Tarzāns (filma)

Vikipēdijas lapa
Tarzāns
Oriģinālais
nosaukums
Tarzan
Žanrs animācijas filma, piedzīvojumu filma
Režisors
Producents Bonija Ārnolda
Scenārija autors
Galvenajās
lomās
Mūzika Marks Mancina
Studija
Izplatītājs Buena Vista Pictures
Izdošana
  • 1999. gada 12. jūnijs (Holivuda)
  • 1999. gada 16. jūnijs (ASV)
Ilgums 85 min[1]
Valsts ASV
Valoda Angļu
Budžets 130 miljoni US$[2]
Kopējie ienākumi 448,2 miljoni US$[2]
IMDb profils

Tarzāns (angļu: Tarzan) ir 1999. gada animācijas piedzīvojumu filma, kas balstīta uz Edgara Raisa Barouza stāstu Tarzan of the Apes. Filmas režisori ir Kevins Lima un Kriss Baks. Galvenos tēlus angļu valodā ierunājuši Tonijs Goldvins, Minnija Draivere, Glenna Klouza, Alekss D. Lincs, Rouzija O'Donela, Braiens Bleseds, Naidžels Hotorns, Lānss Henriksens, Veins Naits un Teilore Dempsija. Filmas pirmizrāde notika 1999. gada 12. jūnijā Holivudā.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

19. gadsimta beigās angļu pāris un viņu mazais dēlēns cieš aviokatastrofā; lai arī viņi izdzīvo, ģimene nokļūst uz salas, kura nav atzīmēta kartē. Drīz pāri nogalina leopardu mātīte, atstājot dzīvu vien viņu dēlu, kuru pieņem gorilla Kala. Kala puisēnu nosauc par Tarzānu. Kad Tarzāns pieaug, uz salas ierodas trīs pētnieki: profesors Porters, viņa meita Džeina un gids Kleitons. Džeina nejauši satiek Tarzānu, kurš atklāj, ka viņš ir tāds pats cilvēks kā Džeina.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Tarzan». Britu filmu klasifikācijas padome. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 8. aprīlī. Skatīts: 2019. gada 8. aprīlis.
  2. 2,0 2,1 «Tarzan». Box Office Mojo (Amazon.com). Skatīts: 2019. gada 8. aprīlis.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]