Pinokio (1940. gada filma)

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Pinokio (filma))
Pinokio
Oriģinālais
nosaukums
Pinocchio
Režisors

Galvenie režisori:

Producents Volts Disnejs
Galvenajās
lomās
Mūzika
Studija Walt Disney Productions
Izplatītājs RKO Radio Pictures
Izdošana
  • 1940. gada 7. februāris (Ņujorka)[1]
  • 1940. gada 23. februāris (ASV)[2]
Ilgums 88 minūtes
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 2,6 miljoni US$
Kopējie ienākumi 84,2 miljoni US$
IMDb profils

"Pinokio" (angļu: Pinocchio) ir 1940. gada ASV pilnmetrāžas animācijas filma, kas balstīta uz itāļu rakstnieka Karlo Kollodi pasaku "Pinokio piedzīvojumi". Tā bija otrā Walt Disney Productions pilnmetrāžas animācijas filma pēc filmas "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši" (1937). Animācijas filmas scenāriju izstrādāja vairāku cilvēku komanda. Arī filmas veidošanu uzraudzīja vairāki cilvēki. Komandas priekšgalā atradās Bens Šarpstīns un Hamiltons Lasks. Animācijas filma "Pinokio" ieguva divas Amerikas Kinoakadēmijas balvas kategorijās "Labākā oriģinālmūzika" un "Labākā dziesma".

Stāsts ir par kokgriezēju Džepeto, kas izgatavojis koka lelli Pinokio. Zilā feja deva lellei dzīvību un informēja, ka lelle pārvērtīsies par dzīvu zēnu, ja tā būs drosmīga, patiesa un nesavtīga. Pinokio savas dzīves ceļos satiek dažādus tēlus, kas negatīvi viņu ietekmē.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Pat Williams, Jim Denney. How to Be Like Walt: Capturing the Disney Magic Every Day of Your Life. Simon and Schuster, 2010. gada 1. janvāris. 212. lpp. ISBN 978-0-7573-9446-1.
  2. «Pinocchio: Detail View». American Film Institute. Skatīts: 2014. gada 12. aprīlis.