Portāls:Latvija/Izmeklēta biogrāfija/7

Vikipēdijas lapa

Marija Naumova (dzimusi 1973. gada 23. jūnijā Rīgā) ir krievu izcelsmes Latvijas dziedātāja, kas pazīstama arī ar skatuves vārdu Marie N. Vislielākais Naumovas panākums ir uzvara 2002. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "I Wanna".

1997. gadā pirmoreiz sadarbojās ar komponistu Raimondu Paulu, šo sadarbību turpinot arī vēlāk. 1998. gadā klajā nāca pirmais Naumovas solo albums krievu valodā "До светлых слёз" ar R.Paula dziesmām.

2000. gadā Marija Naumova pirmoreiz piedalījās Latvijas nacionālajā Eirovīzijas konkursa atlasē ar dziesmu "For You, My Friends". 2000. gada decembrī tika izdots pirmais Marijas Naumovas albums latviešu valodā "Ieskaties acīs", kas tapa sadarbībā ar Niku Matvejevu, Elīnu Garanču un J. Mediņa mūzikas skolas zēnu kori. Albums Latvijā ieguva Platīna diska statusu. 2001. gada sākumā Naumova atkal piedalījās Eirovīzijas atlasē, šoreiz ar dziesmu "Hey Boy, Follow Me" ieņemot 2. vietu aiz uzvarētāja Arņa Medņa. Tā gada nogalē klajā nāca viņas nākamais solo albums "Ma Voix, Ma Voie" franču valodā.