Vikipēdija:Administratori

Vikipēdijas lapa
Vikipēdijas administratora simbols — mājaslapas logo ar slotu, jo administrāciju retorisku iemeslu dēļ salīdzina ar apkopējiem

Administratori ir Vikipēdijas dalībnieki, kam piešķirtas īpašas tiesības, kādu nav parastiem dalībniekiem: dzēst lapas, apskatīt izdzēsto lapu saturu, atjaunot izdzēstās lapas, izmainīt lapu aizsardzības līmeni (aizsargāt un noņemt aizsardzību), izmainīt aizsargātās lapas, bloķēt dalībniekus utt. Mediawiki instalācijas visu administratoru (dalībnieki ar administratora tiesībām) sarakstu var atrast šeit.

Vikipēdijā latviešu valodā ir arī birokrāti. Birokrāti no administratoriem atšķiras ar to, ka viņi var citus Vikipēdijas dalībniekus padarīt par administratoriem. Citādā ziņā administratoru un birokrātu tiesības neatšķiras. Jebkurš dalībnieks var izmainīt lapu saturu un veidot jaunas lapas — tas ir Vikipēdijas papildināšanas pamatprincips.

Dažādu valodu Vikipēdijās var būt dažāda administratoru izraudzīšanās kārtība. Parasti tiek rīkota viedokļu apkopošana par izvirzītās personas piemērotību. Vikipēdijā latviešu valodā šis lēmums tiek pieņemts kopienas balsojumā.

Vikipēdijā latviešu valodā šobrīd ir 13 administratori.

Vikipēdijas latviešu valodā administratori (alfabētiskā secībā)[labot pirmkodu]

Vikipēdijas latviešu valodā administratori Papuass, Edgars2007 un Feens (no kreisās uz labo) 2016. gada 12. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notikušajā Vikipēdijas darbnīcā

Skatīt arī[labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot pirmkodu]