Pāriet uz saturu

Lauva ziemā

Vikipēdijas lapa
Lauva ziemā
Oriģinālais
nosaukums
The Lion in Winter
Žanrs vēsturiska drāma
Režisors Entonijs Hārvijs
Galvenajās
lomās
Mūzika Džons Barijs
Studija Haworth Productions
Izplatītājs AVCO Embassy Pictures
Izdošana
  • 1968. gada 30. oktobris
Ilgums 134 minūtes
Valsts
Valoda angļu
Budžets 4 miljoni US$
Kopējie ienākumi 22,3 miljoni US$[1]
IMDb profils

"Lauva ziemā" (angļu: The Lion in Winter) ir 1968. gada Apvienotās Karalistes un ASV vēsturiska drāmas filma, kuras režisors ir Entonijs Hārvijs, bet scenārija autors Džeimss Goldmens. Filmā galvenās lomas atveido Pīters O'Tūls, Ketrina Hepbērna, Džeina Merova, Džons Kāsls, Timotijs Daltons, Entonijs Hopkinss, Naidžels Stoks un Naidžels Terijs. Filma balstīta uz Goldmena tāda paša nosaukuma lugu.

Filma stāsta par Anglijas karali Henriju II (O'Tūls) un viņa mēģinājumu izvēlēties sev troņmantnieku 1183. gada Ziemassvētkos.

Filmas "Lauva ziemā" pirmizrāde notika 1968. gada 30. oktobrī. Filma saņēma pozitīvu kritiķu novērtējumu un guva finansiālus panākumus. To nominēja Amerikas Kinoakadēmijas balvai septiņās kategorijās, saņemot to kategorijās "Labākā aktrise galvenajā lomā" (Hepbērna balvu dalīja ar Bārbru Streisandi), "Labākais adaptētais scenārijs" un "Labākā oriģinālmūzika". Filma saņēma arī Zelta globusa balvu kategorijās "Labākā drāmas filma" un "Labākais aktieris drāmas filmā", bet Hepbērna saņēma BAFTA kino balvu kategorijā "Labākā aktrise galvenajā lomā".

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]