Portāls:Futbols/Izmeklēts raksts/2

Vikipēdijas lapa

Turcijas futbola izlase (turku: Türkiye Millî Futbol Takımı) ir nacionālā futbola komanda, kas pārstāv Turcijas valsti starptautiskās futbola sacensībās. Turcijas futbola izlasi pārvalda Turcijas Futbola Federācija. Turcija daļēji atrodas gan Āzijā, gan Eiropā, taču futbolā tā ir tikai UEFA locekle. Turcijas izlase tikai 2 reizes ir piedalījusies Pasaules čempionātos, taču savā otrajā piedalīšanās reizē 2002. gadā tā izcīnīja augsto 3. vietu.

Pēc sešu gadu gaidīšanas Turcija beidzot kvalificējās un iekļuva A grupā kopā ar Šveici. Kopā ar Turciju tika iekļautas arī Portugāle un Čehija. Pirmajā spēlē turki zaudēja čehiem (2-0), bet uzvarēja šveiciešus (2-1). Vēlāk turki uzvarēja arī čehus (3-2).

Ceturtdaļfināla spēlē ar Horvātiju pirmās 90 minūtes nebija nevieni vārti un pēdējā papildlaika minūtē horvātiem izdevās iesist vārtus. Turki arī paspēja iesist vārtus, un tika noteikti soda sitieni un turki uzvarēja ar 3-1.

Pusfinālā Turcija spēlēja ar Vāciju, kuras pusē laukumā iznāca tikai 14 spēlētāji. Rezultāts līdz pēdējai minūtei bija neizšķirts (2-2), bet vāciešiem izdevās iesist pēdējos vārtus un turku līdzdalība čempionātā līdz ar to bija beigusies.