Radījums

Vikipēdijas lapa
Radījums
Oriģinālais
nosaukums
The Thing
Žanrs šausmu filma, zinātniskā fantastika
Režisors Džons Kārpenters
Producents
Scenārija autors Bills Lankasters
Galvenajās
lomās
Mūzika Ennio Morrikone
Studija The Turman-Foster Company
Izplatītājs Universal Pictures
Izdošana 1982. gada 25. jūnijā
Ilgums 106 minūtes[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 15 miljoni US$
Kopējie ienākumi 19 miljoni US$[2]
IMDb profils

"Radījums" (angļu: The Thing) ir 1982. gada šausmu filma, kas balstīta uz Džona Vūda Kempbela noveli "Who Goes There?". Filma ir 1951. gada filmas The Thing From Another World jauns ekranizējums. Filmā Antarktikas pētnieku grupa uzduras citplanētietim, kurš sāk pārņemt grupas biedru ārējo izskatu un uzbrukt viņiem. Pētnieku komandai jācīnās gan ar šo citplanētieti, gan nepārtrauktu paranoju un aizdomām, ka kāds no kolēģiem varētu nebūt cilvēks.

Filmas režisors ir Džons Kārpenters, galvenās lomas atveido Kurts Rasels, Vilfords Brimlijs, Kīts Deivids, Donalds Mofats, T. K. Kārters, Deivids Klenons, Ričards Daizarts, Čārlzs Halahans un Kristofers Meloni. Filmas pirmizrāde notika 1982. gada 25. jūnijā.

Lai gan sākotnēji filma ieguva negatīvas atsauksmes filmas nihilistiskā stāsta un nepatīkamo efektu dēļ, tā vēlāk ieguva kulta filmas statusu un ļoti pozitīvas atsauksmes pēc tam, kad to izdeva videokasetes formātā un to sāka rādīt televīzijā.[3]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «The Thing (1982)». Britu filmu klasifikācijas padome. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 3. aprīlī. Skatīts: 2019. gada 13. februāris.
  2. «The Thing (1982)». Box Office Mojo. Skatīts: 2019. gada 13. februāris.
  3. «The Thing». delfi.lv. Skatīts: 2019. gada 13. februāris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]