225] [226]
  114. Anortoklazs [227] [228]
  115. Anortominasragrīts [229] [230]
  116. Ansermetīts [231] [232]
  117. Antarkticīts [233] [234]
  118. Antigorīts [235] [236]
  119. Antimonpīrseīts [237] [238]
  120. Antimons [239] [240]
  121. Antimonselīts [241] [242]
  122. Antlerīts [243] [244]
  123. Antofillīts [245] [246]
  124. Antonijīts [247] [248]
  125. Aņujīts [249] [250]
  126. Apačīts [251] [252]
  127. Apdžonīts [253] [254]
  128. Aplovīts [255] [256]
  129. Aptitalīts [257] [258]
  130. Apuanīts [259] [260]
  131. Aragonīts [261] [262]
  132. Arakijīts [263] [264]
  133. Aramajoīts [265] [266]
  134. Aravaipaīts [267] [268]
  135. Arčerīts [269] [270]
  136. Ardaīts [271] [272]
  137. Ardealīts [273] [274]
  138. Ardēnīts [275] [276]
  139. Arfvedsonīts [277] [278]
  140. Argentojarozīts [279] [280]
  141. Argentopentlandīts [281] [282]
  142. Argentopirīts [283] [284]
  143. Argentotennantīts [285] [286]
  144. Argutīts [287] [288]
  145. Arhbarīts [289] [290]
  146. Aristarainīts [291] [292]
  147. Arkanīts [293] [294]
  148. Arktīts [295] [296]
  149. Arkubizīts [297] [298]
  150. Armalkolīts [299] [300]
  151. Armangīts [301] [302]
  152. Armenīts [303] [304]
  153. Arrožadīts [305] [306]
  154. Arseniopleīts [307] [308]
  155. Arseniosiderīts [309] [310]
  156. Arsenoflorensīts-(Ce) [311] [312]
  157. Arsenogojazīts [313] [314]
  158. Arsenogorseiksīts [315] [316]
  159. Arsenohaučekornīts [317] [318]
  160. Arsenoklazīts [319] [320]
  161. Arsenokrandalīts [321] [322]
  162. Arsenolīts [323] [324]
  163. Arsenopalladinīts [325] [326]
  164. Arsenopirīts [327] [328]
  165. Arsenosulvanīts [329] [330]
  166. Arsēnbrakebušīts [331] [332]
  167. Arsēncumebīts [333] [334]
  168. Arsēndeskloizīts [335] [336]
  169. Arsēnpolibazīts [337] [338]
  170. Arsēns [339] [340]
  171. Arsēnuranilīts [341] [342]
  172. Arsēnuranospatīts [343] [344]
  173. Artinīts [345] [346]
  174. Artroeīts [347] [348]
  175. Artsmitīts [349] [350]
  176. Arturīts [351] [352]
  177. Arupīts [353] [354]
  178. Arzakīts [355] [356]
  179. Aselbornīts [357] [358]
  180. Asizīts [359] [360]
  181. Aspidolīts [361] [362]
  182. Astrocianīts-(Ce) [363] [364]
  183. Astrofillīts [365] [366]
  184. Ašamalmīts [367] [368]
  185. Atabaskaīts [369] [370]
  186. Atakamīts [371] [372]
  187. Atakolīts [373] [374]
  188. Atelestīts [375] [376]
  189. Ateneīts [377] [378]
  190. Atlasovīts [379] [380]
  191. Atokīts [381] [382]
  192. Aubertīts [383] [384]
  193. Augelīts [385] [386]
  194. Augīts [387] [388]
  195. Aurikalcīts [389] [390]
  196. Aurikuprīds [391] [392]
  197. Aurivilliuzīts [393] [394]
  198. Aurorīts [395] [396]
  199. Aurostibīts [397] [398]
  200. Avaruīts [399] [400]
  201. Averievīts [401] [402]
  202. Avicennīts [403] [404]
  203. Avogadrīts [405] [406]
  204. Azbekasīts [407] [408]
  205. Azbolans [409] [410]
  206. Azoproīts [411] [412]
  207. Azurīts [413] [414]

Ā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Ābelsonīts [415] [416]
  2. Ālfeldīts [417] [418]
  3. Ārmstrongīts [419] [420]

B[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Babefīts [421] [422]
  2. Babkinīts [423] [424]
  3. Badeleīts [425] [426]
  4. Bafertizīts [427] [428]
  5. Bagdadīts [429] [430]
  6. Bahčisaraicevīts [431] [432]
  7. Bahianīts [433] [434]
  8. Baijerīts [435] [436]
  9. Baildonīts [437] [438]
  10. Baileijīts [439] [440]
  11. Bailisīts [441] [442]
  12. Baksanīts [443] [444]
  13. Balanžeroīts [445] [446]
  14. Balifolīts [447] [448]
  15. Baljakinīts [449] [450]
  16. Balkanīts [451] [452]
  17. Bambolaīts [453] [454]
  18. Bamfordīts [455] [456]
  19. Banalsīts [457] [458]
  20. Bandilīts [459] [460]
  21. Banermanīts [461] [462]
  22. Banisterīts [463] [464]
  23. Baotīts [465] [466]
  24. Bararīts [467] [468]
  25. Baratovīts [469] [470]
  26. Barberijīts [471] [472]
  27. Barbertonīts [473] [474]
  28. Barbosalīts [475] [476]
  29. Barencīts [477] [478]
  30. Barerīts [479] [480]
  31. Bariandīts [481] [482]
  32. Baričīts [483] [484]
  33. Barilīts [485] [486]
  34. Baringtonīts [487] [488]
  35. Barinžerīts [489] [490]
  36. Bariomikrolīts [491] [492]
  37. Barioolgīts [493] [494]
  38. Barioortožoakinīts [495] [496]
  39. Bariopirohlors [497] [498]
  40. Bariosinkozīts [499] [500]
  41. Barisilīts [501] [502]
  42. Baritokalcīts [503] [504]
  43. Baritolamprofillīts [505] [506]
  44. Barīts [507] [508]
  45. Barkilīts [509] [510]
  46. Barnezīts [511] [512]
  47. Baroizīts [513] [514]
  48. Barstovīts [515] [516]
  49. Bartelekīts [517] [518]
  50. Bartonīts [519] [520]
  51. Basanīts [521] [522]
  52. Basetīts [523] [524]
  53. Bastnezīts-(Ce) [525] [526]
  54. Bastnezīts-(La) [527] [528]
  55. Bastnezīts-(Y) [529] [530]
  56. Batiferīts [531] [532]
  57. Batizīts [533] [534]
  58. Baumhauerīts [535] [536]
  59. Baumhauerīts-2a [537] [538]
  60. Baumstarkīts [539] [540]
  61. Bauranoīts [541] [542]
  62. Bavenīts [543] [544]
  63. Bazaluminīts [545] [546]
  64. Bazirīts [547] [548]
  65. Bazīts [549] [550]
  66. Baženovīts [551] [552]
  67. Bārija farmakosiderīts [553] [554]
  68. Bearsīts [555] [556]
  69. Beartīts [557] [558]
  70. Beaverīts [559] [560]
  71. Bebingtonīts [561] [562]
  72. Bederīts [563] [564]
  73. Behierīts [565] [566]
  74. Behoīts [567] [568]
  75. Beidelīts [569] [570]
  76. Beikerīts [571] [572]
  77. Beilihlors [573] [574]
  78. Bekerelīts [575] [576]
  79. Belendorfīts [577] [578]
  80. Beljankinīts [579] [580]
  81. Belkovīts [581] [582]
  82. Bellbergīts [583] [584]
  83. Bellidoīts [585] [586]
  84. Bellinžerīts [587] [588]
  85. Belloīts [589] [590]
  86. Belorusīts-(Ce) [591] [592]
  87. Belovīts-(Ce) [593] [594]
  88. Belovīts-(La) [595] [596]
  89. Bementīts [597] [598]
  90. Benauīts [599] [600]
  91. Benavidesīts [601] [602]
  92. Bendžaminīts [603] [604]
  93. Benitoīts [605] [606]
  94. Benjakarīts [607] [608]
  95. Benleonardīts [609] [610]
  96. Benstonīts [611] [612]
  97. Bentorīts [613] [614]
  98. Beraunīts [615] [616]
  99. Berborīts [617] [618]
  100. Bercelianīts [619] [620]
  101. Bercelijīts [621] [622]
  102. Berdesinskijīts [623] [624]
  103. Berezanskīts [625] [626]
  104. Bergenīts [627] [628]
  105. Bergslagīts [629] [630]
  106. Berijīts [631] [632]
  107. Berillīts [633] [634]
  108. Berillonīts [635] [636]
  109. Berils [637] [638]
  110. Berlinīts [639] [640]
  111. Bermanīts [641] [642]
  112. Bernalīts [643] [644]
  113. Bernardīts [645] [646]
  114. Berntīts [647] [648]
  115. Bertierīns [649] [650]
  116. Bertierīts [651] [652]
  117. Bertosaīts [653] [654]
  118. Bertrandīts [655] [656]
  119. Bešererīts [657] [658]
  120. Betafīts [659] [660]
  121. Betpakdalīts [661] [662]
  122. Beudantīts [663] [664]
  123. Beuzīts [665] [666]
  124. Bezsmertnovīts [667] [668]
  125. Bezvārda (Cu-Fe-Zn-Ge sulfīds) [669] [670]
  126. Bezvārda (Cu-Hg-Pb-Sb sulfosālis) [671] [672]
  127. Bēmīts [673] [674]
  128. Bičulīts [675] [676]
  129. Bidoksīts [677] [678]
  130. Bieberīts [679] [680]
  131. Bielīts [681] [682]
  132. Bifosfamīts [683] [684]
  133. Bigkrīkīts [685] [686]
  134. Bikitaīts [687] [688]
  135. Biksbijīts [689] [690]
  136. Bilibinskīts [691] [692]
  137. Bilinīts [693] [694]
  138. Billietīts [695] [696]
  139. Billingsleijīts [697] [698]
  140. Bindheimīts [699] [700]
  141. Birgerīts [701] [702]
  142. Biringučīts [703] [704]
  143. Birnesīts [705] [706]
  144. Bismīts [707] [708]
  145. Bismoklīts [709] [710]
  146. Bismutinīts [711] [712]
  147. Bismutoferīts [713] [714]
  148. Bismutohaučekornīts [715] [716]
  149. Bismutokolumbīts [717] [718]
  150. Bismutomikrolīts [719] [720]
  151. Bismutopirohlors [721] [722]
  152. Bismutostibikonīts [723] [724]
  153. Bismutotantalīts [725] [726]
  154. Bismuts [727] [728]
  155. Bistrīts [729] [730]
  156. Bistromīts [731] [732]
  157. Bitijīts [733] [734]
  158. Bižvoetīts-(Y) [735] [736]
  159. Bjančīts [737] [738]
  160. Bjarebijīts [739] [740]
  161. Blaterīts [741] [742]
  162. Blatonīts [743] [744]
  163. Bliksīts [745] [746]
  164. Blīzdalejīts [747] [748]
  165. Blodīts [749] [750]
  166. Blosīts [751] [752]
  167. Bobdžonesīts [753] [754]
  168. Bobfergusonīts [755] [756]
  169. Bobierīts [757] [758]
  170. Bobkingīts [759] [760]
  171. Bogdanovīts [761] [762]
  172. Boggildīts [763] [764]
  173. Bogsīts [765] [766]
  174. Bogvadīts [767] [768]
  175. Bohdanovičīts [769] [770]
  176. Boilejīts [771] [772]
  177. Bokīts [773] [774]
  178. Boldirevīts [775] [776]
  179. Boleīts [777] [778]
  180. Bolivarīts [779] [780]
  181. Boltvudīts [781] [782]
  182. Bonakordīts [783] [784]
  183. Bonatīts [785] [786]
  184. Bonšetīts [787] [788]
  185. Boracīts [789] [790]
  186. Boralsilīts [791] [792]
  187. Boraks [793] [794]
  188. Borišanskijīts [795] [796]
  189. Borkarīts [797] [798]
  190. Bornemanīts [799] [800]
  191. Bornhardīts [801] [802]
  192. Bornīts [803] [804]
  193. Borodajevīts [805] [806]
  194. Boromuscovīts [807] [808]
  195. Borovskīts [809] [810]
  196. Bostvikīts [811] [812]
  197. Botallakīts [813] [814]
  198. Botinoīts [815] [816]
  199. Botriogēns [817] [818]
  200. Boviejīts [819] [820]
  201. Brabantīts [821] [822]
  202. Bradačekīts [823] [824]
  203. Bradlejīts [825] [826]
  204. Bragīts [827] [828]
  205. Braianīts [829] [830]
  206. Braianjongīts [831] [832]
  207. Braianrolstonīts [833] [834]
  208. Braičīts-(Ce) [835] [836]
  209. Brakebušīts [837] [838]
  210. Bramallīts [839] [840]
  211. Brandholcīts [841] [842]
  212. Brandtīts [843] [844]
  213. Brannerīts [845] [846]
  214. Brannockīts [847] [848]
  215. Brasevelīts [849] [850]
  216. Brasīts [851] [852]
  217. Braunīts [853] [854]
  218. Braunmillerīts [855] [856]
  219. Brazilianīts [857] [858]
  220. Bredigīts [859] [860]
  221. Breithauptīts [861] [862]
  222. Brendelīts [863] [864]
  223. Brenkīts [865] [866]
  224. Brevsterīts-Ba [867] [868]
  225. Brevsterīts-Sr [869] [870]
  226. Brezinaīts [871] [872]
  227. Briartīts [873] [874]
  228. Brigenīts [875] [876]
  229. Brindleīts [877] [878]
  230. Brinrobertsīts [879] [880]
  231. Britolīts-(Ce) [881] [882]
  232. Britolīts-(Y) [883] [884]
  233. Brizijīts [885] [886]
  234. Brodkorbīts [887] [888]
  235. Brokīts [889] [890]
  236. Bromargirīts [891] [892]
  237. Bromellīts [893] [894]
  238. Brošantīts [895] [896]
  239. Brugnatellīts [897] [898]
  240. Brunogeijerīts [899] [900]
  241. Brucīts [901] [902]
  242. Brušīts [903] [904]
  243. Brūkīts [905] [906]
  244. Budingtonīts [907] [908]
  245. Buhvaldīts [909] [910]
  246. Bukhornīts [911] [912]
  247. Bukovīts [913] [914]
  248. Bukovskijīts [915] [916]
  249. Bulahīts [917] [918]
  250. Bulanžerīts [919] [920]
  251. Bultfonteinīts [921] [922]
  252. Bunzenīts [923] [924]
  253. Burangaīts [925] [926]
  254. Burbankīts [927] [928]
  255. Burgerīts [929] [930]
  256. Burjatīts [931] [932]
  257. Burkeīts [933] [934]
  258. Burkhardīts [935] [936]
  259. Burnonīts [937] [938]
  260. Burnsīts [939] [940]
  261. Burpalīts [941] [942]
  262. Burtīts [943] [944]
  263. Busenīts [945] [946]
  264. Busingoltīts [947] [948]
  265. Bustamīts [949] [950]
  266. Bušmakinīts [951] [952]
  267. Butgenbahīts [953] [954]
  268. Butlerīts [955] [956]
  269. Būtīts [957] [958]

C[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Calkinzīts-(Ce) [959] [960]
  2. Caregorodcevīts [961] [962]
  3. Cejkaīts [963] [964]
  4. Celadonīts [965] [966]
  5. Celestīts [967] [968]
  6. Cellerīts [969] [970]
  7. Celzians [971] [972]
  8. Ceofillīts [973] [974]
  9. Cepinīts-Na [975] [976]
  10. Cerhiaraīts [977] [978]
  11. Cerianīts-(Ce) [979] [980]
  12. Ceriopirohlors-(Ce) [981] [982]
  13. Cerīts-(Ce) [983] [984]
  14. Cerīts-(La) [985] [986]
  15. Cerotungstīts-(Ce) [987] [988]
  16. Ceruleīts [989] [990]
  17. Cerusīts [991] [992]
  18. Cervandonīts-(Ce) [993] [994]
  19. Cesbroīts [995] [996]
  20. Cesplumtantīts [997] [998]
  21. Cestibtantīts [999] [1 000]
  22. Cetineīts [1 001] [1 002]
  23. Cezanīts [1 003] [1 004]
  24. Cezarolīts [1 005] [1 006]
  25. Cēzija kupletskīts [1 007] [1 008]
  26. Cianofillīts [1 009] [1 010]
  27. Cianohroīts [1 011] [1 012]
  28. Cianotrihīts [1 013] [1 014]
  29. Ciānciulijīts [1 015] [1 016]
  30. Ciezīts [1 017] [1 018]
  31. Cilindrīts [1 019] [1 020]
  32. Cinalzīts [1 021] [1 022]
  33. Cinigrijīts [1 023] [1 024]
  34. Cinkaluminīts [1 025] [1 026]
  35. Cinkenīts [1 027] [1 028]
  36. Cinkgartrelīts [1 029] [1 030]
  37. Cinkīts [1 031] [1 032]
  38. Cinkmelanterīts [1 033] [1 034]
  39. Cinkobotriogēns [1 035] [1 036]
  40. Cinkohēgbomīts-2N2S [1 037] [1 038]
  41. Cinkohēgbomīts-2N6S [1 039] [1 040]
  42. Cinkohromīts [1 041] [1 042]
  43. Cinkolibetenīts [1 043] [1 044]
  44. Cinkospirofīts [1 045] [1 046]
  45. Cinkostavrolīts [1 047] [1 048]
  46. Cinkovoltaīts [1 049] [1 050]
  47. Cinkovūdvardīts [1 051] [1 052]
  48. Cinkrosasīts [1 053] [1 054]
  49. Cinkroselīts [1 055] [1 056]
  50. Cinks [1 057] [1 058]
  51. Cinksilīts [1 059] [1 060]
  52. Cinkzipeīts [1 061] [1 062]
  53. Cinnvaldīts [1 063] [1 064]
  54. Cinobrs [1 065] [1 066]
  55. Ciprianijīts [1 067] [1 068]
  56. Cirkelīts [1 069] [1 070]
  57. Cirkofillīts [1 071] [1 072]
  58. Cirkonolīts [1 073] [1 074]
  59. Cirkons [1 075] [1 076]
  60. Cirkosulfāts [1 077] [1 078]
  61. Cirklerīts [1 079] [1 080]
  62. Cirsilīts-(Ce) [1 081] [1 082]
  63. Cirsinalīts [1 083] [1 084]
  64. Coizīts [1 085] [1 086]
  65. Cugshunstīts-(Ce) [1 087] [1 088]
  66. Cukaruīts [1 089] [1 090]
  67. Cumebīts [1 091] [1 092]
  68. Cumgalīts [1 093] [1 094]
  69. Cumkorīts [1 095] [1 096]
  70. Cumoīts [1 097] [1 098]
  71. Cvīzelīts [1 099] [1 100]

Ieteicam apmeklēt[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]