Adrians Beljū

Vikipēdijas lapa
Adrians Beljū
Beljū 2006. gadā
Galvenā informācija
Dzimis Roberts Stīvens Beljū
1949. gada 23. decembrī (74 gadi)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Kovingtona, ASV
Žanri roks, progresīvais roks, poproks, industriālais roks
Instrumenti ģitāra, ģitāras sintezators, balss, bungas, sitaminstrumenti, klavieres, taustiņinstrumenti, basģitāra, čells, kontrabass, flauta, koto, mutes harmonikas
Darbības gadi 1977—pašlaik
Izdevēji Island, Atlantic
Darbība ar King Crimson, Frenks Zapa, Deivids Bovijs, Talking Heads, Caifanes, Tom Tom Club, Deivids Bērns, Lorija Andersone, The Bears, Torija Eimosa, Nine Inch Nails, Kevins Makss, Porcupine Tree
Mājaslapa www.adrianbelew.net

Adrians Beljū (angļu: Adrian Belew; dzimis Roberts Stīvens Beljū (Robert Steven Belew) 1949. gada 23. decembrī) ir amerikāņu ģitārists, dziedātājs, dziesmu autors, multiinstrumentālists un mūzikas producents. Viņš ir zināms kā progresīvā roka grupas King Crimson dalībnieks.

Beljū ir izlaidis gandrīz 20 solo albumus ar ierakstu kompāniju Island Records un Atlantic Records starpniecību. Albumos iekļautā mūzika ir The Beatles ietekmēts poproks ar eksperimentālu pieeju. Viņa 2005. gada singls Beat Box Guitar tika nominēts Grammy balvai labākā roka instrumentālā izpildījuma kategorijā.

1981. gadā Beljū kļuva par King Crimson dalībnieku — galveno vokālistu. Neskatoties uz dalību grupā King Crimson, viņš ir arī uz popmūziku vairāk orientētās grupas The Bears dalībnieks, kā arī bija līderis pats savā grupā Gaga 1970. un 1980. gadu mijā. Beljū ir strādājis arī kā studijas ierakstu mūziķis un koncertgrupu mūziķis vairākiem mūzikas izpildītājiem, to vidū Deividam Bovijam, Frenkam Zapam, grupām Talking Heads un Nine Inch Nails.

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Studijas albumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Koncertalbumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Izlases[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Citi izdevumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]