Sanctimony

Vikipēdijas lapa
Sanctimony
Galvenā informācija
Izcelsmes vieta Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Žanri Smagais roks
Smagais metāls
Nāves metāls
Darbības gadi 1994—pašlaik
Izdevēji Aghast Recordings
Mājaslapa sanctimony.lv
Dalībnieki
Jānis Boļšaks
Viesturs Grīnbergs
Jānis Aizkalns
Deniss Denisenko
Jēkabs Zemzaris
Bijušie dalībnieki
Rihards
Viktors
Roberts
Kārlis Jakubonis

Sanctimony ir Latvijas smagā roka mūzikas grupa. Paši grupas dalībnieki savu mūzikas stilu dēvē par death 'n' roll. Grupa pastāv kopš 1994. gada, lai gan šo gadu laikā grupas sastāvs ir mainījies vairākas reizes. Tāpat ir mainījies mūzikas žanrs — sākotnēji grupa spēlēja nāves metālu, bet kopš 2002. gada spēlē smagā roka stilā.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Grupu Sanctimony 1994. gadā nodibināja Jānis (balss), Viesturs (ģitāra), Kārlis (bungas) un Rihards (bass). Sākotnēji tā spēlēja savu iecienīto grupu dziesmu kaverversijas nāves metāla stilā.

1996. gadā pēc Riharda aiziešanas no grupas, kad tai pievienojas Viktors (basģitāra) un Roberts (ģitāra). Tiek ierakstīts grupas pirmais demoieraksts When The Sun Was God, kas ietver vairākas nu jau pašsacerētas dziesmas, kā arī divas latviešu tautasdziesmu apdares.

Pēc vairākām sastāva maiņām 1998. gadā tiek ierakstīts grupas debijas albums Eternal Suffering, ko 2000. gadā kompaktdiska formātā izdod Father Productions. Albuma ierakstā piedalās Jānis, Kārlis un Viesturs, bet basa un otras ģitāras partiju ierakstu veic pieaicināti sesijas mūziķi.

1999. gadā grupai pievienojas Jānis (ģitāra) un Deniss (basģitāra) un līdz ar to arī beidzas biežās sastāva maiņas.

2001. gadā grupa veic savu pēdējo ierakstu nāves metāla stilā. Tas ir tā arī neizdotais minialbums Lirix.

2002. gadā grupa izlemj mainīt savu mūzicēšanas stilu. 2003.gadā grupa ieraksta divu dziesmu demo, no kurām kompozīcija Devil And Men iekļūst Radio SWH Rock Top 20 un to neatstāj 20 nedēļas, līdz pat Top 20 slēgšanai. Dziesma topā sasniedz otro vietu.

2004. gada vasarā tiek sākts albuma Devil and Men ieraksts. Tiek ierakstītas desmit pašu sacerētas dziesmas, kā arī divas kaverversijas — Black Sabbath dziesmai Into The Void un The Police dziesmai Synchronicity II. Grupa sniedz daudz koncertus, tai skaitā kā iesildošā grupa Whitesnake koncertā Rīgā.

2005. gadā tiek pabeigts un Platforma Records paspārnē izdots albums Devil and Men, kas tiek prezentēts Valmieras rokfestivālā. Dziesma Lover sasniedz pirmo vietu Radio SWH Rock Top 20. Sanctimony uzstājas kā ieslidošā grupa Entombed un Judas Priest koncertos.

2006. gadā tiek sākts darbs pie jaunā albuma Hell in Stereo, kas tiek izdots 2007. gadā Aghast Recordings paspārnē. Tajā ir 13 pašu sacerētas kompozīcijas, kā arī grupas AC/DC dziesmas Back in Black kaverversija. Tiek uzfilmēts videoklips dziesmai Heading Mexico.

2016. gadā izdeva albumu Unholy Five, Thunderforge Records paspārnē, tajā ir 10 skaņdarbi angļu valodā.

Sastāvs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pašreizējais sastāvs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bijušie dalībnieki[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Rihards — basģitāra (1994—1996)
  • Viktors — basģitāra (1996—1998)
  • Roberts — ģitāra (1996—1998)
  • Kārlis Jakubonis (1994—2007)
  • Jānis Aizkalns (1999—2010)

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vāciņš Gads Nosaukums Izdevējs
1996 When The Sun Was God pašizdots
1999 Eternal Suffering Father Production
2000 Lirix neizdots
2005 Devil and Men Platforma Records
2007 Hell in Stereo Aghast Recordings
2016 Unholy Five Thunderforge Records

Koncerti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Grupai ir ilgstoša koncertu pieredze gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs — Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Polijā, un citviet. Sanctimony “iesildījusi” tādas pasaulē zināmas grupas, kā Judas Priest, Whitesnake, Entombed, Dismember, uc.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]