Kendriks Lamārs

Vikipēdijas lapa
Kendriks Lamārs
Kendrick Lamar Duckworth
Lamārs 2018. gadā
Galvenā informācija
Dzimis 1987. gada 17. jūnijā
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Komptona, Kalifornija, ASV
Žanri Hiphops
Nodarbošanās Reperis, mūzikas autors, producents, aktieris, dziedātājs
Darbības gadi 2004-
Izdevēji Interscope Records
Mājaslapa www.kendricklamar.com

Kendriks Lamārs Dakvorts (angļu: Kendrick Lamar Duckworth) ir amerikāņu reperis, mūzikas autors un ierakstu producents. Liela daļa kritiķu un laikabiedru uzskata viņu par vienu no ietekmīgākajiem un nozīmīgākajiem reperiem šajā paaudzē un par vienu no visa laika labākajiem reperiem. 2018. gadā viņa albums DAMN. kļuva par pirmo albumu ārpus džeza un klasiskās mūzikas, kas saņēmis Pulicera balvu mūzikā.[1]

Lamārs pirmo popularitāti ieguvis 2010. gadā, kad izlaida pirmo miksteipu Overly Dedicated. Tajā pašā gadā viņš patstāvīgi izlaida studijas albumu Section.80 ar debijas singlu HiiiPoWeR priekšgalā. Tajā laikā viņš bija ieguvis lielu tiešsaistes uzmanību un sadarbojās ar vairākiem hiphopa industrijas māksliniekiem, piemēram, Game, Busta Rhymes, Snoop Dogg.

Viņa populārākie singli ir Bitch, Don't Kill My Vibe, Humble, All The Stars.

Privātā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2015. gada aprīlī Lamārs saderinājās ar savu draudzeni Vitniju Elfordi. 2019. gadā piedzima viņu pirmais bērns. Kendriks ir repera Baby Keem un NBA spēlētāja Nika Janga brālēns.

Lamārs pēc reliģijas ir kristietis, un tam pievērsās pēc viņam tuva drauga nāves.

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Studijas albumi

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Commercial and critical darling Kendrick Lamar wins Pulitzer». Washington Post. 2018. gada 16. aprīlis. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2018. gada 17. aprīlī. Skatīts: 2018. gada 16. aprīlis.